Jaký byl rok 2022 pro Barcelonu? Netradiční abecední shrnutí celé sezóny

Jaký byl rok 2022 pro Barcelonu? Netradiční abecední shrnutí celé sezóny

Letošní rok je téměř za námi, proto jej můžeme zkompletovat v podání FC Barcelony. A to pomocí hesel začínajícími písmeny abecedy. V seznamu nemohlo chybět slovní spojení jako "finanční páka" (palancas) nebo hvězdný Robert Lewandowski.

A jako Alexia: Putellas i přes vážné zranění získala svůj druhý Zlatý míč v řadě. Aitana Bonmatí naopak nezískala žádné individuální ocenění, ale místo toho převzala roli té nejlepší na světě.

B jako Balde: Překvapení roku. Od třetího levého obránce v pořadí, který právě povýšil z rezervního týmu, až po zápasy na mistrovství světa se španělským národním týmem.

C jako Çalhanoglu: Hakan je záložníkem Interu, který svou úspěšnou střelou vyřadil Barcelonu z Ligy mistrů.

D jako Darren Dein: Prostředník ve vyjednávání se Spotify, pro kterého prezident požádal o dosud nevídaný potlesk na Socios Gathering. Kolik tento neznámý muž vydělává? Proč mu provizi k kontraktu platí Barça a ne Spotify? To nikdo neví...

E jako Eintracht: Nejhorší večer roku. Nejde ani tak o vypadnutí z Evropské ligy, ale o ostudu na Zelený čtvrtek a znesvěcení chrámu culés 40 tisíci německými fanoušky. A následné obvinění vedení držitelů permanentek z dalšího předprodeje vstupenek.

F jako Fahd: Na stadionu prince Mohammada bin Fahdav Rijádu vyřadil Real Madrid po prodloužení Barcelonu v semifinále Španělského Superpoháru. Po zápase přišel Laporta do šatny, aby řekl: "Takhle to jde, potřebujeme jen vyhrát."

G jako Gérard: Piqué se dostal do novinových titulků kvůli jeho zaznamenaným rozhovorům s Rubialesem a provizi 24 milionů liber za přesunutí Španělského Superpoháru do Saúdské Arábie a kvůli jeho předčasnému odchodu do důchodu.

H jako Hazard: Madridský přestupový nezdar, který měl tu čest sledovat výhru Barcelony 4:0 na Bernabéu z lavičky po Aubameyangově doublu a jeho typické oslavě saltem.

I jako Iñaki Peña: Brankář z La Masie se konečně vrátil domů a debutoval po mnoha letech v prvním týmu. Shodou okolností v Lize mistrů na hřišti Viktorie Plzeň.

J jako Jueves (španělský čtvrtek): Den v týdnu, kdy se fanoušci Barcelony styděli za zápasy v Evropské lize v roce 2022. Nejhorší na tom je, že v roce 2023 jsou zpátky u Evropské ligy a těch ostudných čtvrtků.

K jako Koundé: Po lepších a častěji horších výkonech Umtitiho, Lengleta a Mathieua do klubu konečně dorazil francouzský střední obránce, který zde může udělat velkou kariéru. V současné ho vidíme spíše jako krajního beka.

L jako Lewandowski: Nejlepší hráč letošního roku. Chtěl do Barcelony přijít a navíc v 19 zápasech dal 18 gólů. Projevil se jako skutečný lídr.

M jako Messi: Stal se konečně mistrem světa a definitivně nejlepším hráčem historie. Celá Barcelona díky jeho úspěchu může slavit, i když prvenství oficiálně dosáhl v klubovém dresu PSG.

N jako Neymar: Soudní řízení bylo po sedmi letech ukončeno zproštěním viny Neymara, jeho rodičů, Rosella, Bartomeua, Barcelony a Santosu. Podvod ani korupce se nakonec neprokázaly.

O jako Ortega: Trenér házené to měl po příchodu nejtěžší, ale svou práci odvedl nejlépe. Carlos Ortega nahradil Xaviho Pascuala a dokázal zopakovat triumf v pohárové Evropě.

P jako Palanca (španělsky páka): Metafora roku, která se stala součástí Barcelony. Ve skutečnosti jde o prodej majetku nebo jeho dlouhodobé vyřazení výměnou za mnoho milionů.

O jako otázka pro Katar: Mistrovství světa se 17 barcelonským hráči je rekordní. 13 borců prošlo La Masií – další důvod k hrdosti. Ze všech se ale žádnému nepodařilo vyhrát mistrovství světa (pokud však nebudeme počítat Lea Messiho).

R jako Real Madrid: "Se mnou jako prezidentem Real Madrid nevyhrál žádnou Ligu mistrů," řekl Laporta během předvolební kampaně. V roce 2022 vyhráli Los Blancos evropský pohár s číslem 14. Navíc vybojovali domácí double. Pro Barcelonu nemůže být situace horší.

S jako Spotify: Poprvé ve své 123leté historii dala Barcelona svému stadionu komerční jméno. Nebyla ani upřesněna částka, kterou hudební streamingová společnost klubu pošle. Správní rada skrývá důvěrnost a odmítá takové informace poskytnout.

T jako Ferran Torres: S částkou, kterou za něj Barça zaplatila, City koupilo Haalanda. Je lepší, než si fanoušci myslí, a hlavně, než si myslí on sám. Na svém kontě má 12 gólů. Jakmile získá sebevědomí, může být opravdu důležitým hráčem.

U jako University of Salamanca: Kde Jesús Gil Manzano vystudoval environmentální vědu a nikdy neměl odejít, aby se stal rozhodčím. V roce 2022 dokončil svůj speciální poker s červenou kartou, kterou dostal Messi, Neymar, Suárez a nejnověji také Lewandowski.

V jako Valencia: Na jejich hřišti až v 94. minutě vstřelil jedinou branku zápasu Lewandowski v poslední akci zápasu.

X jako Xavi: Nejlepší možný trenér. Má talent jednat s lidmi, s hráči a s tiskem. Navíc má své straně fanoušky a jeho tým vede ligu, což byl od začátku jeho cíl.


Zdroje: Mundo Deportivo



Diskuze

Pokud máte svoje hesla pod jednotlivé písmena, sem s ním smiley

29.12.2022, 18:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat