FC Barcelona 5:1 Sevilla FC

FC Barcelona 5:1 Sevilla FC Foto: fcbarcelona.com

10. kolo španělské nejvyšší soutěže proti sobě svedlo lídra tabulky katalánskou Barcelonu a Sevillu, která se před utkáním s dvanácti body z dosavadních deseti zápasů držela ve středu tabulky. Domácím se před utkáním z části vyprázdnila marodka. Do nominace se vrátili Dani Olmo, Fermín López, ale hlavně Gavi, který se v zápasové nominaci objevil poprvé od loňského listopadu. Tuto bilanci ale při rozcvičení trochu pokazil Eric García, který se v jeho průběhu zranil a v základní sestavě jej nahradil Ansu Fati. Na marodce tak přibyl k Araujovi, Christensenovi, Bernalovi, ter Stegenovi a Ferranu Torresovi. 

Blaugranas do zápasu vstoupili skvěle, nicméně na góly si diváci museli počkat do čtyřiadvacáté minuty. Raphinhu v pokutovém území zfauloval jeden z hostujících hráčů. Robert Lewandowski si postavil míč na penaltový puntík, a ani tentokrát se nemýlil. Brankáře Nylanda s přehledem poslal na druhou stranu, a snadno otevřel střelecký účet dnešního střetnutí. Už o 4 minuty později jej napodobil Pedri. Jules Koundé chytře pouštěl přízemní centr právě na něj, mladý záložník seřídil mířidla a krásnou střelou zpoza pokutového území zvýšil na 2:0 pro domácí. O dalších 11 minut později bylo v Barceloně ještě veseleji. Raphinha střílel podobně jako před ním Pedri zpoza pokutového území. Razantní střelu tečoval do sítě ve skvělé formě hrající Lewandowski, který tak upravil skóre na 3:0. Tento výsledek se do poločasové přestávky již zachoval, a Barça si tak do kabin nesla více než pohodové vedení 3:0. 

Ve druhém poločase se v 66. minutě trenér domácích Hansi Flick rozhodl, že nad nadcházející týden a souboje s Bayernem Mnichov a Realem Madrid by rád co nejvíce nechal odpočinout svá ofenzivní esa. Ze hřiště se poroučeli Lewandowski a Raphinha, které nahradilo duo Pau Víctor a jeden z navrátilců po zranění Fermín López. O deset minut později se ze hřiště poroučel i Lamine Yamal, kterého nahradil Pablo Torre. V tento moment ještě nevěděl, že jej minimálně co se týče střeleckých zápisů čeká výjimečný zápas. 

První z jeho branek si připsal v 82. minutě, když přesnou střelou k tyči překonal gólmana hostí Nylanda. Po této brance přišel pro všechny fanoušky Barcelony výjimečný moment. Pedri byl vystřídán Gavim, který se tak po téměř roce vrátil do soutěžního zápasu. I díky tomu, že na hřišti v tu chvíli nebyl nikdo z kapitánů, tak Gavi dokonce po zbytek utkání navlékl kapitánskou pásku. 

Velmi mírně náladu domácím mohl překazit fakt, že se v 87. prosadil hostující Idumbo, a Peña tak neudržel čisté konto. Pohotově však reagoval Pablo Torre. Střílený centr nikdy z domácích netečoval, a jednadvacetiletý záložník si tak připsal druhý zásah v tomto utkání. 

Blaugranas zdemolovali Sevillu 5:1 i s navrátilcem Gavim a vítězně se tak mohli naladit na veledůležitý příští týden. Ve středu se ve třetím kole ligové fáze Ligy mistrů postaví Bayernu Mnichov, v sobotu pak nastoupí v Madridu do ligového El Clásica. 


Přehled utkání

20. října 2024, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

5 : 1 Ricardo de Burgos Bengoetxea

Sevilla FC

Lewandowski (penalta) 24'  
Pedri (Yamal) 28'  
Lewandowski (Raphinha) 39'  
  45+4' Pedrosa
Fati 74'  
Torre 82'  
  85' Sow
  87' Idumbro (Badé)
Torre 88'  
Sestava

Peña - Koundé, Cubarsí, Martínez, Balde - Casadó, Pedri (83' Gavi) - Yamal (76' Torre), Raphinha (66' Fermín), Fati (76' G. Martín) - Lewandowski (66' Pau Víctor)

Sestava

Nyland - Carmona, Badé, Marcão, Pedrosa (81' Montiel) - Agoume (70' Idumbo), Gudelj - Lukebakio, Peque (46' Suso, 70' Suso), Ejuke (45+1' Lokonga) - Romero




Diskuze

Nechápu toho Fatiho to je snad horší než Ferran

20.10.2024, 23:39

Další pohodové vítězství Barcy, super Lewy a Torre, Pedriho gól byl také pěkný. Je také fajn vidět Gaviho zpátky na hřišti, hezky ho přivítali fanoušci. Gól Sevilly ukázal, kde má obrana Barcy mezery. Na tyhle náběhy na hraně ofsajdu si musíme dát pozor, hlavně proti Realu nebo Bayernu. Visca Barca!

20.10.2024, 23:57

Jako jak hraje Raphinha oproti minulému roku? Ta pozice mu neskutečně sedí. Stejně tak Pedri.

Na těchto dvou je strašně vidět, jaký přišel trenér. Skvělý trenér.

A mimochodem kde vidím snad největší změnu - až na pár výjimek se nikdo neháda s rozhodčím. Počínaje trenérem.

21.10.2024, 07:01
Klokanomet cechoma

Možná to bude tím, že v této sezoně nás zatím sudí neřežou tak, jak v minulé. Dokonce jsou schopní nám odpískat penaltu, což bylo v minulých dvou sezonách téměř scifi :) Pravdu má i kolega s Baldém, ten jeho zákrok na začátku byl dost hnusný a nepotrestaný.

21.10.2024, 10:03

Skvělé. Tři body, dobrá hra, výkonnost stoupá! ALE! 14minuta Baldé faul spodkem kopačky(jasná žlutá).... 34minuta Baldé ruka při průnik soupeře(jasná druhá žlutá=ČERVENÁ). Rozhodčí (Španělští) mají na FCB, Reál a ostatní dvojí metr. Tohle se stát v LM, tak Barca hraje od 34minuty v 10 lidech. Na tohle by měl trenér upozornit, rozhodčí nemusí být vždy tak tolerantní a hlavně v LM Barca už v 10-ti
2x dohrávala.Můj názor.

21.10.2024, 07:04

Tak jak píšeš. Disciplína je úplně jinde, každý se věnuje hře a výkonnost jde nahoru. Flick je odborník... Jen ať to tak vydrží. Líbí se mi, že vystřídá kohokoli a ten není dotčený.... Taky jeden pozitívní prvek. Mám zase radost ze hry Barcy.

21.10.2024, 07:18

Super kolektivny vykon. Nechapem vsak, ako sa mohol akymkolvek spôsobom vyzdvihovat Pena. Pri nom proste trniem pri kazdej situacii, co z toho bude. Nevyzaruje z neho sebaistota, je strnuly a nepredvidatelny. U Fatiho som tiez nevidel jedinu pozitivnu vec.

21.10.2024, 10:09

No a este k Baldemu. Ten chalan sa zasekol vo vyvoji. Ma rychlost, ktorou ohromoval na zaciatku jeho pôsobenie, ale teraz je to ta ista ohrana pesnicka. Stale nevie nahrat, zacentrovat a poriadne kombinovat so spoluhracmi. Rajdy po ľavej strany su na bocneho obrancu Barcelony strasne malo.

21.10.2024, 10:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 27
2. Real Madrid CF 24
3. Club Atlético de Madrid 20
4. Villarreal CF 18
5. Athletic Club 17
6. RCD Mallorca 17
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 12
2. Ayoze Pérez 6
3. Kylian Mbappé 6
4. Vinicius Junior 5
5. Raphinha 5
9. Lamine Yamal 4
21. Pedri 3
22. Dani Olmo 3
30. Pablo Torre 3
77. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat