Kdo věděl o předčasném odchodu Gerarda Piquého?

Kdo věděl o předčasném odchodu Gerarda Piquého?

Informace, že Gerard Piqué ukončil kariéru, byla pro mnohé šokem i v Barceloně. Někteří zástupci klubu však o jeho záměrech věděli dřív než ostatní. Všichni si byli vědomi toho, že Piquého odchod do důchodu je blíž než si myslíme. 

Konec jeho dobrodružství během probíhající sezóny se nicméně stal pro všechny velkým překvapením, ale jak se ukazuje, ne pro každého. Už na konci října jistá skupina o Piquého záměrech věděla. Pětatřicetiletá legenda klubu požádala prezidenta, aby se s ním 27. října sešel v jeho domě.

Chtěl, aby se tohoto setkání zúčastnilo co nejméně lidí. Joana Laportu tedy doprovázel pouze Alejandro Echevarria, považovaný za jeho pravou ruku. Tehdy Piqué informoval klubové funkcionáře, že se po mistrovství světa nevrátí do klubu a ukončí svou kariéru. Uzavřeny byly i finanční aspekty fotbalistova odchodu, i když neprozradil, kdy své rozhodnutí oznámil světu.

Piqué se chtěl vyhnut únikům, kterých se obával. Laporta proto sdělil tuto zprávu pouze několika lidem jako je Xavi, Jordi Cruyff a Mateu Alemany. Dlouholetý španělský reprezentant svůj odchod do fotbalového důchodu neoznámil ani v šatně. Jeho plány znali jen někteří z týmu, ale na 90 % hráčů se o jeho rozhodnutí dozvědělo prostřednictvím videa zveřejněného na Twitteru .

Jak k samotné nahrávce došlo? Piqué měl požádat o otevření Camp Nou uprostřed noci, aby si ho nikdo nevšiml a nevzbudil podezření. Záběry byly natočeny krátce před zveřejněním. O videu nevěděl ani Laporta, zpráva se k němu dostala jen pár minut před nahráním materiálu sociální sítě.

Tentokrát nedošlo k žádným únikům, které se v Barceloně často stávají. Klub zachoval mlčenlivost a umožnil Piquému oznámit toto velmi důležité rozhodnutí sám za svých podmínek.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat