EMOTIVNÍ LOUČENÍ S MASCHERANEM

EMOTIVNÍ LOUČENÍ S MASCHERANEM

Javier Mascherano se dnes po sedmi a půl letech, 334 odehraných zápasech a 18 získaných trofejích rozloučil s Barcelonou, která se dohodla na přestupu s Hebei China Fortune.  Na tiskové konferenci, kde nechyběli jeho spoluhráči, se El Jefecito těžko bránil slzám. 

"Jestli měl někdo štěstí, byl jsem to já," vyprávěl dojatý Mascherano poté, co zhlédl video, na kterém mu jeho spoluhráči děkovali a vyzdvihovali jeho vlastnosti. "Před skoro osmi roky jsem si sem přišel prožít sen. A teď je čas se probudit, sen skončil... Trvalo to déle, než bych kdy očekával. V šatně jsem sedával s fantastickým týmem. Ale nadešel čas říct sbohem. Odcházet s takovou láskou, je ta nejlepší věc, jaká může kohokoliv potkat."

"O odchodu jsem přemýšlel delší dobu. Hrál jsem čím dál méně, což pro mě bylo těžké. Někdy musíte přijmout realitu: nejsem už takový hráč, jaký jsem býval. Nabyl jsem pocitu, že současnou situaci už nedokážu zvrátit, tým má na stoperu velkou kvalitu. Takže než abych zradil klub a končil ve zlém, zvolil jsem tohle řešení. Jsem ohromně pyšný, že jsem mohl elitní kariéru ukončit v Barçe."

"Stát se vzorem, nikdy nebyl můj cíl. Prostě jsem se snažil být sám sebou a slova podpořit činy... Zlomový moment ve vztahu fanoušků ke mně byl můj zákrok na Niklase Bendtnera ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Do té doby to pro mě nebylo jednoduché, avšak ten skluz mi dodal sebevědomí."

"Klíčem k úspěchu byla celou dobu šatna. Když jsem přišel, myslel jsem si, že to bude těžké, protože všichni ti hráči byli skvělí a získali plno trofejí. Ale opak byl pravdou, ocitl jsem se ve skupině úžasných lidí. Puyol, Xavi nebo Valdés to odstartovali a i po jejich odchodu zůstaly věci stejné. To je tím tajemstvím."

Chválu 33letému Argentinci směřoval i prezident klubu Josep Bartomeu: "Mám radost za tebe, ale zároveň jsem smutný, že ztrácíme takovou osobnost. Udělal jsi rozhodnutí jako pravý profesionál, stejně jako když jsi přicházel z Liverpoolu. Tohle je tvůj klub, Javiere, tvůj domov. Až budeš mít nové zážitky za sebou, musíš se vrátit jako trenér." Na tuto nabídku Mascherano odpověděl: "Rád bych to zkusil, ale teď není čas na to myslet. V každém případě jsem za toto gesto vděčný."

Přestupovou částku Barcelona tentokrát nezveřejnila. V médiích se však píše o 10 milionech eur. 


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es



Diskuze

Je to tadysmiley A já mu chci za všechny fanoušky pokud je to možné z celého srdce poděkovat, s tím trváním jeho angažmá to trefil, když přicházel, tak sem rozhodně nečekal že se stane pro klub takovou osobností, trápil se, na DM mu to moc nešlo a ani neměl díky Busimu prostor, přechodem na CB to ale začalo....uvěřil sem že přišel bojovat za Barcu celým svým srdcem a podle toho to také vypadalo, naprostá oddanost, vždycky ze sebe dal vše a za to mu patří uznání, stal se obrovským a mnohdy nedoceněním oblíbencem. Jeho dnešní slova jen potvrdila, jak obrovským člověkem je, málokdo umí takhle od srdce tu situaci vysvětlit a postavit se jí čelem. Snad jen....Díky že si se stal součástí historie a Milujeme Tě Maschesmileysmileysmiley

24.01.2018, 16:51

Z Javorových tlačovej krásne vidno, že to nie je žiadny tupohlav, ale inteligentny a racionálne zmýšľajúci človek.

24.01.2018, 17:43
blaugrana blaugrana

Javierových tlačoviek...debilná autokrekcia

24.01.2018, 18:44

Toto je predčasný odchod, podobne ako bol predčasný odchod Dani Alvesa. Mascherano mohol ešte odohrať jeden a pol kvalitnej sezóny. Bohužiaľ nepadol do oka trénerovi, takže mu neostáva nič iné než odísť. Len škoda, že si nevybral nejaký kvalitný európsky klub. Určite na to ešte má. So svojím pôsobením v Barce môže byť napriek tomu spokojný. Nech sa mu darí

24.01.2018, 19:06

Gracias Maschesmiley!!!!!

24.01.2018, 20:25

Mascherano: Odchází velký bojovník, který se bojovností trochu i podobal Puyolovy. A jako jeden z mála, který k nám přestoupil a ubral jsi tenkrát i na platu. (ale nejsem si jist jestli si to pamatuji dobře smiley) Což jen tak každý taky neudělá.

24.01.2018, 22:59
Meshuggah82 Ševča

Tehdy to dělalo myslím 3 miliony euro, z " jeho peněz" , pokud si dobře pamatuji. Letos se ale údajně vložil do svého transferu podobným způsobem i Coutinho...

24.01.2018, 23:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat