Espanyol B 0:1 Barça B

Espanyol B 0:1 Barça B

Další těžce vybojovaná výhra. Rezervní mužstvo Barcelony se díky vítězství posunulo na dělenou první příčku své soutěže. V derby s Espanyolem rozhodl jediným přesným zásahem Peque.

Barcelonský kouč Garcia Pimienta udělal před derby s rezervou Espanyolu hned pět změn. Mezi tři tyče se postavil místo Careviče Iňaki Peňa, na hrotu nastoupil místo Manaje Gerard „Peque“ Fernández a na křídle operoval Gustavo Maia.

Místo zraněného Baldého se na levý kraj obrany postavil Mika Mármol, kterého na stoperu zaskočil Roger Riera. Poslední změna byla pro fanoušky katalánského klubu vynikající. Místo Matheuse Pereiry si totiž debut v základní sestavě odbyl obrovský talent Blaugranas, teprve šestnáctiletý Gavi.

Do zápasu vstoupili mírně lépe domácí. Už v 5. minutě po faulu Miky Mármola rozehrávali zajímavou standardní situaci. Střelu zpoza vápna si ale naštěstí pro barcelonské fanoušky srazili samy domácí. Míč se následně dostal ještě do obrovské šance, avšak domácí útočící hráč z blízka netrefil ani bránu.

O dvě minuty později zase zahrozila Barcelona. Álvaro Sanz poslal výborný centr do vápna, ale Peque jen o kousek míč netrefil. V 15. minutě zkusil pozornost brankáře Maia. Po skvělém manévru Gaviho uprostřed hřiště, se k míči dostal právě brazilský křídelník, který napřáhl, ale trefil pouze gólmana do břicha.

Následnou pasáž byl více aktivní Espanyol, který to dost zkoušel před pravou stranu útoku, přesto si větší příležitost nevypracovali. Velmi nepříjemná událost se stala po dvaadvaceti minutách hry. Álvaro Sanz po vzdušném souboji ošklivě došlápl na kotník a musel být ze hry stažen.

Na stopera přišel do hry Santiago Ramos Mingo a na pravého beka se posunul Roger Riera. Po pěti minutách přišla obrovská šance. Collado vyslal Gustava Maiu, který se mohl řítit sám na bránu. Sám vstříc brankáři ovšem selhal a poslal balon přímo do Ángela Fortuňa.

Pět minut před poločasem měli opět obrovskou tutovku hráči domácího celku. Po zaváhání Comase v obraně se dostal jeden z útočících hráčů přímo před gólmana Barcelony. Útočník nezakončil ideálně a Iňaki Peňa si přispal velmi důležitý zákrok.

Do druhého dějství vstoupili opět aktivněji svěřenci Joseho Aurelia Gaye. Po deseti minutách druhého poločasu však otevírali skóre hosté. Gavi posunul balón doleva na Collada, ten se koukl a našel ve vápně volného Pequeho. Ten se z voleje nemýlil a vstřelil senzační branku.

Espanyol poté celkově převzal iniciativu, ale nedokázal si vytvořit žádnou vyloženou šanci. V 73. minutě, za cílem oživení, přišlo dvojí střídání na obou stranách. Na straně hostů šli ze hry Gustavo Maia a debutující Gavi. Nahradili je Oriol Busquets a mladý teprve šestnáctiletý křídelník Angel Alacron, který si tak připsal debut za rezervní tým Barcelony.

Ten se hned podílel na zajímavé akci, ale jeho zpětná finální přihrávka do vápna byla zblokována. Minuty přibývaly a Espanyol se snažil dobývat bránu hostů. Velkou šanci měli v 83. minutě, kdy po centru útočící hráč jen o kousek netrefil Peňovu svatyni.

Na závěrečné minutky se dostal do hry ještě útočník Zeballos, který nahradil jediného střelce zápasu Pequeho. V 90. minutě ještě mohli barcelonští hráči utkání nadobro rozhodnout. Angel se Zeballosem šli sami na bránu, ale nahrávku prvně jmenovaného na Zeballose ještě stihl vykopnout vracející se obránce.

To bylo ale vše, co se v utkání stalo a Barcelona B tak vybojovala další důležité 3 body do tabulky. Dotáhla se tak na vedoucí Gimnástic, který v sobotu zaváhal.

Sestavy:

Espanyol B: Ángel Fortuňo – Ruben Sanchez Saez (Omar El Hilali, min. 83), Lluís Recasens, Roman Tugarinov, Nil Jiménez – Gori (Daniel Villahermosa, min. 73), Alejandro Pérez – Ferrán Jutglá (Julián Mahicas, min. 83), Iván Gil (Max Svensson, min. 67), Pedro Torres (JOsé Manuel Raigal, min. 73) – Juan Camilo Beccera

Barcelona B: Iňaki Peňa – Álvaro Sanz (Santiago Ramos Mingo, min. 20), Arnau Comas, Roger Riera, Mika Mármol – Nico González, Gavi (Oriol Busquets, min. 71), Alex Collado – Konrad de la Fuente, Peque (Zeballos, min. 86), Gustavo Maia (Angel Alarcon, min. 71)

Góly: Peque (min. 55)

Sestřih ze zápasu naleznete ZDE. 

Další zajímavosti a aktuality o barcelonském béčku nebo mládežnických týmech sledujte na facebookové stránce FC Barcelona B CZ/SK.


Zdroje: Facebook - FC Barcelona B CZ/SK.



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat