Jednání o snížení platů prodloužena do středy

Jednání o snížení platů prodloužena do středy

Katalánská média informují, že včerejší jednání mezi zástupci hráčů a klubem dohodu nepřineslo. Konečný termín měl být včera, ale obě strany se dohodly na prodloužení do 11. listopadu.

Znamená to, že Barcelona nepodnikne žádné kroky k jednostrannému snížení platů, které by mohlo skončit u soudu. Podle některých zdrojů by se pak mohlo stát, že by někteří hráči odešli zdarma. Připomeňme jenom, že Barcelona potřebuje ušetřit asi 190 milionů eur, tj. 30 % z toho, co vyplácí na mzdách. Klub žádá hráče, aby byla část výplat odložena na následující roky, kdy by se teoreticky mohli fanoušci vrátit na stadion a turisté do muzea a obchodů. Hráči, kterým smlouvy končí, by mohli peníze získat zpětně, například tím, že by působili jako velvyslanci klubu.

Mundo Deportivo uvádí, že hráči zatím nechtěli podepsat dohodu s řídící komisí, raději by počkali na nové vedení. Kompromisem by mohlo být odložení výplaty mezd za leden a únor, kdy by měly proběhnout volby. Rádio Catalunya připomnělo, že v případě neshody by klub dokonce mohl v lednu vyhlásit bankrot, který požaduje jedna z věřitelských společností.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat