FC Barcelona 2:1 Athletic Club

FC Barcelona 2:1 Athletic Club

V druhém kole nového ročníku La Ligy a v prvním na domácí půdě přivítala Barcelona hosty z Bilbaa. Ta už do zápasu nenastoupila s Ilkayem Gündoğanem, který dnes již v barvách Manchesteru City nastoupil do druhého kola Premier League proti Ipswichi. Nový trenér Barçy Hansi Flick nemohl do zápasu počítat ani s Danim Olmem, jehož vedení pořád nezvládlo zaregistrovat. K dispozici už naopak byl po krátké dovolené zlatem ověnčený Fermín López. 

Na straně hostí pak v základní sestavě nastoupil Nico Williams, o kterém se v průběhu celého léta spekulovalo jako o potenciální nové posile Blaugranas. Dvaadvacetiletý levý křídelník se však alespoň pro tuto chvíli rozhodl zůstat v klubu, který jej vychoval. 

Oba týmy začaly zápas velmi bojácně. Až do nějaké dvacáté minuty zápasu si ani jeden z týmů nepřipsal vyloženou gólovou šanci. Stoper Bilbaa Dani Vivian se sice snažil dalekonosně překonat ter Stegena, proti byl však hamstring levého krajního beka Blaugranas Alejandra Baldého. O první rozruch se pak na straně domácích postaral kdo jiný, než hrdina uplynulého EURA Lamine Yamal. Z dálky napřáhnul, a i s přispěním teče jednoho hostujících obránců poprvé překonal gólmana Alexe Padillu. 

Bilbao však ještě před koncem poločasem kontrovalo. Cubarsí nešikovně fauloval jednoho z hostí ve vlastním pokutovém území, a sudí Gil Manzano s posvěcením VARu ukázal na penaltový puntík. Penaltu si postavil Oihan Sancet. Ter Stegena poslal na druhou stranu, a bohužel pohodově srovnal skóre utkání. Do kabin tak odešly oba týmy za nerozhodného stavu.

Od druhé půle tempo již plně udávali svěřenci Hansiho Flicka. Po jednom z centrů Baldého se snažil znovu poslat domácí do vedení polský ostrostřelec Robert Lewandowski. Populárním ,,koníčkem" však hlavou mířil pouze do levé tyče Padillovy branky. Na gól si musel ještě chvíli počkat. Ještě před vítězným gólem Lewandowského si Barça vypracovala i další šance, úspěšný však byl ,,jen" šestatřicetiletý Lewandowski. Jeho ke skórování vybídl razantní křížnou přihrávkou jeden z kapitánů Pedri. Lewandowski se na podruhé v podobné situaci nemýlil, a z kraje závěrečné čtvrthodiny utkání vystřelil Blaugranas další 3 body v nové sezóně.

Minimálně s výsledkem může být trenér Hansi Flick spokojen. Tým šlapal, za každou cenu se hnal za vítězstvím, a za svou snahu byl po zásluze odměněn. Další zápas nás čeká již v úterý od 21:30 ve Vallecas proti Rayu. Bude se jednat o třetí kolo nového ročníku La Ligy. 


Přehled utkání

24. srpna 2024, 19:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

2 : 1 Jesús Gil Manzano

Athletic Club

Yamal 24'  
  38' Yeray
Cubarsí 41'  
  42' Sancet (penalta)
Bernal 49'  
  56' Berenguer
Lewandowski 75'  
Lewandowski 85'  
  87' Lekue
  90+6' Herrera
  90+7' Jauregizar
Fermín 90+7'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Baldé (90+1' Martín) - Bernal (83' Eric), Pedri - Yamal (90+1' Víctor), Raphinha, Ferran (63' Fermín) - Lewandowski

Sestava

Padilla - Lekue, Vivian, Yeray, Yuri - Prados (78' Herrera), Vesga (63' Jauregizar)- Berenguer (72' Ares), Sancet (62' Gómez), Williams Jr. - Williams (78' Guruzeta)




Diskuze

Další zápas, další vítězství. Hlavně se mi líbí, jak se hráči Barcy snaží a baví se fotbalem, dneska hlavně Pedri. Lewa dnes mohl klidně dát 3 góly, ale měl smůlu. Zdá se, že on a Lamine budou hlavnímu tahouny této sezóny, ale taky se těším na Olma. Visca Barca.

24.08.2024, 21:43
La Pulga Rikitan

Netreba zabúdať na Pedriho. Dnes bolo jasne vidieť čo znamená jeho prítomnosť na ihrisku.

24.08.2024, 21:49
La Pulga Rikitan

Určite ďalší ťahúň tímu, bez neho si neviem predstaviť stredovú formáciu, plus neraz vie nebezpečne zaútočiť.

24.08.2024, 21:52

No. Po tomhle zápase se těším na celou sezónu. Víc bych to asi nekomentoval 🙂

24.08.2024, 22:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
19. Pedri 2
57. Jules Koundé 1
58. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat