Exkluzivně: Viceprezident Barcelony Rafa Yuste o posilách, podpisech a odchodech

Exkluzivně: Viceprezident Barcelony Rafa Yuste o posilách, podpisech a odchodech

Diario SPORT hovořil v Los Angeles s viceprezidentem Barcelony. Rafa Yuste hovořil o posilách, podpisech a odchodech.

Přestože je konec přestupového okna ještě daleko, jak hodnotíte aktuální kádr?

"V klubu jako je Barcelona se trh nikdy nezavírá. V tuto chvíli máme ještě silnější kádr, než jsme mohli doufat, díky práci, které odvedlo sportovní oddělení. Jsme přesvědčeni, že máme tři skvělé hráče, kteří nám pomohou."

Prezident Joan Laporta nedávno řekl, že týmu chybí pravý obránce a záložník. Pokusíte se přivést hráče, které Xavi chce?

"Je možné, že tito hráči chybí. Od příchodu Xaviho jsme se mu snažili dát vše, co on a jeho trenérský štáb chtěli. Krůček po krůčku jsme pracovali na skladbě kádru. Stálo nás to hodně. Víte, že Barcelona byla blízko smrti, ale podařilo se nám změnit kurz, díky kterému se loď nepotopila."

Jak probíhají jednání o odchodech?

"Pracujeme na tom, protože je potřeba, aby hráči odešli. Zejména ti, se kterými klub nepočítá."

Jsou hlavním důvodem složitých jednáních o odchodech zděděné smlouvy?

"Byly tady smlouvy, které z našeho pohledu byly velmi nezodpovědné. Zastavili jsme je a taková situace se v klubu již nikdy nebude opakovat. Není to hráčova chyba, protože takové smlouvy vytvořili manažeři, prezidenti a další. Naší prioritou je, aby klub patřil členům a proto se musíme starat o ekonomiku klubu. Můžete to vidět na smlouvách, které uzavíráme."

Jak probíhají registrace hráčů?

"Pracujeme na tom. Lize jsme představili plán životaschopnosti, pracujeme na něm a myslím si, že brzy budeme moct prohlásit, že nebude problém s registrací žádného hráče."

Je potřeba velký výprodej?

"Není potřeba, ale musíme mít vyvážený plán, který nám liga nastavila, abychom splnili fair play. Snížili jsme mzdové náklady o téměř 200 milionů eur, velmi tvrdě pracujeme, mluvíme s hráči a jejich agenty. Snažíme se vysvětlit tvrdou realitu v klubu. Opakuji, že jsme přišli do klubu, který byl smrtelně zraněn. Díky prezidentovi a představenstvu se nám podařilo získat mnohem více finančních prostředků, abychom mohli mít tým, jaký máme teď."

Balde řekl, že obnova smlouvy je blízko. Jak je to s obnovou Baldeho a Yamala?

"S oběma mluvíme a doufáme, že vám o nich brzy dáme dobré zprávy."

Jak to vypadá s Dembélém?

"Vypadá to jako nekonečný příběh. Xavi má Dembélého hodně rád a je to proces, který je oproti ostatním pomalejší. Doufám, že dojdeme k oboustranné spokojenosti."

Čeká se také na obnovu smlouvy s Xavim. Prezident prohlásil, že v něj má maximální důvěru. Jste si jistý, že v krátké době lze dosáhnout dohody i s trenérem?

"Absolutně. Xavi nás požádal, abychom nejdříve dokončili registraci hráčů prvního týmu. Xavi je členem klubu a ví, co je nejdůležitější. Je velmi vděčný za úsilí, které prezident a správní rada vynakládají. Velmi dobře zná ekonomické problémy a řekl, že si o tom v klidu promluvíme. Jsem si jistý, že si budeme rozumět." 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

No je to těžké převzít klub po ekonomicky negramotném předchozím vedení!

26.07.2023, 11:10

Věděl jsem,že Barca (ač slavný club) je ve strašné situaci.Někteří diskutující rádoby "odborníci"pořád uvažovali o posilách(Amrabat,Kimmich,Guler,Roque,Neves a další)za mnoho milionu.Jak prodá (Raphinha 80mil.Nevcastle,Dejong 100mil.City,Fati 40mil.Wolves atd.) a za peníze bude posilovat kádr.Když jsem psal,že Barca musí šetřit a zíkávat jen hráče zadarmo(po vypršení smlouvy).....nevěřili a předháněli se v návrzích,že si Barca(MY) vždy skulinku pro přestup najde atd.Gundogan,Martinez zadarmo,Romeu výměnou za Torreho s vlastním příplatkem 1mil.euro.Takže tak se věci mají!Rafa Yuste píše o smrtelně raněném klubu,potápějící se lodi....Teď se pokusit nepotřebné hráče udat na přestupovém trhu a bude zase o trochu líp.

26.07.2023, 16:00
absint tomise63

Ferran Torres - 55M
Raphinha - 58M
Jules Koundé - 50M
Robert Lewandowski - 45M
Pablo Torre - 5M
Oriol Romeu - 3.4M
Vitor Roque - 40M

Samí hráči zadarmo, ty odborníku.

26.07.2023, 19:10

Hovořím o tomto přestupním termínu. Nehovořím o minulosti.

27.07.2023, 07:45
absint tomise63

A čím se tento přestupní termín liší od toho minulého? Teda kromě toho, že jsme se zbavili dvou obrovských smluv, takže bychom na tom vlastně měli být lépe?

Mimochodem Roqueho jsme zaplatili už teď, což samo o sobě tvůj komentář vyvrací.

27.07.2023, 18:11
tomise63 absint

Čím se liší tento termín?Máme tři hráče,kteří nám pomohou.FCB získala na přestup tři hráče (Gundogan,Martínez,Romeo-Torre+vlastní doplatek) ZADARMO!Oproti minulým přestupním termínům,kde se utrácely milióny eur.Vítor Roque je stále hráčem CA Paranaense,přestup se má uskutečnit až 1.7.2024(FCB usiluje o 1.1.2024).Vše je na Eurofotbal.Má jít o částku až 61 mil.euro.Zatím je vše v rovině ústní dohody.Pokud máš info,že FCB(klub s finančními potížemi) už za borce zaplatila(nemalý obnos),který přestoupí až za rok,tak mně naveď ,rád si to přečtu.Rafa Yuste vícepresident píše o posilách,podpisech a odchodech.

28.07.2023, 07:26
absint tomise63

Stejně tak jsme minule měli Kessiého, Christensena a Alonsa. ZADARMO!

Nemám zákulisní info ohledně dohodnutého splácení Roqueho, každopádně je už podepsaný, žádná ústní dohoda, která je ostatně úplně bezcenná.

30.07.2023, 21:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat