Gavi vyhrál Kopa Trophy

Gavi vyhrál Kopa Trophy

Gavi se stal vítězem Kopa Trophy, která byla hráči předána na pondělním slavnostním ceremoniálu Ballon d'Or, který se konal v Paříži. Barcelonský talent zvítězil v anketě nejlepší hráč do 21 let před Camavingou z Realu Madrid.

Gavi navazuje na svého spoluhráče Pedriho, který cenu získal loni. Tehdy se stal prvním španělským hráčem, který tuto anketu ovládl. Osmnáctiletý záložník se stal klíčovým hráčem pro Xaviho i Luise Enriqueho ve španělské reprezentaci. V barcelonském dresu již odehrál 60 zápasů a dalších 12 za národní tým.

Před měsícem mu katalánský klub prodloužil smlouvu do roku 2026 s výkupní klauzulí jedné miliardy eur.

Tato trofej je pojmenována po historicky prvním vítězi Zlatého míče, francouzskému hráči Raymondu Kopovi. O vítězi Kopa Trophy hlasují předchozí vítězové Zlatého míče, mezi nimi jsou tedy například Platini, Zidane, Van Basten, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Cristiano Ronaldo či Modrić.

Kopa Trophy se vyhlašuje od roku 2018. Během pandemie v roce 2020 udělena nebyla. Prvním vítězem se stal Kylian Mbappé, následovali Mathijs De Ligt a Pedri.

Letošního vítěze Gaviho následovali:

Camavinga (Real Madrid), Musiala (Bayern), Bellingham (Dortmund), Mendes (PSG), Gvardiol (Lipsko), Gravenberch (Bayern), Saka (Arsenal), Adeyemi (Dortmund) a Wirtz (Leverkusen).

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Gavimu jsem to samozřejmě hodně přál, ještě aby ne. Ale ten hate co se na něho snesl na sítích byl neuvěřitelný. Doslova nikdo mimo Barcelonu mu to nepřál a v podstatě to podle všech vyhrál jen pro to, že hraje v Barceloně, jinak by cenu nikdy prý nezískal a označují ho za overrated hráče. Všichni litovali Bellinghama, že byl okraden, jiní zase Musialu a jiní zase Camavingu, který byl druhý. Ale tak si říkám, jestli právě to, že se v 17ti letech dokázal propracovat až do základu Barcelony neukazuje právě tu výjimečnost toho hráče. Pokud to srovnáme, tak je určitě nepochybně těžší prokázat svůj potenciál v záloze Barcelony, než v záloze Dortmundu, při vší úctě. Bellingham je skvělý fotbalista s obrovským potenciálem a mohl vyhrát, proč by nemohl, ale prostě byl zvolen Gavi. Kdyby vyhrál Bellingham, nepředváděl bych takové divadlo na sítích, jak to udělali jiní. Všichni dělají, kdyby Gavi vyhrál naprosto jednoznačně a neměl v anketě konkurenci, ale co když to hlasování bylo těsné? V podstatě je to asi jedno, ale i spoustu českých účtů na sociálních sítích, které mají i deseti tisíce sledujících to okomentovali, jakože si to Gavi nezaslouží, což je poměrně dost mylná myšlenka a zasloužil si to stejně jako třeba právě Bellingham.

19.10.2022, 11:35
MarcoFCB Reekwon

Výsměch je spíše to, že Camavinga byl druhý, než že to Gavi vyhrál 😀

19.10.2022, 11:42
Reekwon MarcoFCB
Senior editor

No spíš se nasazovalo právě na Gaviho, že byl Bellingham až za Camavingou už moc nikoho nezajímalo smiley

19.10.2022, 11:48
Klokanomet Reekwon

Přitom zrovna Češi by si ještě mohli pamatovat, jak nás motal v repre smiley

19.10.2022, 22:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat