Koeman: Nedostal som toľko priestoru, koľko Xavi

Koeman: Nedostal som toľko priestoru, koľko Xavi

Ronald Koeman v rozhovore pre holandský plátok 'Algemeen Dagblad' porozprával o situácii v Barcelone a o svojich pocitoch k jeho vyhadzovu.

,,V blízkej dobe ma na Camp Nou naozaj neuvidíte, nie kým je pri moci súčasný prezident. Nemôžem sa tváriť, akoby sa nič nestalo."

,,Nedostal som ten čas, ktorý dostal Xavi. Mal som obrovské množstvo zranených hráčov. Teraz je už fit Pedri, Ousmane... a je to ihneď vidno na ihrisku. Každý tréner potrebuje čas a trpezlivosť od nadriadených. Xavi presne toto dostal, plus nové posily."

,,Vedenie ma donútilo súhlasiť s odchodom niektorých hráčov, kvôli financiám. A vzápätí čítam, že sa našlo 55 miliónov na podpis nového útočníka, krátko po tom, čo musel odísť Messi... donúti vás to pýtať sa, prečo vôbec musel Leo odísť? Možno tam bolo v pozadí ešte niečo iné."

,,Pozrite, viem, že som jednoducho nebol Laportov kôň. Už od prvého momentu nášho stretnutia po voľbách som mal ten pocit. Nebola medzi nami chémia. Lenže povedal mi asi tisíckrát, že Xavi sa trénerom ešte nestane, pretože mu chýbali skúsenosti. Zrejme potreboval "štít", niekoho, za koho sa bude môcť schovať. Takisto si myslím, že sa ma Laporta chcel zbaviť kvôli tomu, že ma neangažoval on."

,,Ale som šťastný, že veci idú dobrým smerom, že sa klubu aj hráčom darí. Vidieť Frenkieho v tejto forme je úžasné, má obrovskú kvalitu."

,,S mojím agentom sme sa dohodli, že sa toto leto popozeráme po nejakej novej zaujímavej príležitosti."


Zdroje: Algemeen Dagblad [NL]



Diskuze

No. Jsem vážně rád, že odešel. Nic víc asi netřeba dodávat smiley

03.03.2022, 12:44

Soudnost 0

03.03.2022, 13:10

Ty vole ten mele😂😂😂

03.03.2022, 14:10

Ronalde, Ronalde...

03.03.2022, 14:40

Šašek.
Měl messiho kterej mu zajistil velký počet gólů. Měl Pedriho, kterého ale neustálým nasazovanim na 90 minut vyzdimal, tím šly dolu jeho výkony a nakonec to vedlo až k pulrocnimu zranění. Alespoň za rozhodnuteho stavu mohl Pedriho střídat. Ale neudělal to .
Měl frenkieho v parádní formě.
Neuměl poskládá sestavu, motivovat hráče, udělat taktiku, tým byl psychicky na dne, nedokázal porazit žádného trochu silnějšího soupeře. Neuměl z kabiny udelat tým aby bojovali jeden za druhého.

Tym pod nim neměl perspektivu. V podstatě všechny řady kromě útoku hrají ve stejném složení jako pod Koemanem. Vím ze kdyz dáš brzo gól, tak se hraje v pohodě. Ale kdyz nebudu počítat poslední 3-4 zápasy, kdy jsme daly góly brzo v utkání a tím se nám hráli lip, tak obrana přestala dělat 4 chyby za zapas, zaloha nehraje alibisticky, hráči mají spoustu prunikovch přihrávek, okamžitě presuji po ztrátě míče. I kdyby nepřišel Auba, tak věřím ze i Luuk dá par gólů. Gavi hrál dobře i na křídle. Věřím ze i bez Xaviho posil bysme se zvedli. A zrovna ten drahej Ferran zatím na hru nemá moc velkej vliv. 1 gól, 1 penalta. Ale fandím mu . Navíc koeman měl rok a půl prostor, a měl s týmem 2 letní přípravy. Xavi naskočil do rozjeteho vlaku.

U xaviho je to o něčem jiném. Ano, Teď ma nějaké posily. Ale změna byla vidět i po par zápasech. Každý zapas sice nebyl ideální, ale nezapomínejte ze Xavi převzal tým v půlce sezóny. Neměl přípravu. A změny nejde provést ze dne na den.
Myslím ze třeba Adamu mohl v klidu chtít na začátku sezóny Koeman jako součást hostování Trincaa. Ale stejně by to k ničemu nebylo, protože by s nim neuměl pracovat. Nechtěl Daniho. Přitom si myslím ze Dani je přesně ten dilek, který barce chyběl. I kdyby třeba nehrál zápasy, tak na tréninku by byl velkým přínosem. Jeho zkušenosti, jeho pozitivní nálada v každé situaci. Myslím ze on je jedním z motoru který tým nakopl.

Koeman na to proste nemá.

03.03.2022, 22:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat