Kdo bude v Barceloně po Messim zahrávat pokutové kopy? Kessie, nebo Lewandowski

Kdo bude v Barceloně po Messim zahrávat pokutové kopy? Kessie, nebo Lewandowski

Monopol. Řadu let výběr penaltového střelce v Barceloně prakticky neexistoval. Drtivou většinu pokutových kopů zahrával Lionel Messi. Argentinec už nekope za katalánský velkoklub a nyní není tato otázka vyřešena. V loňské sezóně to byl úkol pro Memphise, ale jeho budoucnost je stále nejasná. Kdo tedy bude kopat v nadcházející sezóně barcelonské penalty?

Nedávno přišel do Barcelony fotbalista, který by se na tuto roli perfektně hodil. Řeč je pochopitelně o hráči jménem Franck Kessie.

Reprezentant Pobřeží slonoviny si postavil míč během své kariéry na penaltový puntík v 36 případech. Hned 31 jich skončilo gólem, což dává velice dobrou 86% úspěšnost.

Paradoxně se jeho čísla v minulé sezóně lehce zhoršila, protože za AC Milán využil a promarnil po dvou penaltách. Pro 25letého záložníka je typický způsob zahrávání. Většinou udělá tři kroky, podívá se na zem, na poslední chvíli zvedne hlavu a kopne pravou nohou blízko k tyči.

Čísla Kessieho jsou lepší než Depaye. Ten ve své kariéře využil 32 penalt z 42 pokusů. Nizozemec za blaugrana úspěšně proměnil pět pokutových kopů – proti Levante, Valencii, Espanyolu, Elche a Frankfurtu. Jednou ho vychytal gólman Raya Vallecano.

Kromě toho si Ferran Torres postavil míč dvakrát na penaltu a v obou případech uspěl. Gólově se tedy prosadil proti Ossasuně a Neapoli.

Dostal šanci, když Memphis seděl mezi náhradníky na lavičce, respektive byl zraněný. Každopádně španělský útočník není v této standardní situaci žádným specialistou.

I když se zdá, že Franck může být v příští sezóně vybrán jako exekutor pokutových kopů, nemělo by se zapomínat, že do Barcelony má podle spekulací zamířit i Robert Lewandowski. Pak by celá debata pravděpodobně skončila, jelikož úspěšnost Poláka je 91% (71 proměněných ze 78 pokusů).

Zdroj: Mundo Deportivo


Zdroje: Mundo Deportivo



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat