Fontův seznam přestupových cílů: García, Agüero, Alaba, Çalhanoğlu...

Fontův seznam přestupových cílů: García, Agüero, Alaba, Çalhanoğlu...

Prezidentské volby se i přes odložení z důvodu epidemiologické situace v zemi blíží. Víctor Font vytvořil seznam hráčů, o které bude v případě zvolení usilovat. Vzhledem k finanční situaci v klubu se nedají čekat zázraky. Fontův seznam proto obsahuje hráče, kteří vzhledem k délce smlouvy budou v době jeho případného panování volní nebo cenově dostupní.

Eric García (Manchester City)

V poslední době jde o často skloňované jméno. Font požádal správní radu, aby hráče podepsala již v lednu. Mělo se jednat o částku tři miliony eur a dalších sedm milionů v bonusech. Další dva kandidáti Laporta a Freixa ale tento návrh nepodpořili. Garcíovi končí smlouva v červnu, tudíž se stane volným hráčem a jak už zmiňoval sám Španěl nebo Pep Guardiola, smlouvu v Anglii neprodlouží.

Sergio Agüero (Manchester City)

Některé deníky již s touto spekulací přišly dříve. Tomuto argentinskému útočníkovi taktéž končí v červnu smlouva a i přes jeho zdravotní problémy bude o něj stále zájem. Pokud by souhlasil s výrazným snížením platu, mohla by do hry vstoupit i Barcelona. Existuje také možnost, že by tento příchod mohl mít pozitivní dopad na Lionela Messiho, jelikož oba hráči jsou již delší dobu dobří přátelé.

David Alaba (Bayern Mnichov)

Tento rakouský obránce je další velkou hvězdou, která po sezóně odejde zdarma. O tohoto hráče bude velký boj, do hry mimo jiné výrazně vstoupil Real Madrid. Problémem budou jeho platové požadavky. Hráč žádá plat 10 milionů eur ročně, což by pro Barcelonu bylo opravdu neakceptovatelné. 

Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Nizozemský záložník také prozatím smlouvu v anglickém celku neprodloužil a Barcelona jej sleduje již delší dobu. Ronald Koeman s hráčem pracoval v nizozemské reprezentaci, kde na něj velmi sázel a rád by spolupráci obnovil. O tomto případném přesunu se spekuluje již od léta, kdy Koeman Barcelonu převzal. 

Juan Bernat (PSG)

Tento španělský levý obránce působí od roku 2018 v PSG. Tehdy do Francie přišel z Bayernu Mnichov. Víctor Font pracuje s myšlenkou, že v případě vypršení smlouvy by o tohoto 27letého obránce projevil zájem a zvýšil by tak konkurenci pro Jordiho Albu. 

Memphis Depay (Lyon)

O tomto hráči se toho již také mnoho napsalo. V létě byl první volbou trenéra Koemana, ale k dohodě nedošlo. Nyní v zimě dokonce deníky přišly s informací, že by byl Lyon ochoten hráče pustit pouze za 5 milionů eur. Podle vyjádření Depaye a jeho výkonů to ale vypadá, že se nyní skutečně soustředí pouze na zápasy v Lyonu a bude záležet mimo jiné i na Fontovi, zda dokáže hráče přivést po případném konci smlouvy.

Rui SIlva (Granada)

V tomto případě se jedná o situaci v bráně. Neto požádal vedení Barcelony o odchod, jenže hráčův požadavek vedení odmítlo. Rozdílná situace může nastat v létě, kdy by už mohl být odchod brazilského gólmana reálnější. V tom případě zde existuje řešení v podobě příchodu 26letého brankáře Granady, kterému rovněž končí v červnu smlouva. Pravděpodobnější varianta ale bude povýšení odchovance Iñakiho Peñi.

Hakan Çalhanoğlu (AC Milán)

Turecký záložník by byl pro Barcelonu volbou v záloze. Tento hráč má velmi dobré technické vlastnosti, ale již několikrát se hovořilo o jeho mentální stránce. Milánský celek za něj tehdy zaplatil 25 milionů eur. V tomto případě se jedná o méně pravděpodbné řešení.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Doba kdy se naše vedení chovalo jak ožralý milionář nese plody.smiley

30.01.2021, 14:57

Z tohoto výčtu má perspektivu pouze Gardía. Agüero ve svém věku a počtu zranění, podepsat ho jen proto, že je dobrý přítel Lea??? Ti další smiley

31.01.2021, 08:09

Hlavně nebrat dalšího záložníka. Odchovance potřebujeme především do zálohy.

31.01.2021, 09:46

Tak tímhle stylem by Font dopadnul jako Barto a klub se nikam nehnul

31.01.2021, 11:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat