Gerard Piqué: Posledních šest měsíců bylo velmi těžkých. Nyní došlo k vysvobození

Gerard Piqué: Posledních šest měsíců bylo velmi těžkých. Nyní došlo k vysvobození

Gerard Piqué po zápase s Almerii poskytl rozhovor televizi DAZN, na kterém se třeba podílel jeho bývalý spoluhráč David Villa a trenér Juan Carlos Unzué. 35letý borec vyjádřil bezprostřední emoce po svém posledním vystoupení na Camp Nou. Zdůraznil důležitost přátelství a zkušeností, které získal. Jedna z otázek neminul ani jeho plány do budoucna.

Novinář: "Jak se cítíš?"

Gerard Piqué: "Jsem velmi spokojený s tímto koncem. Myslím, že to byl skvělý den. Vždycky je těžké se loučit, ale dobře, že jsme vyhráli. Odehráli jsme dobrý zápas a měli ho pod kontrolou. Fanoušci byli s týmem od první do poslední minuty. Došel jsem k tomuto konci poutem, které bylo od prvního do posledního dne."

David Villa: "Nemám žádné otázky, chci jen poblahopřát k tvoji kariéře a tomuto večeru. Myslím, že je dobrým příkladem toho, co jsi jako fotbalista vyhrál. Bylo pro mě potěšením, že jsem tě mohl nazývat spoluhráčem, přítelem a mnoho z těchto okamžiků prožívat s tebou. Doufám, že si užiješ to, co tě v budoucnu čeká. Hodně štěstí. Gratuluji, protože si to všechno zasloužíš."

Gerard Piqué: "Děkuji moc za ta slova, Guaje. Vždyť tahle kariéra trvala mnoho let, mnoho zápasů a mnoho trofejí. Vždycky jsem říkal, že jsou tu ještě zážitky, přátelství, těžší večery, zápasy na mistrovství světa, mistrovství Evropy a tolik dalších věcí. To je to, co si s sebou bereme navždy. Trofeje jsou moc krásné, ale jsou to čísla, kovy, ale co zůstalo, jsou přátelství a zážitky, které byly moc krásné. Měli jsme štěstí, že jsme toho hodně vyhráli."

Juan Carlos Unzué: "Celé se mi to líbilo. Teď se cítím ještě šťastnější, protože ten úsměv, který vidím na tvé tváři, je ten samý úsměv, který jsem viděl první den, kdy jsem tě potkal, a který se mi líbil po celou dobu. kdy jsem s tebou pracoval. Gratulujeme ke všemu, čeho jsi dosáhl. Snili jsi o takovém konci?"

Gerard Piqué: "Vlastně ne, protože mě nikdy nenapadlo skončit, vždycky si myslíš "ještě rok." O odchodu do důchodu jsem neuvažoval, ale dobře, tak to dopadlo. Nakonec se musíte rozhodnout, mít v sobě jasno, jestli odcházíte nebo ne. Posledních šest měsíců bylo velmi těžkých, myslím, že jste to viděli a nyní došlo k vysvobození. To, že jsem si mohl zahrát před fanoušky a rozloučit se... Tuhle nezapomenutelnou vzpomínku si vezmu s sebou. Život je dlouhý a jde dál, jsem na cestě do další fáze. Jsem spokojený a držím se toho."

Jonathan Soriano: "Gratuluji ke všemu, k dnešní hře a vaší kariéře. Moje otázka je velmi krátká - co teď?"

Gerard Piqué: "Teď se otevírá tisíc možností. Musím si to trochu utřídit a zorganizovat sám. Již při projevu jsem řekl, že toto je můj domov, narodil jsem se zde a jednoho dne se sem vrátím. Myslím, že se musíme na chvíli oddělit, abychom si dali trochu prostoru, trochu se nadechli. Vrátím se s větší silou. Chci si užít rodinu, přátele, po zápase v Pamploně pojedu na pár dní na dovolenou vypnout a pak se uvidí. V roce 2023 nás jistě čekají vzrušující výzvy. Začíná nový život."

Jonathan Soriano: "Na co jsi před koncem myslel?"

Gerard Piqué: "Sundat váhu z mých ramen. Tyto poslední měsíce nebyly vůbec jednoduché. Mám štěstí, že jsem od prvního dne, kdy jsem sem přišel, ze sebe vydal to nejlepší. Při soutěžích a zápasech jsem se vždy snažil dělat maximum. Jsou dny, kdy se mi dařilo lépe a v jiných to bylo horší, jako u každého jiného, s úspěchy i chybami, ale pro tenhle dres, pro tyhle barvy jsem dal maximum a jsem na to hrdý. Odcházím se splněným úkolem."


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat