Joan Laporta: "Jsme velmi spokojeni s týmem"

Joan Laporta: "Jsme velmi spokojeni s týmem" Foto: FCBarcelona.es

Prezident FC Barcelona uspořádal tiskovou konferenci, na které vyjádřil velkou spokojenost s týmem i klubovým projektem.

Po skončení přestupového trhu sezóny 2024/25 a po prvních zápasech ligy, ve kterých tým Hansiho Flicka zahájil sezónu vynikajícím způsobem, uspořádal prezident FC Barcelona Joan Laporta tiskovou konferenci v Auditori 1899. Za přítomnosti médií Laporta shrnul aktuální témata posledních měsíců, od sportovní až po ekonomickou oblast. Prezident ujistil, že "jsme velmi spokojeni s týmem i s trenérem, kterého máme" a zdůraznil, že "jsme obzvláště hrdí na to, že La Masia je opět páteří našeho sportovního projektu."

Dále vyjádřil velkou spokojenost s výsledkem přestupového trhu: "Chtěli jsme udělat důležitou posilu a sportovní prioritou byl Dani Olmo, protože zlepšil náš tým. Jeho výkony to dokazují. A také s Pauem Víctorem, který dal mnoho gólů s Barcelonou Atlètic, stejně jako s hráči, kteří postoupili z rezervního týmu."

A pokud někdo pracoval na tom, aby to bylo možné, byl to Deco, ředitel fotbalu. "Deco a jeho tým odvedli vynikající práci při obnově smluv s hráči, kteří přišli z La Masie a již byli součástí prvního týmu. Jsou to velmi mladí hráči, kteří se rozvinuli, a jejich podmínky bylo třeba restrukturalizovat," řekl Laporta a dodal: "Odvedl vynikající práci toto léto, také zásadní pro registraci hráčů, které jsme chtěli registrovat, s odchody, hostováním a snížením mzdových nákladů ve sportu. Nyní máme tým s lepší tržní hodnotou než v roce 2021, mladší a s větší budoucností. Podívali jsme se do La Masie a na trh jsme šli jen tehdy, když to bylo nutné. To nás činí udržitelnějšími."

Celkově vzato, prezident Laporta zdůraznil, že "máme velmi dobře připravený tým a atmosféru, s velkým závazkem, a s Hansi Flickem, od kterého požadujeme práci a profesionalitu, aby žil každý den intenzivně." "Je to trenér, který nám nabízí fotbal, který máme rádi a s nímž se zatím ve všem shodujeme. Zakládá základy pro dosažení cílů a pracuje na jejich dosažení," uvedl.

"Jsme silnější než kdy jindy, abychom dokončili obnovu Barcelony"

Kromě sportovní stránky bylo na tiskové konferenci věnováno mnoho prostoru také ekonomickému aspektu. Prezident Laporta uvedl, že "jsme na tom mnohem lépe ekonomicky, sportovně i společensky" a že "jsme velmi hrdí na to, že můžeme ozdravit klub, aniž bychom ohrozili náš sociální model." "Jsme silnější než kdy jindy, abychom dokončili obnovu Barcelony ve všech oblastech. Můžeme oznámit, že tuto sezónu uzavřeme s pozitivními běžnými výsledky a s rekordními příjmy od sponzorů a BLM," ujistil.

A v tomto ekonomickém aspektu se také hovořilo o Barça Vision. Prezident vysvětlil, že "jsme v procesu zrání, s lépe strukturovaným akcionářstvím a ambiciózním plánem. Myslíme si, že to bude skvělý obchod a může přinést mnoho příjmů pro klub. Poskytujeme mu dobrý rozpočet a odborný personál. Je pravda, že jsme museli kompenzovat neplacení 40 milionů eur ze strany Líbera, ale tuto sezónu již začneme vidět výsledky."

O pravidlu 1:1

Také v souvislosti s ekonomikou klubu bylo jedním z aktuálních témat pravidlo 1:1. Prezident Laporta vysvětlil, že "jsme nedosáhli pravidla 1:1, protože sportovní tempo někdy neodpovídá ekonomickému tempu a tempu vyjednávání. Domníváme se, že nebylo nutné ani vhodné tlačit na dohodu, protože existovaly jiné možnosti, jak registrovat hráče. Chceme mít nejlepší smlouvy na trhu a můžeme říci, že smlouva o sportovním vybavení FC Barcelona bude nejlepší sportovní smlouvou na světě. Mohli jsme ji podepsat toto léto? Ano, ale nechtěli jsme se ukvapit, protože pracujeme v zájmu Barcelony."

Dále dodal: "Abychom dosáhli pravidla 1:1, chybí nám přibližně 60 milionů eur. Můžeme je získat několika způsoby a věřím, že v následujících měsících tohoto 1:1 dosáhneme. Je jasné, že kdyby Deco neudělal svou práci, bylo by to nemožné."

O Espai Barça

Dalším tématem byla Espai Barça. Prezident Laporta uvedl, že "Spotify Camp Nou jde podle plánu, ale nechceme uvádět konkrétní datum. Jsme velmi přesvědčeni, že toto už je realita a že, i když se objevují překážky, každý den je překonáváme." Dále uvedl, že "zájem o návrat co nejdříve je absolutní a pokud nenastanou žádné nečekané problémy, do konce roku se budeme moci vrátit."

Poděkování členům

Prezident Laporta nechtěl opomenout příležitost poděkovat všem členům, kteří od samého začátku "projevují důvěru. Spojili jsme se, abychom překonali překážky, také s našimi hráči mimo Spotify Camp Nou. Barcelonu drží její sociální síla, její znak a její barcelonský duch. V době obtíží jsou členové vždy tam, protože milují Barcelonu a chápou, kdy je třeba podporovat. To vše je díky nim," uzavřel.


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Hanys
Systémový administrátor

,,My víme, že lžou. Oni vědí, že lžou. Oni vědí, že my víme, že lžou. My víme, že oni ví, že my víme, že lžou. Ale stejně pořád lžou." - Alexandr Solženicyn

03.09.2024, 17:54
Puyol Hanys

„Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.“ — Joseph Goebbels

03.09.2024, 19:46
Klokanomet Hanys

"Nebudeme zvyšovat daně". - Petr Fiala

03.09.2024, 21:34

Z týchto tlačových konferencií sa aj tak človek nič nedozvie, lebo sú to len populistické žvásty omieľané dookola. A to s tým Lewandowskim je dobrý vtip. Keby chcel, tak si ho zníži...

03.09.2024, 20:47
blaugrana blaugrana

Takže ta pomoc Lewandowskeho mala údajné byť v podobe predĺženia kontraktu a rozdelením platu na viac sezón.

03.09.2024, 20:50
Pajinos blaugrana

tiskovky Barcelony byly populistické kecy bez obsahu už i za Rosella a Bartomea :D obdivuji všechny redaktory, kteří to překládají jen z ofiko webu a nevezmou to z ostatních zdrojů, nevím co ten klub skrývá - skoro všude jinde zveřejní celou délku tiskovky pro všechny na YouTube nebo soc. sítě, jen Barca ne

04.09.2024, 08:24
Myšák Pajinos
Systémový administrátor

Chtěl jsem být objektivní a být objektivní je jednat v zájmu vedení klubu 😀

04.09.2024, 21:59
Pajinos Myšák

jasně, já to chápu, když jste přímo pod klubem, je to něco jiného ;) jen mě to zajímá, proč jsou s tím takové okolky, v ČR klub zveřejní celou tiskovku na YouTube a není problém

ono totiž na hlavním webu je pak z té tiskovky fakt jen zrnko informací, přičemž když si člověk najde přepis třeba od Poláků, tak se tam dozví plno věcí navíc

05.09.2024, 12:11

Píšou fanoušci , kteří placali po nákupech Bartomeaua , jaký to budeme mít hvězdy...škoda že ti samí dneska nenapisou , to jsem byl ale hlupák , dnes se zmůžou jen na to opsat citát Solženicyna,Goebbelse a naházet smetí na Fialu. Spojuje vás jedna věc , obdivujeme ty kteří způsobí problém a kydate na ty, kteří ho pak řeší , že udělají chybu je pro vás něco jako možnost k hnojení. Být laportou napíšu asi tohle : my rozumíme že tomu nerozumíte , protože jste nikdy nic podobného nedělali , ale nemůžeme vám to říct na rovinu do oci, abychom z vás neudělali hlupáky , protože pak byste prskali ještě o něco více.

04.09.2024, 19:00
Hanys kingmarek92
Systémový administrátor

Určitě, Ty nepochybně víš, jak jsem tehda reagoval na nákupy Bartomea, když jsi v bance tehda půjčil 100 mega euro, aby ho zaplatil Griezmanna. Nepochybně jsem z toho byl nadšený. Opravdu netuším, co je špatného na citátu Solženicyna, když všichni například víme, že Gündo ze sportovních důvodů opravdu neodešel. Když všichni víme, že letos se na Camp Nou opravdu hrát nebude, a všichni víme, že Olma se povedlo zaregistrovat jen proto, že Christensen se zranil. Jestli se tímto způsobem Laporta snaží řešit problémy, tak budiž. Nelíbí se mi to stejně jako éra Barta s Rosellem. Jo a na závěr, tak hlavně, že my hlupáci tomu nerozumíme, ale Ty jsi vlastně takhle velký klub vedl, takže všechno Ti je určitě jasné. Peace ✌️

05.09.2024, 10:14
kingmarek92 Hanys

Takže popořádku. To dozajista nevím jak jsi reagoval , jen předpokládám a proto jsem psal globálně o fanoušcích kteří jen dovedou hledat chyby. Proto jsem také nereagoval jen na tebe ve vláknu. Teď už ano. Na citátů a.s. není špatného vůbec nic ,jen že je typický pro a.s. a proto ošemetný. Pokud nemáš potvrzeno co tímto citátem kritizujes ,může se velmi lehce stát , že tím kdo lže jsi právě ty a tak si Solženicyn hrál se slovy a významy. To že gundo odešel bylo správné rozhodnutí a mohl odejít z více důvodu a už proto že kritizoval hrace po chybě veřejné do novin a ne v šatně a to několikrát , což by se už z pohledu etiky dělat nemělo nebo proto že byl starý a na pozici kde hrál je lepší a mladý a v novém systému by byl naprosto zbytečný nebo proste jen proto že je to rozhodnutí pod tlakem ffp a ekonomických hledisek. Pokud jsi nespatřil na odchodu gunda nic logického , tak je to jen proto že se na to nedivas ekonomický a i to jsem chtěl vyjádřit tím mým příspěvkem. Laporta se snaží řešit problémy tak jak to krizový manažer dělat musí , občas udělat nepopulární rozhodnutí ,občas poslat méně peněz zdánlivě zbytečné aby nemusel posílat více peněz atd atd. Jestli se na camp nou hrát bude nebo ne může ovlivnit spoustu věcí , to že je Olmo zaregistrovaný je prostě fakt ,který pomohl přinést body a tím pádem není důležité proč a jak. To je práce krizového manažera , kterou budeme potřebovat ještě nejméně tři roky. Zalíbit se veřejnosti,sponzorům,hráčům,managementu,lize,investorům a fanouškům a vše najednou a dělat pragmatická rozhodnutí. Ale to nikdo vidět nechce. Nejvíce špatných rozhodnutí bylo v posledních letech pod tíhou fanoušků a to jsem chtěl říci , nejvíce špatných rozhodnutí udělali socios,kteří jsou za tyto problémy zodpovědní ,tedy fanoušci. Nevěděl jsem že popsání pravými slovy a kriticky se zde nepise. A v poslední řadě ,ano živým se jako krizový manažer , na tak velký podnik jako je Barca bych si netroufl , ale obrat 1 mld Kč se v mém portfoliu zachráněných společnosti najde a mám za sebou audit 5 sportovních klubů , něco si z toho pamatuji. Nemusíš psát peace , já to osobně neberu ,to stejne předpokládám i od ostatních, jen jsem chtěl kriticky psát v opačném pohledu. Sory za ostrost a přímost.

05.09.2024, 17:06
Klokanomet Hanys

Kdyby se Gundo jmenoval nějak na B...tak se bude jeho konec slavit ve velkém, vždyt je to větší šnek než pravýž Bus a jeho uplatnění bylo už možn jenom na čistém podhrotu. Jeho odchod byl naiopak ze sportovního hlediska velmi správný. Plná huba keců a skutky nikde mu taky moc nepomohly. Já rozhodně něpovažuju za plus, že něco plácá o ostatních a sám u nás dokázal velké hovno.

05.09.2024, 22:39
kingmarek92 Klokanomet

Já s tím souhlasím na 100% , jen mě pořád překvapovali jak ho všichni hodnotí skoro jako nejlepšího hráče minulé sezony , já to prostě neviděl.

07.09.2024, 07:59
MK

Jest-li je Laporta stejně schopný jako Fiala, tak rovnou s vděčností můžeme vítat zpátky Bartomea.

04.09.2024, 20:32

Gundogan a Flick mají společný problém už od doby reprezentace Německa. Vyříkali si to a Ilkay je zpět v City. Rozumné pro všechny i kluby.

07.09.2024, 21:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat