João Félix a João Cancelo představení jako hráči FC Barcelona

João Félix a João Cancelo představení jako hráči FC Barcelona Foto: German Parga - FC Barcelona

Oba portugalští hráči vstoupili na hřiště stadionu Tita Vilanovy na tradiční prezentační ceremoniál poté, co se stali nejnovějšími posilami pro sezonu 23/24.

João Félix a João Cancelo jsou nyní oficiálně hráči FC Barcelona. Včera večer, ještě před uzavřením přestupového okna, klub oznámil, že se dohodl s Atléticem Madrid a Manchesterem City na zapůjčení obou portugalských hráčů. Tuto sobotu ráno na Ciutat Esportiva Joan Gamper oba Joãos, jak se jim lidově říká, podepsali smlouvy a byli již představeni jako hráči prvního týmu.

"Tvrdě jsem pracoval na tom, aby se mi tento sen splnil"
Jako první přišel na řadu João Félix. Oblečený v šortkách, s úsměvem od ucha k uchu a v doprovodu prezidenta FC Barcelona Joana Laporty, prvního viceprezidenta Rafy Yusteho a sportovního ředitele klubu Andersona Luise de Souzy "Deca".

"Všichni vědí, že jsem velmi šťastný, že jsem tady. Je to pro mě sen. Jsem tu, abych pomohl týmu. Pocit, který mám, je jedinečný. Když mi řekli o zájmu Barçy, udělalo mi to velkou radost. Nakonec se nám to díky úsilí všech podařilo," řekl João Félix, který také dodal: "S otcem a bratrem jsme vždy sledovali zápasy Barçy a vždy jsme byli fanoušky tohoto velkého klubu. Tenhle sen jsem měl už od dětství a tvrdě jsem pracoval na tom, aby se můj cíl dostat se sem stal skutečností."

Prezident FC Barcelona Joan Laporta zase pozitivně zhodnotil začlenění João Félixe do prvního týmu. Vyjádřil se, že "jsme podepsali hráče s velkým talentem, který se bude moci dokonale projevit v systému hry, který je pro něj ideální", a dodal: "Je to jeden z hráčů v historii, který projevil největší odhodlání a ochotu přijít do Barçy. Je velmi motivovaný. Tento podpis by byl nemožný, kdybychom na něm tvrdě nepracovali," dodal.

Stejně tak sportovní ředitel Deco vyzdvihl odvedenou práci a touhu hráče: "Mysleli jsme si, že to bude nemožné, vzhledem k jeho úrovni a podmínkám, které jsme měli. Ale od první chvíle se snažil a ukázal, že chce přijít. Jako tým jsme se hodně zlepšili. S João Félixem rosteme jako tým".

mini__GP24789.jpg.webp

"Moje matka věděla, kde chci hrát"

Poté přišel na řadu João Cancelo. V doprovodu prezidenta Joana Laporty, viceprezidenta Rafy Yusteho a sportovního ředitele Deca se také tradičně vyfotografoval, na hřišti podepsal smlouvu a pořídil první fotografie.

"Je to splněný sen. Chci poděkovat své rodině, svým zástupcům a přátelům. Také své matce, která mě každý den vidí z nebe. Ví, kde jsem chtěl hrát, a je to pro ni sen být tady," řekl dojatý Cancelo, který dodal: "Vždycky tu hrály moje idoly. Hodně se ztotožňuji se způsobem hry Barçy, protože si myslím, že máme velmi podobné styly."

Nový obránce Barçy se také těší, až se pustí do práce. "Přicházím s velkým nadšením a odhodláním tvrdě pracovat, abych mohl získat mnoho titulů. Víme, že je na nás vyvíjen tlak, ale líbí se mi to. Klub žije tituly a my doufáme, že jich v této sezoně vyhrajeme hodně."

Prezident Barçy Joan Laporta měl zase z příchodu nového hráče velkou radost. "João Cancelo je mimořádně talentovaný hráč. Je to specialista na pravého obránce, což je pozice, o které nám trenérský štáb řekl, že ji chce posílit. Je to velmi všestranný hráč, který má navzdory svému mládí mnoho zkušeností a hodně nám pomůže." Zároveň mu poděkoval za jeho úsilí. "Chci vyzdvihnout jeho absolutní odhodlání, které projevil, když přišel do Barçy. Je to operace, kterou jsme měli udělat už dávno, ale dnes máme to štěstí, že ho můžeme představit."

Nakonec přišla řada na Deca, který byl také velmi rád, že mohl posílit pozici pravého obránce. "Jsme velmi rádi, že tu máme Cancela. Jsem velmi nadšený z toho, že jsme podepsali krajana. Cancelo nám dodá zkušenosti a kvalitu na pozici, kterou jsme společně s trenérským štábem chtěli posílit. Nyní jsme silnější."

mini__GP25340.jpg.webp

Nakonec se na hřišti Camp Tito Vilanova v Ciutat Esportiva uskutečnilo velké rodinné foto se všemi hráči. Kádr pro sezonu 23/24 je nyní kompletní.


Zdroje: www.fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat