Gerard Piqué - člověk odsouzený k úspěchu

Gerard Piqué - člověk odsouzený k úspěchu

Vždy potřebuje výjimečnou motivaci. Gerard Piqué jako fotbalista byl pokaždé takový. Neustále měl rád prestižní a vyjimečné zápasy. Jeho život mimo hřiště je podobný. Pokud před sebou nemá výzvu, začíná se nudit a méně se angažuje. Sám sebe považuje za impulzivního člověka, rád je v pohybu a opouští svou komfortní zónu.

Na rozdíl od mnoha jiných sportovců si Piqué plánoval roky svůj život ve fotbalovém důchodu, proto se stal obchodníkem. Vždy se věnoval lidem, kteří se snažili předvídat budoucí trendy. Katalánec se setkal s Markem Zuckerbergem, zakladatelem a majitelem Facebooku, Hiroshi Mikitanim, generálním ředitelem Rakutenu, a Ibai Llanosem, slavným španělským streamerem. Gerard se léta zajímá o nové technologie a možnosti, které nabízí internet v kombinaci se světem sportu.

Předchozí obchodní zkušenosti

Jeho první zkušenost byla s videoherní společností Kerad Games, se kterou však v roce 2018 skončil. Lépe mu to šlo ve vedení společnosti Kosmos, zodpovědné za tvorbu sportovního audiovizuálního obsahu. Piquého aktivity v jejím rámci měly dopad kromě všeho na změnu tenisového formátu Davis Cupu.

Katalánec také zkoumal možnost koupě práv na vysílání zápasů Ligue 1, a to v době, která se přímo shoduje s příchodem Lea Messiho do Francie. Gerard se navíc před čtyřmi lety stal majitelem fotbalového klubu FC Andorra, kde angažoval Edera Sarabia, bývalého asistenta Quiqueho Setiena v Barceloně.

Prezidentství na obzoru?

Není žádným tajemstvím, že Piqué vyjádřil svůj záměr stát se jednoho dne prezidentem FC Barcelony. Jeho zpráva na rozloučenou na sociálních sítích také naznačila jeho budoucí plány. "Znáte mě, dřív nebo později se vrátím. Uvidíme se na Camp Nou. Visca el Barça!" to jsou jeho poslední slova ve videu, kde oznámil svůj odchod do fotbalového důchodu.

Také při rozloučení po zápase s Almeríí zdůraznil, že jeho příběh v Barcelona bude mít více kapitol. A co víc, také před pár měsíci v rozhovoru s Ibai Llanos naznačil, že jeho představa o klubu není zdaleka taková, jaká je dnes: "Vytvořil bych modernější klub. Změnil bych spoustu věcí."

Gerard se léta zmítá mezi touhou splnit si svůj sen a odpovědností, kterou s sebou nese. "Jsou dny, kdy se vidím jako prezident Barçy a jiné, kdy ne. Ke klubu musíte mít velkou lásku. Je to velká oběť, musíte dát záruku 150 milionů eur... Ale nemá smysl být prezidentem, pokud klub nemilujete."


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Jak už teď ví kolik bude záruka, ačkoli se vypočítává z proměnné hodnoty:D Kor když za poslední dekády, byl pouze 1 kandidát, který disponoval (disponuje) vlastním kapitálem. A tak z něj nemusela být pouhá loutka, jako je Laporta, či jeho předchůdci .. Kdyby se věnoval Barce tolik co obchodu, mohli jsme si pískat. Ale na co trénovat, když můžu vydělávat na průběhu Davis Cupu smileyOč se snažit v superpoháru, když i za neúčast vydělám mnohem víc, než 4 zůčastněné kluby dohromady? Taky nás stali trenéra, který Barcu dovedl ve 4 sezónách, ke 3 ligovým titulům (nejenom). Neb si dovolil kritizovat "el presidente" a chtít po něm, ať trénuje jako ostatní hráči. Zakulisní komunikace s Tebasem, je dodnes také ověšena otazníky. Všechny tyto kontroverzní smiley dost rozsekaly kabinu. Ač má obří množství zastánců a obdivovatelů, byl by Barce prospěšnější, kdyby odešel 6-7 sezón zpět. Třeba by se našla náhrada, ochotná věnovat se klubu na 100% ...

08.11.2022, 09:26
Andreas KU420

Pekná kopa smiley. Vyhráva bludišťáka

08.11.2022, 11:55
VM.IV KU420

Kolikrát jsem hodně překvapenej, co tu jsou někteří schopní vyzvracet, ale musím říct, že tobě teda za tenhle “komentář” v tomto ohledu náleží primát.

08.11.2022, 13:24

... alebo sa dopočul, že na dres mu Spotify vycapí Shakiru, haha

08.11.2022, 12:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat