FC Barcelona 3:0 Rayo Vallecano

FC Barcelona 3:0 Rayo Vallecano

Předposlední kolo La Ligy proti sobě svedlo Barcelonu, a tým před tímto kolem stále ohrožený sestupem. Tím bylo Rayo Vallecano. Blaugranas si vítězstvím chtěli kolo před koncem definitivně zajistit druhou příčku zajišťující nejen větší ekonomickou odměnu, ale i kvalifikaci do semifinále Španělského Superpoháru, a nasazení do pozdějších kol CDR. Do sestavy se po karetním trestu odpykaném proti Almeríi vrátil Ilkay Gündoğan, a po lehkém zranění stoper Araujo. Chyběli jako již tradičně dlouhodobě zranění Gavi, Baldé, a Frenkie de Jong. 

Katalánci do zápasu vstoupili nejlepším možným způsobem. Ve třetí minutě utkání skvělým načechraným centrem vyzval ke skórování Roberta Lewandowského Lamine Yamal. Polský šutér svým 18. gólem v této sezóně La Ligy poslal svůj tým do vedení, a přiblížil jej konečnému druhému místu v tabulce. Domácí se posléze drželi více na míči, a chtěli co nejvíce v poklidu kontrolovat tempo utkání. To se jim sice dařilo, nicméně například Lamine Yamal v desáté minutě hasil brejkovou situaci hostí jen za cenu žluté karty. Hosté posléze v rámci druhé desetiminutovky střetnutí hrozili zejména ze série rohových kopů, vyloženou gólovou šanci si však nevypracovali. Na konci první půlhodiny pak chtěl podruhé v zápase skórovat Lewandowski, z brejkové situace však byl schopen vytěžit pouze roh pro domácí barvy. V rámci tohoto neproměňování šancí na obou stran tak do kabin šly oba týmy za stavu 1:0. 

Do druhé půle už se nepodíval kapitán domácích Sergi Roberto, který byl vystřídán Andreasem Christensenem. Šance na obou stran přišly přibližně po první desetiminutovce druhé části utkání. Za hosty se přízemní střelou snažil vyrovnat Álvaro García, na jeho přízemní střelu byl ale ter Stegen připraven. Pro změnu pod horní tyč se pak snažil navýšit vedení Barçy ve formě hrající Fermín López, Dimitrievski ale jeho pokus s vypětím všech sil vytěsnil mezi tři tyče. 

Isi Palazon přibližně v 70. minutě posléze vyděsil nejednoho fanouška Barçy. Na jeho střelu z úhlu ale opět reagoval připravený ter Stegen. A tak domácí trestali. Střídající João Félix po dvou skvělých stahovačkách mířil sice jen do gólmana Raya, míč se ale odrazil k připravenému Pedrimu, který po sérii nedorazů hostů z Vallecas navýšil vedení Blaugranas (2:0). O několik málo momentů později Ronald Araujo vyvezl míč, a fantastickým dlouhým míčem přes více, než půlku hřiště vysunul Pedriho do další gólové šance, a rodák z Bajamaru ani napodruhé nezklamal. 3:0 pro Barcelonu. 

Barcelona si tak došla pro pohodovou výhru 3:0, a kolo před koncem už má jasné druhé místo v konečném účtování La Ligy. V posledním kole nastoupí v Seville proti tamnímu FC v sobotu od 21:00.


Přehled utkání

19. května 2024, 19:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 5

FC Barcelona

3 : 0 Jesús Gil Manzano

Rayo Vallecano

Yamal (Lewandowski) 3'  
Yamal 10'  
  23' Mumin (stop na další zápas)
Raphinha 31'  
Cubarsí 37'  
  50' Valentin
Pedri 72'  
Pedri (Araujo) 75'  
Cancelo 90+2'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí (62' Araujo), Martínez, Cancelo - Fermín (62' Pedri), Roberto (46' Christensen), Gündoğan - Yamal, Lewandowski (79' Roque), Raphinha (62' Félix)

Sestava

Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - Ciss, Valentin (62' Crespo) - de Frutos (62' Ratiu), Palazon (79' Unai López), A. García (77' Chavarria) - Camello (79' Falcao)




Diskuze

Super, že dal Pedri 2 góly, moc mu to přeju, pro něj to je určitě povzbuzení. Velmi dobrý zápas také odehráli Lamine, Robert a Fermín. I když bychom všichni brali raději titul, musí nám letos stačit druhé místo.

19.05.2024, 23:31

Moc hezké góly, všechny tři.

20.05.2024, 19:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat