Kdy uvidíme znovu Daniho Alvese na hřišti v barcelonském dresu?

Kdy uvidíme znovu Daniho Alvese na hřišti v barcelonském dresu?

Do úvodního lednového zápasu Barcelony a Mallorcy Dani Alves s jistotou nezasáhne. Zůstává tedy otázkou, kdy ho bude moci Xavi nasadit do soutěžního zápasu.

Dani Alves se připojil k Barceloně jako volný hráč v listopadu poté, co souhlasil s ukončením smlouvy se São Paulem. Osmatřicetiletý hráč vyhrál v katalánské metropoli během osmiletého období vše, co mohl. Klubové barvy hájil v letech 2008 až 2016.

Nyní se po pěti letech vrátil na Camp Nou, aby uzavřel svou bohatou kariéru a mohl si užít poslední zápasy pod bývalým spoluhráčem Xavi Hernándezem. Ale až doposud nesměl naskočit do soutěžního zápasu. Kluby z LaLigy nemohou na soupisku připisovat hráče, kteří přijdou mezi letním přestupovým obdobím a začátkem zimního okna.

Má to však jeden háček. Znamená, že Alves nebude moci hrát za Barcelonu v jejich prvním zápase roku 2022 proti Mallorce, který se odehraje v neděli 2. ledna. Důvod je jednoduchý. Oficiální datum, kdy se klubům zcela otevřou soupisky, je 3. ledna.

Takže Alves a jakékoli jiné posily nezasáhnou do zápasu s Mallorcou. Další zápas odehraje Barcelona o tři dny později, už 5. ledna na hřišti Linares v rámci šestnáctifinále poháru Copa del Rey. S velkou pravděpodobností se tedy všem fanouškům přestaví v tomto utkání.

Brazilskou hvězdu však mohli fanoušci už před pár dny vidět na hřišti. Uvedla se v přátelském utkání Saudské Arábii na počest zesnulého Diega Maradony, kde se Barcelona střetla s argentinskou Bocou Juniors.

V utkání byl Alves nepochybně hlavním tahákem a předvedl výborný výkon. Zápas sice dospěl až k penaltovému rozstřelu, který Barcelona prohrála. Brazilec nicméně proměnil úspěšně svůj pokus v úvodní sérii. 


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Doufám, že příchodem Daniho se na nějaký čas (nejlépe navždy) zapomene na hru se třemi stopery a pojede se klasika se čtyřmi beky v řadě.
Až budeme mít tři vyzrálé stopery, tak klidně, teď ale máme sotva jednoho takového..
Možná jsem korzenvativní a proto Barçu v jiném rozestavení než 4-3-3 odmítám, ale se třema stoperama se mi naše hra fakt nelíbí.

26.12.2021, 22:44
CUBEBIKE MilanBalage

Obávám se, že doufáš marně. Tří obráncový systém je Xaviho oblíbený a Xavi to před nástupem i veřejně deklaroval. Myslím, že v 70 % zápasů jej bude preferovat. Ať už 3-5-2 nebo 3-4-3.

27.12.2021, 10:25
MilanBalage CUBEBIKE

Nechám se překvapit. Třeba to nebude taková hrůza. Doteď to ale celkem hrůza byla, proto se toho děsím..

27.12.2021, 19:05

Uz nesu prekvapene, ma covid

27.12.2021, 21:41
MilanBalage McL_cule

Ale do pr**** smiley To už ani nemůže být pravda..
Jestli se nás ta zranění, resp. nemoci budou držet i v r. 2022, máme se opravdu na co těšit...

28.12.2021, 02:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat