Iturralde: Mourinhova štace v Realu byla nejhorší v napětí mezi hráči

Iturralde: Mourinhova štace v Realu byla nejhorší v napětí mezi hráči

Bývalý sudí Eduardo Iturralde González prozradil v pořadu „Carrusel Deportivo“ (ve volném překladu „Sportovní kolotoč“, pozn. přek.) na rádiové stanici Cadena SER několik kuriozit z památného El Clásika z listopadu roku 2010, kdy výběr Pepa Guardioly lidově „vyprášil kožich“ svěřencům Josého Mourinha, které porazil potupnou „manitou“ 5:0.

Když je někdo tak expresivní, je velice snadné jej prokouknout. A prokouknout Mourinha bylo velmi jednoduché. Před tím zápasem říkal, že se hraje v pondělí kvůli volbám a objevilo se to i na titulních stranách. Všichni jsme si přečetli, co říkal. Chtěl mě samozřejmě ovlivnit a pokud někdo takto přiživuje oheň, dělá to pořád. Nejde to takhle udělat před zápasem a pak sedět na zadku 90 minut. Pokud je někdo pomyslným kohoutem, pak je jím pořád.

Nakonec mi přišel pogratulovat. Já ho objal jednou rukou a říkám mu: 'Udělal jsi chybu v jednom případě. Tady je jen jeden kohout a to já, ne ty.' Pokud přijde na napětí mezi hráči, tak tohle bylo nejhorší období. Před zápasem se hráči navzájem zdraví a mluví spolu. Za Mourinha se na sebe ani nepodívali. Musíte rovněž myslet na to, jaký typ rozhodčího vybrat na konkrétní typ zápasu. Když je nominován někdo jiný, může to dokonce ovlivnit i výsledek utkání.

S Mourinhem jsem měl velmi dobrý vztah, jelikož on si postavil svůj vlastní cirkus a vlastní divadlo a na mě bylo to odlišit. Guardiola byl o poznání snažší, ale také pro sudí byl mnohem více mysteriózní. Když protestovali, bylo mnohem jednodušší kontrolovat Mourinha, než jiné, více tajuplné trenéry.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat