KLÍČOVÍ HRÁČI: MESSI, TER STEGEN A RAKITIĆ

KLÍČOVÍ HRÁČI: MESSI, TER STEGEN A RAKITIĆ

Jedna věc ohledně Valverdeho výběru hráčů je jasná - jeho klíčoví muži jsou Lionel Messi, Ter Stegen a Ivan Rakitić, tito tři jako jediní hráli všech 17 zápasů La ligy. 

Messi je samozřejmě hvězdou kádru. Zajímavé je, že hrál nejen každý zápas, ale dokonce i každou minutu. 

Další je Ter Stegen, to také není žádné velké překvapení. Tuto sezónu podává skvělé výkony, během roku inkasoval 28 gólů a televize Sky Sports ho prohlásila nejlepším brankářem roku. Několikrát svůj tým zachránil a často zaznamenal čisté konto. 

Messi a Ter Stegen jsou vítězové cen Pichichi a Zamora, takže je jasné, že hráli co nejvíce a týmu hodně pomohli. 

Trio doplňuje Ivan Rakitić, což by mohlo být lehce překvapivé jméno. Stal se pro Valverdeho podstatným článkem, zajišťuje v záloze rovnováhu a z hlediska taktiky je výjimečným hráčem. Spolu se Sergio Busquetsem vytvořili dobře fungující spolupráci. Sergio měl minulou sezonu sám na starost velký prostor a to mu přinášelo problémy. Teď s výpomocí Rakitiće se situace změnila a ti dva jsou prakticky nerozdělitelní. 

Jedním z důvodů, proč se s ním taky počítá, je jeho individuální zlepšení. Valverde v něj vložil svou důvěru a dobře udělal. Před rokem jeho hra v klubu postrádala návaznost, protože ho Luis Enrique z ne úplně známého důvodu stáhl a klesla i forma hráče. Tuto sezonu byl jediný zápas bez Rakitiće utkání 2. kola Copa del Rey proti Realu Murcia. 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Zajímavé je, že hrál nejen každý zápas, ale.....

27.12.2017, 19:23

Nebo ještě: Zajímavé je, že nehrál jen každý zápas, ale dokonce i každou minutu.

27.12.2017, 19:25

No já nevím, ale nebylo to naopak? Že Lucho nechal Rakitice sedět právě proto, že jeho forma byla špatná? smileya ne tak, že Ivan hrál skvěle, Lucho rozhodl a jeho forma šla dolů. Navíc pokud si pamatuju, jeho výkonnost už nebyla nejlepší ani v sezóně 15/16 smiley nyní, díky bohu, zažívá obrození.

28.12.2017, 07:38

Nalejme si čistého vína. Ivan sa začal prebúdzať až teraz. Úvod sezóny mal aký taký, potom to s ním šlo z kopca a teraz začína opäť niečo hrať. Každopádne si nemyslím, že by bol v základe, keby mal Ernesto na výber, lenže má tam totálne tragického Gomesa, neustále zraneného Rafinhu a Roberta stavia na RB, skrz to, že Semedo tiež moc dobre nehrá. Dúfam, že sa podarí Coutinho a potom by som skúšal zálohu Paulinho-Bus-Coutinho.

28.12.2017, 10:51
kaprik blaugrana

"Semedo dobre nehra" - tak ja nevim, dokud ho trener stavel, patril k nejlepsim na hristi, a nebojim se rict, ze k nejlepsim RB nejen v lize ... rychlost, technika ... tak mi reknete, co delam spatne? kde se mam na zapasy divat, abych videl to co pisete ? smiley

29.12.2017, 09:54
Pingu kaprik

Já si taky myslím, že kdykoliv Semedo hraje, je výbornej !

03.01.2018, 19:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat