ISAAC CUENCA: VŠE ZÁLEŽÍ NA BARCELONĚ

ISAAC CUENCA: VŠE ZÁLEŽÍ NA BARCELONĚ

Před nedělním utkáním s La Coruňou fotbalista přiznal, že průběh a výsledek zápasu bude záležet především na Blaugranas. Cuenca může jako bývalý hráč obou klubů situaci posoudit z jedné i druhé strany. 

Hráč momentálně působí v izraelském Hapoel Beer-Sheva. V rozhovoru pro Marcu přiznal, že věří, že Barcelona svůj náskok v La lize dokáže navýšit na šest bodů.  

"Každý zápas je sice jiný, dnes to ale bude hodně záviset na výkonu Barcy. S jejich nynější formou nemá Deportivo příliš velkou šanci na úspěch." 

Jak je to u některých hráčů, po jeho odchodu s Barcy se kariéra hráče příliš neposunula. "Klesnout v rámci jedné soutěže o několik příček není jednoduché," přiznal hráč.

"Můj čas v Deportivu ze mě udělal lepšího hráče, ale i člověka." Jeho působení v klubu není zapamatovatelné jen z osobního pohledu, ale také z hráčské perspektivy. Byl pod velkým tlakem, když musel pomáhat týmu s udržením v La lize.

"Lidé se báli, že se v lize neudržíme. Podávali jsme spoustu dobrých výkonů, ale fanoušci měli pořád strach. Pokud  s tím nemáte nějaké zkušenosti, může vás to hodně rozčílit. Ovlivní to vaše myšlenky na hřišti."

Byl součástí Deportiva, když v posledním zápase La ligy na Camp Nou uhájilo remízu a zachránilo si tak své místo v soutěži. I když si v ten den nezahrál, je to jedna z jeho nejlepších vzpomínek. "Když hrajete na Camp Nou, motivace přijde úplně přirozeně. Nepotřebovali jsme nějaké speciální přípravy."

Hráč pochválil také trenérské působení Ernesta Valverdeho: "Vidím, že si vedou velmi dobře. První místo by na začátku sezony asi nikdo úplně neočekával. Valverde hráče hodně otáčí, což je důležité. Z Pacy Alcacera dostává to nejlepší."

Cuenca cítí, že jeho bývalý spoluhráč Deulofeu od svého příchodu v létě čelí špatnému chování fanoušků . "Soudí ho, jako by měl být nový Messi. Je skvělý hráč, vkládají do něj převelké naděje, protože Messi je jen jeden. Hráči, které takto označí mívají často problémy. Další příklad jsou Bojan a Thiago, kteří byli nazváni novým Xavim a Iniestou, není to jednoduché. Jen se to snadno říká," ukončil Isaac rozhovor.  


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat