Hansi Flick se cítí být v „neuvěřitelném klubu"

Hansi Flick se cítí být v „neuvěřitelném klubu" Foto: X @FCBarcelona

Nyní můžeme oficiálně říci "willkommen" novému trenérovi Barçy Hansi Flickovi. Poté, co již začal pracovat s mužstvem na tréninkovém hřišti, byl ve čtvrtek oficiálně představen jako nový kouč FC Barcelona. V doprovodu prezidenta FC Barcelona Joana Laporty a velké kulisy s nápisem „Vítejte“ byl Němec v Auditoriu 1899 středem pozornosti před více než stovkou novinářů ze 74 různých médií. 

Prezentaci zahájil prezident FC Barcelona Joan Laporta, který pochválil nového trenéra Hansiho Flicka: „Je to ideální člověk pro vedení prvního fotbalového týmu díky své lásce k tvrdé práci, disciplíně a důvěře ve filozofii klubu. Je to ten správný člověk, který nás povede kupředu a bude čelit nejbližším výzvám. Bude tak činit s přesvědčením, odhodláním a nově nalezenou energií.“ Laporta také poděkoval bývalému trenérovi Xavimu Hernándezovi za jeho práci v Barçe. 

La Masia, pro Flicka důležitá

Hansi Flick si je dobře vědom toho, kam se dostal. „Jsem opravdu vděčný za práci odvedenou v La Masii. Máme tu několik úžasných mladých hráčů, kteří chtějí pro klub odevzdat všechno. Chci těmto mladíkům vytvořit ideální prostředí, aby se mohli rozvíjet. Mají velkou kvalitu,“ řekl Němec v jedné z prvních odpovědí na otázky shromážděných médií. Němec byl plný vděčnosti za laskavost a práci, kterou do klubu vkládají všichni, kdo tvoří součást FC Barcelona: „Cítím, že je to neuvěřitelný klub, ve kterém je spousta vášně. Tu vášeň cítím každý den a miluji ji.“ 

Z La Masie se řeč přesunula k Johanu Cruyffovi a Pepu Guardiolovi. „Nejsem daleko od myšlenky hry, kterou Barça s úspěchem používala pod Cruyffem a Guardiolou. Moje představa je mít tým, který je na hřišti stále aktivní. Nezáleží na rozestavení, chci, aby můj tým hrál dobře a aby všichni viděli, že do toho dává všechno.“ 

Dny tvrdé práce pro všechny

Hansi Flick byl opatrný, když přišla řeč na trofeje, ale kladl velký důraz na důležitost tvrdé práce. „V tréninku budeme opravdu tvrdě pracovat. Na těchto trénincích musíme odevzdat 100 %, abychom to přenesli na hřiště.“ Tato intenzita byla vidět na nedávných trénincích, kdy se tým připravoval na turné v USA. „Na turné vezmeme 30 nebo 31 hráčů, chceme je všechny vidět. Na každém postu máme hodně hráčů a můžeme si vybírat,“ dodal trenér. 

„Situace v Barceloně je pro rozvoj hráčů úžasná. Každý musí udělat něco pro to, abychom dosáhli našich cílů,“ řekl Flick. „Celé mužstvo musí tvrdě pracovat. Pracujeme na fyzické a taktické stránce. Musíme se zlepšit v mnoha směrech a snažíme se vytvořit tým s pevnou obranou, protože ta je důležitá pro dobrou hru v útoku.“ Jeho trenérský štáb se v těchto prvních dnech ukazuje jako naprosto nepostradatelný, protože se trenér snaží hráčům vštípit svou filozofii.

Nový trenér Barçy se při prezentaci dotkl některých jmen, například Lamine Yamala: „Na turnaji Euro 2024 ukázal skvělou úroveň, ale velcí hráči musí dál pracovat a snažit se. Přinese nám několik skvělých momentů.“ Povzbuzení se od trenéra dočkali také zranění Gavi, Frenkie de Jong, Ronald Araujo a Ansu Fati, které chce mít vzhledem k jejich kvalitám co nejdříve zpět. 

Po nabádání k práci, práci a ještě větší práci na celém hřišti Flick na závěr prezentace v roli nového trenéra blaugrana pózoval s úsměvem vedle Joana Laporty, Rafy Yusteho a Deca s novým dresem Barçy a novým členským průkazem Barçy. 


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

A Fati je opět zraněný. to nevymyslíš :D

26.07.2024, 09:54

Hlavne nase vedeni je neuvěřitelné, uz nejakou tu dekadu

27.07.2024, 07:43

Přesně! Už jsem to tady před půl rokem tady psal. Roque.... Mladý mega talent, může hrát na více postech v útoku, brilantní technik, zabiják střelec, jeho srdce bije jen pro FCB, jedině v Barceloně bude svůj talent rozvíjet 30mil euro je vlastně super cena za takového playera.Ostatní velkokluby utřou nos. Tohle byly mediální výroky vedení(president, sport. ředitel, trenéři). Zkrátka odbornost, kompetentnost na vysoké úrovni. Takhle se klub FCB dostává do problémů a je tam kde je. Kdy už někdo bouchne do stolu a řekne.... Děláme to špatně! Utrácíme peníze za nekvalitu, dejme více příležitostí našim mladým. Flick možná ukáže cestu.....

28.07.2024, 09:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat