Hansi Flick: „Věříme, že vyhrajeme“

Hansi Flick: „Věříme, že vyhrajeme“ Foto: FCBarcelona.es

Německý trenér se objevil na tiskové konferenci před evropským soubojem proti Young Boys

Nový týden dvojité soutěže. Blaugranas se chystají na další zápas Ligy mistrů, tentokrát doma. Barça hostí Young Boys, aby zahájila evropskou soutěž na Estadi Olímpic. Před tímto zápasem Hansi Flick vystoupil na tiskové konferenci a vysvětlil, jak se tým připravuje na tento první domácí duel.

Kontraktak, silná stránka soupeře
Barça je připravena, ale je důležité být opatrný. Minulou sobotu Osasuna dokázala ublížit modro-červenému týmu díky rychlé hře a kontratakům. Young Boys vynikají silnými a rychlými hráči v ofenzivních řadách. To si trenér Flick uvědomuje a připravil kabinu na souboj, který nebude snadný: „Ačkoliv Young Boys nezačali domácí soutěž dobře, mají dobré hráče a jsou silní v kontratacích. Jsou motivovaní a musíme být připraveni.“

Z duelu před pár dny na El Sadar mohli analyzovat a pracovat na chybách, a Hansi vysvětlil, že klíčem k vyvarování se kontra je „minimalizovat chyby“. Trenér věří, že se dokážou přizpůsobit rychlé hře švýcarského týmu „kontrolováním míče a věrností svému hernímu stylu“.

„Chceme získat tři body“
Barça zatím nezískala v evropské soutěži žádné body. Katalánci touží po první výhře, což znamená vyhrát úterní zápas doma. Podle Flicka „v tomto novém formátu nelze spekulovat, neví se, kolik bodů bude potřeba, a je třeba nasbírat co nejvíce.“

K dosažení této vysněné výhry může pomoci Frenkie de Jong. Záložník je na konci svého zotavení a německý trenér přiznal, že pokud se dostane do nominace a podle toho, jak se zápas vyvine, Holanďan by mohl hrát několik minut.


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat