Joan Laporta říká, že "klub je v dobrém stavu"

Joan Laporta říká, že "klub je v dobrém stavu" Foto: X @FCBarcelona

Prezident se ohlédl za sezónou během řádného zasedání Senátu v Auditoriu 1899, kterého se zúčastnilo 105 členů statutárního orgánu klubu.

Ve středu, 12. června, se konalo řádné zasedání senátu FC Barcelona. Senát je kolegiální a čestný orgán poradního charakteru, který tvoří tisíc nejdéle sloužících členů klubu. Akce se konala v Auditori 1899 a předsedal jí Joan Laporta. K prezidentovi se připojili viceprezidenti Rafael Yuste, Elena Fort a Antonio Escudero, členové představenstva Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Miguel Camps, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas, Ángel Riudalbas, Joan Solé, Joan Soler a tajemník představenstva Josep Cubells, který vedl jednání. Přítomno bylo 105 senátorů.

Prezident ve své zprávě zdůraznil, že "klub je v dobré kondici", a v tomto smyslu oznámil, že se snaží ukončit běžný finanční rok s pozitivními výsledky. "Po mnoha letech se díky velkému úsilí, odvaze a drzosti podařilo zvrátit kritickou situaci. Začínáme vidět zelené výhonky. Plán životaschopnosti je od prvního dne plněn v souladu s očekáváním. Zvýšili jsme příjmy a snížili mzdové závazky sportovců o téměř 200 milionů (Eur)," ujistil.

Laporta na začátku svého projevu poděkoval senátorům a fanouškům FC Barcelona obecně za jejich podporu a prohlásil: "Dokázali jste si udržet nervy a po celou dobu jsme cítili vaši důvěru. Vydat se na takovou cestu, jako je tato, by bez této institucionální stability nebylo možné." Podle prezidenta členové Barçy nesouhlasí s katastrofálními diagnózami, což znamenalo, že se dokázali pevně postavit útokům, jako je takzvaný Caso Negreira. "Kampaň s cílem destabilizovat klub byla vzhledem k posledním rozsudkům diskreditována v očích práva".

Barça je a vždy bude vlastněna svými členy

Joan Laporta byl opět kategorický, když před Senátem hovořil o vlastnickém modelu klubu: "Řeknu to před vámi znovu, jak z plného přesvědčení, tak z institucionálního hlediska, Barça je vlastněna svými členy, a dokud budu prezidentem, tato správní rada bude vždy hájit sdružené vlastnictví, které nás odlišuje." Prezident se nedomnívá, že by došlo k nějaké improvizaci ve způsobu řízení Barçy, spíše k profesionalitě a schopnosti vzdorovat. "Některé vnější strany nás možná chtějí poučovat, ale málokdo chápe, že záchrana klubu byla skutečně tím, co poslední roky obnášely," prohlásil.

Pro Joana Laportu je nový Spotify Camp Nou "společným snem všech fanoušků FC Barcelona, odkazem, který zanecháme našim dětem a vnukům". Pozitivní moment pro značku Barça a příchod a etablování talentovaných hráčů z La Masie do prvního týmu jsou pro prezidenta důvodem k hrdosti. Dále poděkoval Xavimu Hernándezovi za "jeho úsilí, profesionalitu a lásku k FC Barcelona, za to, že se ujal týmu ve velmi choulostivé situaci, udělal z něj mistra Ligy a věřil domácím hráčům".

Prezidentův projev byl k dispozici na nové bezplatné platformě Barça One a po něm vystoupili viceprezidentka pro institucionální oblast Elena Fort, finanční ředitel Manel del Rio a provozní ředitel Espai Barça Joan Sentelles. Del Río shrnul finanční situaci pro sezónu 2023/24, Fort informovala Senát o plánu návratu na Estadi Olímpic Lluís Companys a na Spotify Camp Nou, zatímco Sentelles poskytl aktuální informace o stavu prací na Espai Barça. Akce byla zakončena otevřeným zasedáním s dotazy.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

President, 4 vícepresidenti, 105 členů stát. orgán(senát). Určitě všichni pracují zdarma! Taková malá EU. Vlastně vše ok. A majetek FCB se pomalu rozprodává, přejmenovává za peníze. Nemáme peníze, účetně vše sedí, jsme bohatý a nejúspěšnější klub na planetě! Koho mi to jenom připomíná?

14.06.2024, 09:55

Taky me to napadlo, ze chybi uz jen Ursula von de Lejno

16.06.2024, 16:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat