FC Barcelona připomíná Národní den Katalánska

FC Barcelona připomíná Národní den Katalánska Foto: FCBarcelona.es

Prezident Joan Laporta vedl barcelonskou delegaci při květinové poctě u pomníku Rafaela Casanovy

Dne 11. září, jako každý rok, FC Barcelona nechyběla při květinové poctě u pomníku Rafaela Casanovy při příležitosti Národního dne Katalánska. Velká část představitelů klubu byla přítomna na této tradiční události, která každoročně vzdává hold hlavnímu radnímu Barcelony během obléhání města vojsky Bourbonů ve válce o španělské dědictví.
Prezident Joan Laporta vedl delegaci Barcelony, kterou tvořili i další členové správní rady jako Rafael Yuste, první místopředseda pro sportovní záležitosti, Elena Fort, místopředsedkyně pro institucionální záležitosti, Josep Cubells, tajemník správní rady a prezident Barcelonského basketbalového týmu, Xavier Barbany, zodpovědný za hokej na kolečkových bruslích, Miquel Camps, člen správní rady, Josep Ignasi Macià, zodpovědný za sociální oblast, Aureli Mas, zodpovědný za futsal, Joan Solé, zodpovědný za házenou, a Jordi Casals, prezident Barcelonského B týmu.

Zástupci profesionálních týmů klubu byli Hansi Flick a Alejandro Balde, trenér a hráč A-týmu mužského fotbalu. Za ženský fotbalový tým byli přítomni sportovní ředitel Marc Vivés, nový trenér Pere Romeu a kapitánka Alexia Putellas. V basketbalu se představil nový trenér Joan Peñarroya, doprovázený kapitánem Àlexem Abrinesem. V házené byl přítomen Jordi Rosell, zodpovědný za výchovu házenkářů, společně s hráčem Pole Valerou. Futsal měl trojitou reprezentaci s koordinátorem Jordim Torrasem, novým trenérem Tinem Pérezem a hráčem Sergiem Gonzálezem. U hokeje na kolečkových bruslích se zúčastnili koordinátor Gaby Cairo, trenér David Cáceres a brankář Sergi Fernández. Tradičně byly přítomny i jiné oblasti klubu, například výchova mladých fotbalistů, kde byli přítomni hráči Jesús Ruescas a Jan Moré, a hráčky Maria Miquel a Irene Miquel. Za Fundación Barça Genuine byli přítomni jejich manažer Sergi Panadero, hráč Guillem Alsina a hráčka Berta Sió, a za Agrupació Barça Jugadors nechyběli prezident Juan Manuel Asensi, místopředseda Pere Valentí a člen správní rady Antonio Olmo.

Slova prezidenta Joana Laporty
Na této akci Joan Laporta pronesl krátký proslov, ve kterém připomněl, že „další rok, FC Barcelona, instituce s hluboce demokratickými kořeny, chce být součástí květinové pocty u pomníku Rafaela Casanovy. Děláme to od roku 1919, kdykoli to politické okolnosti umožňují, a jsme na to velmi hrdí. Klub se vždy postavil na stranu práv a svobod Katalánska a budeme v tom pokračovat, protože správní rada, kterou mám tu čest vést, a všichni lidé v klubu mají povinnost být věrní a respektovat naše zakládající hodnoty, což si letos připomeneme při 125. výročí, které dokazuje, proč je Barça více než jen klub. Visca el Barça a Visca Catalunya!“


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. Real Betis Balompié 8
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat