Gavi se vrátil po 348 dnech

Gavi se vrátil po 348 dnech Foto: fcbarcelona.es

Hráč s číslem 6 za Barcelonu neodehrál zápas od 7. listopadu 2023. 

Jsou dobré zprávy, a pak jsou takové, jako je tato. Gavi, hráč s číslem 6, zasáhnul tuto neděli do soutěžního zápasu po 348 dnech. Stalo se tak více než 11 měsíců po operaci předního křížového vazu na jeho pravé koleni. Ten si kompletně přetrhl a zároveň poškodil menisky v zápase za španělskou reprezentaci v rámci Ligy národů loni 19. listopadu. Jeho poslední zápas za Blaugranas se datuje do 7. listopadu téhož roku. To odehrál v Hamburku zápas tehdy ještě skupinové fáze Ligy mistrů v německém Hamburku proti Šachtaru Doněck. 

Ovace v 83. minutě 

Nejvíce očekávaný moment se odehrál v 83. minutě utkání, když hodiny na Olympijském stadionu ukazovaly čas 22:46. Diváci na stadionu - kterých bylo včera v dosavadním průběhu sezóny na domácím utkání nejvíce - předvedli navrátivšímu se Gavimu obrovský potlesk. Ten první již obdržel v momentě, kdy se v průběhu druhé půle šel rozcvičovat k postranní čáře. Když Gavi vystřídal Pedriho, tak navíc od něj převzal kapitánskou pásku. 

Fermín se rovněž vrátil 

Gavi nebyl v neděli jediným hráčem domácích, který se vrátil na trávníky. Minuty před jeho návratem se v minutě 66. vrátil rovněž Fermín López. Ten vystřídal Raphinhu, a stejně jako jeho kolega ze zálohy Gavi dal sbohem svému zranění. Fermín se léčil se svalovým zraněním na pravém stehně, které se mu stalo na tréninku 17. září když byl na hraně toho, aby se vrátil na trávníky po svém předchozím zranění. Celkově přišel o 7 zápasů, naposledy nastoupil při vítězství 7:0 nad Realem Valladolid na konci srpna. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 27
2. Real Madrid CF 24
3. Club Atlético de Madrid 20
4. Villarreal CF 18
5. Athletic Club 17
6. RCD Mallorca 17
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 12
2. Ayoze Pérez 6
3. Kylian Mbappé 6
4. Vinicius Junior 5
5. Raphinha 5
9. Lamine Yamal 4
21. Pedri 3
22. Dani Olmo 3
30. Pablo Torre 3
77. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat