Jak se daří mladíkům, kteří opustili barcelonské béčko?

Jak se daří mladíkům, kteří opustili barcelonské béčko?

Nikdo nestrávil na hřišti tolik času jako Gavi nebo Nico González. Většina hráčů má problém pravidelně nastupovat. Tristní je situace Ilaixe Moriby. Naopak svůj talent ve Francii rozvíjí Konrad de la Fuente.

Z 32 hráčů, kteří se v minulé sezóně prosadili v Barceloně B, je jich stále osmnáct součástí klubu. Ostatní odešli na trvalý přestup, hostování nebo jim vypršela smlouva. Ani omylem však nemají jisté místo v základní sestavě svých nových týmů. Nejvíce času na hřišti strávil Konrad de la Fuente (926 minut), který v létě přestoupil do Marseille za 3 miliony eur. 

Křídelník nastoupil k devatenácti utkáním, ve kterých přidal dvě asistence. Američana pochválil trenér Jorge Sampaoli. Konrad je na poměrně dobrém místě k růstu. Může však litovat, protože Xavi sází na křídelní hráče, kteří hrají s maximální šířkou. Pokud by zůstal, rozhodně by dostával stejné šance jako Abde Ezzalzouli a Ilias Akhomach.

Nesmí se zapomínat, že Ilaix Moriba hrál v minulé sezóně za Barcelonu B. Osmnáctiletý mladík po vytrucovaném přestupu do RB Lipsko strávil na hřišti pouhých 100 minut. Kromě toho i v zápase s Babelsbergem ze čtvrté nejvyšší soutěže v Německém poháru odehrál jen deset minut. Moriba může se závistí pohlížet na záložníky v katalánském celku – Nico Gonzálee (999 minut) nebo Gavi (téměř 1500 minut), kteří na Camp Nou postupně vzkvétají. Podle zpráv už německý mančaft už přemýšlí, že hráče pošle na hostování.

Odchod může být krokem do neznáma

Gustavo Maia a Rey Manaj se mohou vrátit do Barcelony, pokud se kluby, ve kterých hostují, nerozhodnou koupit jejich útočníky. Oba vstřelili jeden gól za Internacional a Spezia. Maia strávil na hřišti o něco více času než Moriba. Manaj byl na hřišti od první minuty v posledních pěti zápasech, ale předtím tam pouze jednou. Albánec udělal lepší dojem během barcelonské přípravné sezóny, kdy byl nejlepším střelcem týmu.

Oriol Busquets se připojil k Clermont Foot letos v létě, ale v Ligue1 odehrál pouze čtyři zápasy. V poslední době má dvaadvacetiletý mladík opět zdravotní problémy. Devatenáctiletý José Marsa se naopak po vypršení smlouvy přesunul do Sportingu, ale do prvního týmu ještě nepostoupil. Jaume Jardi překvapivě zamířil do Realu Madrid Castilla, i když v rezervě Los Blancos je stále hlavně náhradníkem. Jedním ze starších hráčů rezervy byl Roger Riera, který před pár týdny přišel o místo v sestavě Andorry. Joaquín Zeballos a Andrés Solano také moc nehrají.

Hráč Klub  Odehrané minuty
Konrad de la Fuente Olympique Marseille 926
Rey Manaj Spezia Calcio 764
Roger Riera Androrra 686
José Marsà Sporting Lisabon B 540
Andrés Solano Atlético Madrid B 540
Jaume Jardi Real Madrid B 299
Joaquín Zeballos Montevideo 232
Gustavo Maia Internacional 147
Ilaix Moriba RB Lipsko 100
Oriol Busquets Clermont Foot 76


Zdroje: sport.es



Diskuze

Moriba smileysmileysmiley Výborný kauf od našeho nového vedení.

29.12.2021, 20:18

Moribův přestup nebyl vytrucovaný. On, resp. jeho zástupci, se s vedením nedohodli na podmínkách a proto odešel. Přestupovat nechtěl, o vytrucovaném přestupu nemůže být řeč.
Nakonec to až tak nebolí, když si spočítáme, kolik mladých a kvalitních středopolařů máme.

29.12.2021, 22:48
David Kvapil MilanBalage

Chtěl neakceptovatelné platové požadavky. Takže přestoupit chtěl, přesněji jeho agenti, kteří na tom transferu vydělali hned po nás.

29.12.2021, 23:19
MilanBalage David Kvapil

Pozadí transferu nikdo z nás detailně nezná. Těžko říct, kdo za něj rozhodoval, kdo měl poslední slovo. Jestli on, rodiče nebo jiní jeho zástupci.
Požadovat neakceptovatelné neznamená vynutit si přestup. Zkrátka to na naše vedení zkusili a nevyšlo to..

30.12.2021, 13:07
David Kvapil MilanBalage

Přesně, pozadí trasferu nikdo nezmáme. Ale pokud by měl rozum a chtěl by zůstat, tak by si o tom sám řekl. Dá najevo, že je ochoten snížit plat a podmínky... Byli jsme o tom svědky u jiných hráčů. Pokud si dobře vzpomínám, Moriba ani v nejmenším nenaznačil, že chce zůstat. A jak řekl Cruyff, kdo pochybuje, nemá v Barceloně co dělat.

30.12.2021, 13:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat