Favre: Na Camp Nou zahrajeme inteligentně a odvážně, Barcelonu znám

Favre: Na Camp Nou zahrajeme inteligentně a odvážně, Barcelonu znám

Na tiskovce nechyběli ani zástupci Borussie Dortmund, která přicestovala do Barcelony na zápas s místním gigantem v úterý a už si i osahala trávník Camp Nou. Jako první to byl kouč Lucien Favre, který novinářům pověděl, že svého středečního soka dobře zná a chce, aby se proti němu jeho tým předvedl v dobrém světle.

Můžeme nastoupit v různých formacích a není třeba být více defenzivní. Dokážeme zahrát i s presinkem v rozestavení 4-2-3-1. První je zapotřebí se starat o odehrání dobrého utkání. Na Camp Nou je to proti Barceloně vždy obtížné a my se na tento zápas těšíme. V prvním utkání jsme hráli velmi dobře a měli hodně příležitostí ke skórování. Dobře jsme bránili, byli trpěliví a mohli vyhrát.

Zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) budeme muset odvést velkou práci, protože Barcelona je velmi silný tým. Barca má velmi dobrý kádr a znám tento tým velmi dobře. V minulé sezoně, když hrál proti Liverpoolu v prvním utkání semifinále, nedal Angličanům čtvrtý gól a už tehdy jsem věděl, že je to může stát hodně. V odvetě pak měla i Barcelona své šance a pořád jsou skvělým týmem.


Lucien Favre na tiskové konferenci před utkáním s Barcelonou (zdroj: uefa.com)

Vždy cítíme tlak a to nehledě na to, kde hrajeme. Duely s Barcelonou jsou velmi těžké, ale budeme hrát s velkou radostí. Chceme, aby se nám v tomto střetnutí vedlo dobře. Musíme dobře bránit a pokusit se s kuráží a inteligentně útočit. Nemůžeme příliš spěchat při zahrávání našich akcí.

Alcácer s námi bohužel nemůže být, jelikož utrpěl zranění kolene a zůstat tak doma. Na začátku ročníku hrál velmi dobře a dal mnoho branek. Je to efektivní střelec a tyto zdravotní patálie jej pronásledují již delší dobu. A jestli bude hrát Reus od začátku? Neřeknu, ale pravděpodobně ano.


Lucien Favre při tréninkové promluvě na Camp Nou (zdroj: uefa.com)


Zdroje: fcbarca.com, uefa.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat