Klíčové hodiny: Lewandowski se blíží Barceloně, Bayern konečně přijal nabídku (Aktualizováno 7:13)

Klíčové hodiny: Lewandowski se blíží Barceloně, Bayern konečně přijal nabídku (Aktualizováno 7:13)

V posledních dnes se španělští nebo angličtí novináři a deníky nedokáží dohodnout, především pokud jde o situaci Frenkieho de Jonga. To se ale netýká přestupu Roberta Lewandowského z Bayernu do Barcelony. Během včerejší noci udělal katalánský klub důležité kroky k jeho získání. Navíc Bayern už víc, že je smířený, že musí polského útočníka prodat. Robert Lewandowski nechce začít letní přípravu s Bayernem Mnichov a odletět do USA. Bavorský klub už to ví a nepočítá s Lewandowskim na americké turné. Celá situace by měla být přes víkend oficiálně vyřešena, shodují se David Ornstein, Fabrizio Romano nebo Gerard Romero.

Barcelona se blíží k dohodě s Robertem Lewandowskim z Bayernu Mnichov. Podle informací The Athletic ještě není dohodnuta, ale kolem situace panuje optimismus, že k přesunu dojde. Katalánci udělali důležitý krok ve čtvrtek a Bayern ví, že musí svého TOP útočníka prodat. Třiatřicetiletý Lewandowski je v centru přestupové ságy od chvíle, kdy v květnu prohlásil, že neprodlouží smlouvu s Bayernem, a vyjádřil přání odejít. Deník Athletic minulou středu informoval, že osobní podmínky již byly dohodnuty a Barcelona za polského reprezentanta nabídla 40 milionů eur. Prezident Barcelony Joan Laporta minulý týden uvedl, že klub stále čeká na odpověď Bayernu na svou nabídku za Lewandowského. Léto katalánského klubu je ztíženo finančními omezeními a potřebou vyrovnat účetnictví do konce června. Přestože mají smlouvy dohodnuté s dostatečným předstihem, teprve v minulých dnech oznámili podpis Andrease Christensena a Francka Kessieho na volné přestupy z Chelsea a AC Milán. Přišly poté, co Barcelona oznámila první ze svých ekonomických "pák" - prodej 10 % televizních práv na příštích 25 let za 267 milionů eur americké firmě Sixth Street.

Lewandowski mezitím vstřelil za Bayern 344 gólů v 375 zápasech, z toho 98 v posledních dvou sezonách.

V květnu prohlásil: "Můj příběh s Bayernem skončil, nedokážu si představit další dobrou spolupráci. Doufám, že mi nebudou bránit (v odchodu) jen proto, že mohou. Přestup je pro všechny nejlepším řešením." (David Ornstein)

Celosvětově známý novinář Fabrizio Romano, který pracuje pro Sky Sport oznamuje na svém Twitteru: ,,Bude předložena nová oficiální nabídka Barcelony, všechny strany jsou nyní v přímém kontaktu, včetně jeho agenta Zahaviho, aby dosáhli úplné dohody. Lewandowski trval v posledních 24 hodinách, aby se co nejdříve připojil k Barce, nechce začít letní přípravu za Bayern. Klíčové fáze probíhají. Oba kluby chtějí co nejrychleji dosáhnout dohody. Chelsea a Paris Saint-Germain jsou informovány o situaci Roberta Lewandowského: bylo jim řečeno, že jeho přesun do Barcy je v konečné fázi – nikdy nebyla žádná šance, chtěl pouze Barcelonu. Lewandowski se před 4 měsíci dohodl na osobních podmínkách s Barcelonou: tříletá smlouva" 
 
I Gerard Romero potvrzuje, že Lewandowski je opravdu blizoučko přestupu do Katalánska: ,,Bayern a Barça pracují na uzavření Lewandowského do zítřka. Klub také pracuje na tom, aby se prezentace Lewandowského mohla uskutečnit v pondělí na Camp Nou! Stejně jako Barça si i Bayern uvědomil, že přestup Lewandowského je nejlepším řešením, jak tuto ságu ukončit. Oba kluby touží uzavřít dohodu do zítřejších 15:00, protože se v Allianz Aréně koná oficiální prezentace hráčů na novou sezónu a polský útočník nestojí, aby se zde objevil. Kluby jsou neustále v přímém kontaktu od čtvrteční noci a chtějí dohodu co nejrychleji dokončit."
 
Bayern začal před 3 dny přípravu i s Robertem Lewandowskim, který všechny 3 dny přišel na trénink pozdě. Do Mnichova přicestoval sám, zatímco jeho rodina je v domě na Mallorce a čeká až dojde k dohodě, protože manželce Lewandowského přišlo na Instagram pár zpráv, kde se jí vyhrožovalo smrtí. I ona však na sociálních sítích připouští, že se Lewandowského odchod do Barcelony skutečně blíží.
 
AKTUALIZOVÁNO: Robert Lewandowski míří do FC Barcelona! FC Bayern právě řekl Barceloně, že přijal konečný návrh. Konečně dohoda mezi všemi stranami. HERE WE GO! Robert Lewandowski během víkendu podepíše smlouvu s Barcelonou na 3+1 let, která je již dohodnutá od února. Bayern obdrží 45 + 5 milionů €. Oficiální oznámení brzy. (Fabrizio Romano)
 

Zdroje: David Ornstein [The Athletic], Fabrizio Romano [Sky Sports], Gerard Romero [Jijajntes], BILD



Diskuze

No ty p*čo, a dost. Se zbláznila celá barcelona či co? Však ještě nemáme zaregistrovanou žádnou letošní posilu, prodejem de Jonga za 80M bude místo tak na 3, Dembele a Raphinha bohužel nic, a oni kupují stále další hráče? Wtf? Řekl někdo Laportovi že nehraje Fifu? Kdo pro něj udělá místo jako? Umtiti či Braithwaite, kteří vysloveně řekli, z nikam nepůjdou? 😅😅😅 No, hodně nervů Xavi. Nebudeš to mít lehké.

15.07.2022, 18:08
aladus karlos

k tomu nemám asi co říct...a nechápu tosmiley ...a peníze Barcelony se asi nevyplatí komentovat....Aby jsme zachvíli nešli po Mbappém a De Bruynovismileysmiley tohle léto bud e ještě šílený...na twitteru jsem četl že jsme dohodnuti s Manchesterem City na částe o trochu nižší než

15.07.2022, 18:12
aladus aladus

*než 80 milionů eur za Bernarda Silvu pokud FDJ odejde....to prostě nechápeš co se děje....Barcelona zase baví, sice ne na hřišti ale ve vedenísmiley

15.07.2022, 18:13
karlos aladus

To jsem taky četl. Že pokud odejde FdJ, přijde Bernardo. Jako oni prodají FdJ kvůli penězům, aby mohli registrovat nové hráče, a koupí místo něj někoho, kdo bude brát úplně stejně 😅😅 To ke jak takový to když ve westernu vyhodí barman opilce oknem a on se vrátí dveřma. 😄

15.07.2022, 18:15
Andreas karlos

Tak podľa všetkého , aktivácia druhej finančnej páky rozviaže platový strop a zrejme to je už hotová záležitosť . Dnes som sa dočítal, že fiškálny rok sme uzavreli so ziskom 101 mega, prísun ďalších 330 bude mať určite vplyv na FFP a taktiež na platový strop. Niekedy koncom júla aktualizuje liga konečné možnosti jednotlivých klubov v rámci platov. Keďže to takto roztočili a v podstate každý známejší a dôveryhodnejší novinár už píše o príchode Lewu a Koundeho ako hotovú vec, určite Alemany s Laportom vedia, čo si môžu dovoliť. Čo sa týka Bernarda, sám priznal, že má záujem o prestup do Barcelony a plat nebude problém. Keďže teraz dostáva v City 150 tisíc týždenne , tých 180 - 200 by sme mu ponúknuť mohli. To je do 10 mega v čistom. Napríklad Romano uvádza , že Kounde súhlasil so 6 mega a odmietol aj napriek tomu Chelsea. A tá mu mala ponúknuť 9 mega. Čiže všetci hráči sa vzdali platu na úkor peňazí. A takých v mužstve jednoducho chceš mať.

15.07.2022, 19:00
Andreas Andreas

*vzdali sa platu na úkor prestíže hrať za Barcelonu.

15.07.2022, 19:02
karlos Andreas

Snad máš pravdu.

15.07.2022, 19:15
raval69 Andreas

Snad to tak nějak bude, resp. musí být. Jinak by musel úřadovat Chocholoušek. Ale i tak opět jednou rozjíždíme služný poker:-))). No co, šílená doba si žádá šílené činy - říkají si asi ve vedení:-)))

16.07.2022, 09:44
absint karlos

Předpokládám, že odejde Auba, nejspíš i Lenglet, Depay a Neto.

15.07.2022, 18:36
blaugrana absint

Lenglet uz je na hostovani omg

15.07.2022, 23:23
blaugrana karlos

budu sa rozviazovat zmluvy

15.07.2022, 23:22

Come on Lewa! Ak sa všetko podarí, otváram šampus páni, bude to skvelé. smiley

15.07.2022, 18:22
karlos La Pulga

To já bych ho taky bral, ale jak na něj uděláme místo v plastovém rozpočtu?

15.07.2022, 18:31
Messias karlos

Já to taky nechápu, ale věřím, že Laporta a hlavně Alemany to mají promyšlené tak, aby ty registrace proběhly. Snad nejsou úplně mimo, že by tohle nedomysleli smiley

15.07.2022, 18:39
M.Legisa6 karlos

Jako prodej de Jonga a Depaye je podle mě nevyhnutelný v této situaci, kdy zůstal Dembele a přišel ještě Raphinha...Také jsem četl že Braithwaite ví, že nebude v nominaci na US tour a odejde, protože chce před MS mít herní kondici a hrát v základu...MS je taková trošku záchrana a myslím si, že odejde...Ale asi jen na hostování, ale část platu to uvolní...Pjanic je fotbalista a myslím si, že jestli mu Xavi řekne, že s ním nepočítá tak odejde taky, i minulý rok věděl, že nebude hrát a odešel....Horší budou případy asi jako Umtit a Neto, možná Puig...Každopádně ani de jong není prodaný a my po raphinhovi a lewandowském jdem pro koundého a bernarda silvu 🤣

15.07.2022, 18:41

Leo out, Lewa in, Demba 2024.
Soupiska naprosto bez identity.
Tenhle klub je fakt ve sračkách.
Nikdy pro mě nebylo těžší nám fandit (ani po těch výprascích v LM)
smiley

15.07.2022, 22:31
blaugrana Pajamen

tak fandi PSG, to bude lahsie

15.07.2022, 23:25

Jedeme jak vlak! Jsem docela šokovaný, očekával jsem jenom přestupy zadarmo, ale tohle je příjemné překvapení. Ještě dokončit utržení nizozemské kliky prodejem Depaye a bude to úplná nádhera.

15.07.2022, 22:44
Johny Rivers Klokanomet

Souhlasím s tebou. Dle mě bude Lewa velká posila. Kessie taky. Raphina to se uvidí, ale čekám, že to tu zvedne. Depaye prodat. Je tu zbytečný. Christensen super posila zadarmo :-)

15.07.2022, 22:47
Andreas Klokanomet

Po 6 rokoch konečne prestupy na úrovni. Žiadne nezmyselné peniaze za one season hráčov či preplácanie hráčov ktorých ani nepotrebujeme. Kessie, Christensen - zadarmo
Raphinha - 55+10 ( tu to môže byť diskutabilné , ale snáď Xavi vie čo chcel )
Lewa - 45+5 ak Koulibali v 31 rokoch bez výrazného úspechu šiel do Chelsea za 40 tak toto je prestup jak sviňa. Konečne.
Je strašne veľa hejterov , ale pri týchto prestupovú aspoň vidieť logiku, posilňujú sa posty ktoré bolo nutné posilniť hráčmi ktorý tie pozície aj hrajú. A čo sa týka peňazí , pri každom jednom prestupe sa dodržiava nový strop. To je až neuveriteľná robota od Alemanyho.

16.07.2022, 07:52

VÍTEJ LEWY!!!!! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

16.07.2022, 07:31

Kessie, Christensen, Raphinha, Lewa. Tak ešte snáď ten Kounde a budem extrémne spokojný. A samozrejme predávať nech môžeme chalanov registrovať. Lewa vs. Benzema, to bude El Clasico!

16.07.2022, 08:14
Puyol La Pulga

Jak říkal feldkurát Katz: To se nám to debužíruje, když nám na to půjčují!smiley

16.07.2022, 22:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat