Frankfurt kandidátem na pořádání finálového turnaje Ligy mistrů

Frankfurt kandidátem na pořádání finálového turnaje Ligy mistrů

Před nedávnem jsme informovali o tom, že se stále neví, jak bude dohrán letošní ročník Ligy mistrů. Podle Sportu vše směřuje k formátu tzv. „final eight“, čili že se 8 nejlepších celků vypraví na jedno místo odehrát malý turnaj, jenž určí vítěze. Až dosud vedl mezi adepty portugalský Lisabon, jelikož turecký Istanbul by pořádání nezvládl finančně. Nyní se do mixu přidal další kandidát.

Jde o německý Frankfurt, což potvrdila i média v Německu. UEFA evidentně chce, aby se čtvrtfinále, semifinále i finále odehrály na jednom místě a vítězem se stal ten, kdo třikrát vyhraje v této malé soutěži. Ještě předtím ale přijdou na řadu odvety osmifinále, kde Barcelona přivítá doma Neapol po plichtě 1:1 v Itálii. Jistý postup už mají Atlético Madrid, Red Bull Lipsko, Atalanta a PSG. K nim se ještě přidají Juventus nebo Lyon (první mač skončil 0:1), City/Real (2:1) a Bayern/Chelsea (3:0).

Město může vždy pomoci a samozřejmě by jej zajímalo toto pořádání, i kdyby se nakonec rozhodlo pro starý formát,“ pravil Markus Frank, který má ve Frankfurtu na starost sportovní akce. Zápasy by se pak nemusely hrát jenom na Commerzbank Areně, kde svá domácí střetnutí hrají orli z Eintrachtu. Nedaleká hřiště by také mohla posloužit a tak by hráči nemuseli příliš daleko cestovat + trávník by tolik netrpěl z velkého množství zápasů. Podle v úvodu zmíněného periodika by šlo o až 4 stánky.

Své domácí pažity by mohli propůjčit v Mohuči a Hoffenheimu a pokud by bylo zapotřebí, tak SV Darmstadt 98 a SV Wehen Wiesbaden z nižších soutěží. Nyní se tedy čeká na poslední slovo, které bude mít evropská konfederace dne 17. června na valné hromadě vedoucí komise. Finálový duel by se mohl uskutečnit 29. srpna, jelikož Champions League musí být ukončena v tomto měsíci. Dne 12. září je totiž v plánu začátek nového ročníku, tentokrát s označením 2020/2021.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat