Koho dostane Barcelona v play-off Evropské ligy?

Koho dostane Barcelona v play-off Evropské ligy?


Krutá realita. FC Barcelona nedokázala podruhé za sebou postoupit ze skupiny Ligy mistrů a na jaře bude hrát znovu Evropskou ligu. Na koho může narazit ve vyřazovací fázi? Tak či tak to nebude snadný soupeř.

Po šestých zápasech skupinové fáze druhé nejprestižnější klubové soutěže v Evropě, přicházíme do vyřazovací fáze, kde budeme čekat koho dostane Barcelona v 1/16 finále. Blaugrana mohou dostat týmy, které skončily ve svých skupinách na druhých místech. Mezi nimi byly tři francouzské týmy a po jednom z Nizozemska, Itálie, Německa, Anglie a Dánska.

Vítězové skupin (Arsenal, Fenerbahçe, Real Betis, Union Saint-Gilloise, Real Sociedad, Feyenoord, SC Freiburg, Ferencvárosi) automaticky postoupili do 1/8 finále a tam čekají na týmy postoupivší z 1/16 finále. Kluby ze stejné soutěže se v tomto kole nemohou utkat.

Los Evropské ligy se uskuteční už v pondělí 7. listopadu od 13:00 v Nyonu. Zápasy, které vyberou osm chybějících týmů, jenž postoupí do 1/8 finále, se budou konat 16. a 23. února 2023. Barça, stejně jako ostatní sestupující z Ligy mistrů, nebude nasazena, což znamená, že odvetu bude hrát venku.

Potenciální soupeři FC Barcelona

PSV Eindhoven
Tým z Eindhovenu hraje čím dál lépe a je možné, že se jim konečně podaří vyzrát na Ajax, který ovládl domácí ligu. Pod bedlivým dohledem Ruuda van Nistelrooye ukazuje PSV svou nejlepší formu za poslední roky, a to především díky mladým hvězdám. Katalánský velkoklub se naposledy střetl s nizozemským týmem ve skupinové fázi Ligy mistrů v roce 2018.

Stade Rennes
První tým z Francie, se kterým si FC Barcelona může zahrát ve finále 1/16. Stade Rennes se letos v létě museli vypořádat s velkým odchodem hráčů. Zvládají to dobře, protože jsou aktuálně v Ligue 1 na třetím místě.

AS Řím
Italský klub si jistě mnoho fanoušků spojuje s bolestivým vypadnutím z Ligy mistrů v roce 2018. Mourinhův tým je nebezpečný. V minulé sezóně vyhráli Konfederační ligu,

Union Berlín
Tým z německé metropole je jedním z velkých překvapení z pěti největších evropských lig. Union je momentálně na třetím místě v Bundeslize, ale dává velmi málo gólů. Postup do 1/16 finále zajistily týmu z Berlína pouhé čtyři branky v šesti zápasech.

Manchester United
Tým z Anglie vedený Erikem ten Hagem má nevyrovnanou sezónu, ale daří se mu lépe a lépe. V létě klub získal mnoho hráčů a možná ještě v lednu posílí před zápasy 1/16finále. Důležitou otázkou je také postava Cristiana Ronalda, který nejspíše letos v zimě opustí Old Trafford. FC Barcelona se dvakrát utkala s Red Devils ve finále Ligy mistrů v letech 2009 a 2011 a oba duely vyhrála.

Midtjylland
Dánský tým, který v posledních letech pravidelně hraje evropské soutěže. Nejznámějšími hráči Midtjyllandu jsou bývalý hráč Celty Vigo, Pione Sisto a Sory Kaba, bývalý útočník Elche.

Nantes
Další francouzský tým, který se v této sezóně ve srovnání s předchozí sezónou propadl. Nantes je aktuálně na 16. místě v Ligue 1, jen bod od sestupové zóny. Mužstvu z Francie se ale podařilo postoupit ze skupiny, ve které se střetli s týmy se zkušenějšími z evropských pohárů, tedy Karabachem a Olympiakosem.

AS Monako
Z poslední skupiny postoupilo AS Monaco, které má přes mnoho skvělých hráčů problém konkurovat v Ligue 1 s PSG nebo dokonce déle pokračovat v Lize mistrů. Tým z Francie má však mnoho talentovaných hráčů, zejména v útoku, jako jsou Volland a Ben Yedder.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Na odvetu jedeme do Francie. Na to vsázím barák smiley

06.11.2022, 21:46
KU420 David Kvapil

Raději nevsázej;) kor u pravděpodobnosti 3:8 ..

07.11.2022, 18:11

Všechny tyhle týmy Barca musí jednoznačně porazit. Věřím že se všichni hráči vrátí z marodky a konečně předvedou, co v sobě mající, protože tenhle tým rozhodně má na to vyhrát Evropskou ligu.

06.11.2022, 22:05

Taky doufám že to bude Francie. Stačí narazit na AS Řím a máme slušnou šanci se pakovat i z EL.

06.11.2022, 23:12

To já bych si přál United. Až uvidím toho dřeváka Maguira, hned budu mít z naší obrany lepší pocit smiley

07.11.2022, 00:06

Lenže Harry pod ETH nehráva. A s Martinezom má United tak dvojstupňový upgrade. Vôbec nehrajú zlý futbal.

07.11.2022, 06:08

Jakkoliv je obrovská škoda, že jsme nepostoupili ze skupiny, tak je ale také nutné říct, že letošní EL má fakt úroveň. Juventus, Man United, AS Roma, Ajax. Je vidět, že se fotbal v posledních letech hodně vyrovnal, když takové týmy hrají EL.

07.11.2022, 08:21

Podle mě jasný favorit nejsme, nicméně k favoritům patříme. Nevyhrát EL nemusí být nutně ostuda, jen nesmíme vypadnout hned na začátku. Jsem zvědavý, jak se k tomu vedení postaví. Jasná priorita je liga. Jestli bude třeba Pedri a Lewa odpočívat, nebo jestli do toho půjdeme naplno.

07.11.2022, 08:43
KU420 cechoma

Barcelona se snaží být konkurence schopná na všech úrovních. Představa, že by brali EL jako druhořadou je naprosto zcestná ..

07.11.2022, 12:30
cechoma KU420

Spíš mi šlo o to, jestli bude sestava jiná, než na ligu. Třeba Fati-Lewa-Raph. V zaloze Kessie, v obraně Eric atp. Ne hráči z béčka, ale druhé volby na daný post.

07.11.2022, 12:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat