ENRIQUE NECHCE BÝT JAKO GUARDIOLA

ENRIQUE NECHCE BÝT JAKO GUARDIOLA

Již několik týdnů se mezi fanoušky i novináři probírá téma obnovení smlouvy Luise Enriqueho. Barcelonský trenér má kontrakt pouze do konce sezóny a určité pochyby jsou tedy na místě.

Poté, co prezident Josep Maria Bartomeu a sportovní ředitel Robert Fernandéz prodloužili smlouvy u Suáreze, Neymara, Iniesty a připravena je i pro Messiho, bude právě situace kouče hlavním tématem.

Sám Enrique se vyjádřil, že to není pro něj otázka současnosti a dává důraz na aktuální zápasy. Když bývalý sportovní ředitel Blaugranas, Andoni Zubizarreta, představil v roce 2014 Enriqueho jako nástupce Gerarda Martina, nebyla to sázka na jistotu. Tento tah ale vyšel, trenér navázal na svého kamaráda Guardiolu a zařadil se mezi klubové legendy.

Ve fotbale se srovnává všechno se vším a tak je logické, že i období pod Guardiolou se porovnává s tím pod Enriquem. V otázce smluv jsou na tom oba podobně, jelikož oba prodlužují či prodlužovali své kontrakty z roku na rok.

Zároveň právě případ Guardioly je důvod, proč Luis Enrique chce nechat vše až na konec sezóny. Pep dokázal v prvních třech letech získat tři ligové tituly, vyhrát dvakrát Ligu mistrů i další poháry. V poslední sezóně sice tým získal 4 trofeje, ale ty nejcennější brali jiní. Sám současný trenér City později přiznal, že v ročníku 2011/12 již neměl dostatek energie a toto vyhoření se projevilo i v atmosféře v týmu.

A tomu se chce Enrique vyhnout. Nejen na základě výsledků, ale především dle množství energie, chuti i atmosféře v kabině se bude trenér rozhodovat, zdali pokračovat, nebo Barcu opustit. Podobně jako tehdy Guardiola, i on bude muset zvážit, zdali má týmu stále co nabídnout a někam ho posunout.

V této situaci je ovšem logické, že se spekuluje o možných nástupcích, a že vedení se musí poohlížet po plánu B. Padají jména jako Valverde, Koeman, Eusebio, či Sampaoli. První 3 mají barcelonskou hráčskou minulost a věřilo by se v navázání na Guardiolu a Enriqueho. Současný kouč Sevilly si zase udělal jméno u reprezentace Chile. Šanci by měli i současní asistenti. Zároveň u všech vzniká mnoho pochybností i díky několika nevydařeným angažmá.


Zdroje: elconfidencial.com



Diskuze

me se tohle chovaní proste nelibi .. pokud to nerekne aspon za zavrenymi dvermi vedeni, aby melo dostatek casu najit adekvatni nahradu .. aby to pak nedopadlo tak, ze budeme nuceni vzit prvniho "kdo zaklepe na dvere" ... proste pokud mu na klubu zalezi, mel by to oznamit okamzite a pred verejnosti klidne drzet v tajnosti. no jsem zvedav smiley popravde se radim mezi ty, kteri jsou spise pro zmenu - uz loni, stejne jako letos, mi prijde ze vykonost (bez ohledu na vysledky) je jako na horske draze, a chtelo by to nekoho, kdo to zase alespon trosku nakopne ..

07.01.2017, 12:44

Enrique musí zůstat. Není dokonalý, ale pořád ví co dělá, a já mu věřím. Zvedneme se, v letošní sezoně máme stále šanci na zisk všech tří trofejí. Potřebujeme trenéra, co zde zůstane v dobrém, i ve zlém. Stále věřím, že Lucho má co nabídnout i do budoucna. Nelíbí se mi představa, ve které měníme každé tři roky hlavního trenéra. Potřebujeme stálou konstantu, a já věřím, že Luis Enrique jí může být, resp. už dávno je. smiley més que un club

07.01.2017, 13:15
Tommassino Vetor3x

Také bych tu uvítal nějakou dlouhodobou trenérskou ikonu, ale je otázka, jestli je to v dnešní Barce vůbec možné. Ten tlak a následné stoprocentní nasazení trenérů po celé 3 roky se zdá, že vede k naprostému vyhoření. To by musela být opravdu nějaká výjimečná osobnost.

07.01.2017, 15:27

Třeba čeká až prodlouží Merssi smileysmiley

07.01.2017, 14:04

Messi

07.01.2017, 14:04

Na zaklade toho co hra Barcelona od zaciatku sezony pevne verim ze nepredlzi. Mozno to carovne bude lepsie od noveho roku, jedine ze by nebolo

07.01.2017, 14:14

Už aby přišla éra Xaviho, sice to bude trvat pár let, ale těším se na něho.

07.01.2017, 18:30

Unzue jediná varianta smiley

07.01.2017, 19:23

Jestli odejde nevime, ale kdyby ano chci videt na lavicce Koemana.smiley

07.01.2017, 19:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat