Fatiho zranění by mohlo uspíšit příchod Depaye

Fatiho zranění by mohlo uspíšit příchod Depaye

Ansu Fati bude po zranění kolene dost možná mimo hru i několik měsíců, což by pro Barcelonu představovalo velký problém. Deník Sport uvádí, že Katalánci v důsledku toho hodlají urychlit příchod Memphise Depaye.

Zatím není známo, jak dlouho Fatiho absence potrvá, odhaduje se však, že by se mohla protáhnout až na několik měsíců. Barcelona se proto v lednu pokusí přivést Memphise Depaye, se kterým má uzavřenou dohodu už od letního přestupového období. Problémem je ekonomická situace Barcelony, řídící komise by však přestup schválila, pokud se kádr blaugranas zúží a Nizozemec dorazí prakticky zdarma.

Katalánci jsou o Depayovi již absolutně přesvědčeni a jeho příchod je považován za samozřejmost, ať už to bude v lednu nebo v létě jako volný hráč. Vztahy Barcelony s Lyonem jsou velmi dobré a Barça chápe, že pokud by Depay měl přijít už v lednu, musela by se s Lyonem dohodnout na finanční náhradě. Ani to by však nemuselo znamenat velké výdaje, řeší se totiž možnost, že by Barcelona platila až podle dosažených cílů, případně by si Lyon ponechal procenta z příštího prodeje.

I tak ale Barcelona bude muset určitou část vyplatit v hotovosti, což bude záviset na prodeji současných hráčů. Dosažení dohody by však mělo být snazší než v případě Érica Garcíi a Manchesteru City. Depay by navíc pro nové vedení nebyl velkou zátěží, přišel by totiž za nízkou částku a plat by měl být pro klubovou kasu přijatelný. Píše se i o tom, že by klub na Depayovi mohl vydělat, pokud by jej v budoucnu prodal.

Sám hráč se zatím ke své situaci vyjadřuje jen opatrně. Při otázce, zda dokončí sezónu s Lyonem, nechtěl nic slibovat. "To se ptáte hodně. Nebudu dávat sliby, o kterých si nejsem jistý, že je dodržím. Myslím, že Lyon teď musí využít toho, že jsem tady. A já se snažím to také využít, každý den. Můžete se zeptat lidí kolem: rád trénuju a každý den se snažím být pozitivní."

Deník Sport ještě dodává, že v současné době nic nenasvědčuje tomu, že by Depay s Lyonem prodloužil.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Oba dva bych si moc přál. Středního obránce potřebujeme jako sůl, a útočníka/křídlo taky. A pokud se ještě k tomu podaří vedení prodat nějakýho toho Umtitiho, nebo jemu podobné (plat - výkony), tak to bude dost povedené přestupové období.

09.11.2020, 11:47

Švejku,kdo nám půjčí?

09.11.2020, 11:52
Tarja René

Umtitiho prece prodas za ranec, vsichni se o nej poperou 😂😂

09.11.2020, 11:57
karlos René

Proto tam píšu, že bych si to moc přál. :D :D

09.11.2020, 14:02

Samozřejmě,že se musí koupit. Když máme některé hráče na h...o, tak může přijít další.

09.11.2020, 13:20

Bože ne. Útočníků máme jak blech v psích kožichu, naopak beci nejsou schopni dát dohromady ani partičku mariáše a my kupujeme dalšího útočníka. OMG

09.11.2020, 23:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat