Koeman: Obdržel jsem od Barcelony nabídku, ale mám platnou smlouvu s Nizozemskem

Koeman: Obdržel jsem od Barcelony nabídku, ale mám platnou smlouvu s Nizozemskem

V interview pro Catalunya Radio potvrdil Ronald Koeman, že měl na stole nabídku smlouvy od Barcy a i přesto, že jí odmítl, stále sní, že jí obdrží ještě jednou.

Je pravdou, že jsem dostal od Barcy nabídku, ale já mám smlouvu s nizozemským národním týmem a chci jej vést na Mistrovství Evropy. To je aktuálně ta nejhlavnější věc. A co se stane v budoucnu? To neví nikdo. V mé smlouvě stojí, že po evropském šampionátu budu moci odejít. Nad tím ještě nepřemýšlím, jelikož jsem v této pozici velmi šťastný. Každý ale ví, že mým snem je stát se koučem Barcelony a doufám, že jednoho dne uspěji. Bude záviset na mnoha faktorech a uvědomuji si, že tento klub zaměstnává pouze zkušené kouče.

Těžko se mi soudí Quique Setién. Dnešní Barcelona už není Guardiolův tým, ale pořád jsou skvěli. Díky de Jongovi nyní sledují více zápasů Blaugranas. Je to mladý hráč a takovým se musí dát čas. Jsem přesvědčen, že brzy představí své kvality  a úroveň i v Barceloně, tak jako to udělal v Ajaxu a reprezentaci. Nemám pochyb o tom, že je hráčem pro barcelonský střed pole. Na vítězství v Lize mistrů je spousta favoritů a Barcelona musí hrát o poznání lépe, než před pandemií, aby mohla pomýšlet na triumf ve finále.

Sergiňo Dest je ofenzivním krajním hráčem, který je rychlý, dobře technicky vybavený a rád má míč u nohy. Každý tým by jej rád měl a vybral si, že bude reprezentovat USA. Je důležité, aby mladí hráči hráli co nejvíce je to možné. V Nizozemsku nemáme tak dobrou ligu, ale zase můžete získat hodně zkušeností a času na hřišti. A vedle toho hraje Ajax každý rok v Lize mistrů, což je velice důležité. S reprezentací se nemůžeme připravovat do doby, než UEFA určí, zdali proběhne Liga národů či nikoliv. Dle mého by se měla dát priorita lize a Lize mistrů.

Doufám však, že se v září vrátí i reprezentační zápasy. S federací mám kontrakt, který chci dodržet a pro hráče i trenéra je účast na EURU unikátním zážitkem. Po zdravotní stránce se cítím dobře. Měsíc jsem měl problémy, ale nyní je vše v pořádku. Musím si dávat větší pozor, protože se může stát cokoliv. Člověk si musel zvykat na izolaci a nyní bude vše zase zpátky v normálu a to jak v Nizozemsku, tak ve Španělsku. Nizozemské týmy trénuji v malých skupinách po šesti. Ajax pracoval 2 týdny, pak měli hráči volno a potom se vrátilo trénování.

Lidé si myslí, že vláda učinila příliš zbrklé rozhodnutí, protože v jiných zemích se nyní vrací fotbalové zápasy a stejného názoru, jsem i já. Závěr ligy se uspěchal. Fotbal po koronaviru bude problematický. Sleduji zápas Bundesligy, kde nejsou žádní fanoušci ani oslavy branek. To je esencí hry a nyní to podmínky neumožňují. Nevím, jak bude vypadat čelo tabulky v LaLize, jelikož bez diváků hrajete jinak. Uvidíme, kdo bude lepší ze souboje Barcelony a Realu. Pět střídání je důležitých pro zdraví a sílu hráčů. Tato novinka nezvýhodňuje žádný tým.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat