Iñigo Martínez: osvobozený lídr

Iñigo Martínez: osvobozený lídr Foto: FCBarcelona.es

Baskický stoper se představil jako střelec Barcelony skvělým gólovým úderem hlavou proti Young Boys

Iñigo Martínez je mnoho věcí. Je to silný stoper, důrazný při přerušování akcí a mocný ve vzdušné hře. Je to fotbalista s dobrou rozehrávkou a má vůdčí schopnosti, které z něj dělají vzor pro mnoho mladých obránců, se kterými denně trénuje.

A od úterní noci je Iñigo Martínez také osvobozeným hráčem. Jeho první gól za Barcelonu, třetí branka v utkání proti švýcarskému týmu, završil první část sezony s velmi vysokým hodnocením pro barcelonskou „pětku“. Nepostradatelný pro Hansiho Flicka (byl v základní sestavě v 9 z 10 odehraných zápasů), Iñigo Martínez se stal lídrem středu obrany Barcelony v období, kdy tým trpěl absencemi Ronalda Arauja a Andrease Christensena.
I přes to, že je obránce, se Iñigo Martínez vždy vyznačoval schopností střílet góly. Ať už v Realu Sociedad nebo v Athletic Clubu zanechal svou stopu, když před svým příchodem do Barcelony nastřílel 26 gólů. Ten 27. už přišel v barvách Barcelony a byl to jeho první gól v Lize mistrů v celé kariéře.

22 zápasů bez porážky v La Lize
Zajímavé je, že Iñigo Martínez má také zvláštní rekord. Ze současné sestavy Barcelony je hráčem s největším počtem po sobě jdoucích výher v La Lize. Je to 22 výher v řadě, přičemž jediný zápas, ve kterém baskický stoper odpočíval, byla právě prohra Barcelony v Pamploně. Absolutní rekord Barcelony – a také celé historie La Ligy – drží Andrés Iniesta, který neprohrál v 55 po sobě jdoucích zápasech.


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Zkušený borec, jistota, mladí se máj od koho učit. Na nic si nehraje.

03.10.2024, 18:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat