Éric García může jít ve šlépějích Gerarda Piquého

Éric García může jít ve šlépějích Gerarda Piquého

Návrat Gerarda Piquého do Barcelony v roce 2008 byl velkým úspěchem a nyní může dojít k zopakování historie. V Manchesteru totiž působí další odchovanec katalánského celku a to Éric García, tentokrát ale v jeho modré části u City.

Tento devatenáctiletý stoper má smlouvu u Citizens do roku 2021, čili za rok jej může Barca získat zdarma. Garíca by byl o rok mladší, než když přicházel Piqué z United. Ale podobnosti zde nekončí: Garcíu totiž u posledního mistra Premier League vede Josep Guardiola, stejně jako vedl vytáhlého obránce, který si před návratem domů ještě odskočil hostovat do Zaragozy.

Garíca odešel v roce 2017 poté, co jej vychovala akademie La Masia. Důvodem bylo špatné vedení klubu, konkrétně pak podcenění ze strany tehdejšího šéfa mládežnické sekce Josepa Segury, jenž mu nabídl povýšení z Cadete A do Juvenilu B a standardní mzdu a přitom přehlížel jeho výjimečné dovednosti. Nedostatečná sportovní i finanční nabídka tedy vyústila v odchod.

Laso hodil rodákovi z katalánské metropole Manchester City kde už se může cítit více profesionálněji. No a co čert nechtěl, podle informací ESPN se nyní Blaugranas právě o Garcíu začala zajímat a blíže monitoruje jeho situaci nejen na klubové, ale i reprezentační úrovni. Jedná se totiž o reprezentanta do devatenácti i jednadvaceti let. Zatím ale k žádnému konkrétnímu tahu nedošlo.

Garcíovým zástupcem je agentura vedená Ivánem de la Peňou a s ní má FCB dobré vztahy. To může pomoci v budoucích vyjednáváních. Nyní se Katalánci starají o urgentnější záležitosti, jelikož vědí, že García má ještě jeden rok smlouvy před sebou. Dodejme, že jeho současná tržní hodnota se pohybuje kolem 6,3 milionů eur, jeho silnější nohou je pravá a měří 183 centimetrů.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat