Ferran Torres: Jsme povinni vyhrávat a hrát dobře

Ferran Torres: Jsme povinni vyhrávat a hrát dobře Foto: X @FCBarcelona

Rodák z Valencie ujišťuje o tom, že tlak je pro hráče pozitivní věc. Musí totiž vědět, jak mají hrát, a kde mají být. Na tiskové konferenci rovněž mluvil o tom, že tým proti Šachtaru musí hrát koncentrovaně, aby mohl získat 3 body. 

Ferran Torres je jedním z důležitých součástí útoku Blaugranas tuto sezónu. Je tomu tak nejen díky jeho vzrůstajícím výkonům, ale rovněž i četné marodce, která postihla nejen útočnou část osazenstva kádru katalánského velkoklubu. Druhý nejúspěšnější střelec týmu této sezóny mluvil o tom, jak je jeho tým povinnen nejen vyhrávat, ale vyhrávat atraktivním způsobem hry. Výhra by pak pro něj a jeho tým byla extra motivací před soubojem El Clásica v rámci španělské nejvyšší soutěže.

Ferran promluvil i o svých pocitech, a o tom, že se cítí stejně, jako na začátku sezóny. S jistotou a spokojeností s tím, jakým směrem se zatím sezóna vyvíjí. ,,Využívám každé příležitosti, a považuji se za důležitého hráče, který může pomoct týmu. Jsem připraven udělat další krok vpřed." Řekl hráč s číslem 7 na dresu. 

V souvislosti s nejbližším zápasem proti Šachtaru a sobotním El Clásicem se vyjádřil v tom duchu, že se tým musí vždy soustředit jen na nejbližší střetnutí. ,,Nemůžete se soustředit na zápasy v budoucnu, ale vždy jen na ten nejbližší. Budeme se snažit o to získat zítra 3 body, a velmi se tak přiblížit matematické pravděpodobnosti postupu do vyřazovací fáze Ligy mistrů. 

Debutant Marc Guiu

V souvislosti s hvězdným debutem svého kolegy z útoku Ferran neskrýval překvapení. ,,Je velké překvapení, jak rychle se mu povedlo při jeho debutu pouze po pár sekundách skórovat." Vzápětí pak hovořil o jeho nasazení v tréninkovém procesu. ,,Na trénincích ukazuje, že je to hráč s jasným cílem, a potřebnou radostí. 

Mentální zdraví

Barcelonský útočník se rovněž rozvyprávěl o své mentalitě žraloka, která jej provází od přípravy na tuto sezónu. V souvislosti s tímto pak mluvil o důležitosti duševního zdraví, a potřebě pomáhat mladým hráčům. ,,Jsem rád, že mohu být příkladem pro mladé hráče, kteří procházejí špatným období."


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat