Koundé chce zůstat ve Španělsku a preferuje hrát v Barçe

Koundé chce zůstat ve Španělsku a preferuje hrát v Barçe

Přestože Chelsea a Newcastle jsou schopní zaplatit 90 milionů eur (výstupní klauzule), Francouz chce hrát na Camp Nou a mohl by odejít za 65-70 milionů eur. Životně důležitý cíl pro Xaviho, prezident Laporta má operaci přímo na starosti a Barça a Sevilla hledají vzorec, jak přestupu vyhovět, vysvětluje Roger Torello z Mundo Deportivo.

Jules Koundé (23 let) je středním obráncem, kterého si přál Xavi Hernández, aby posílil stoperský post, s Ronaldem Araujem by to mohla být ,,dokonalá stoperská dvojice". Trenér Barçy o tom informoval jak technické oddělení Barçy, tak prezidenta Joana Laportu , který převzal velení nad touto operací. Xavi chce, aby Francouz zvýšil obranné standardy týmu poté, co už dal Gerardu Piquému jasně najevo, že s ním v nadcházející sezoně nepočítá jako s hráčem základní sestavy. Navzdory uznání jeho výkonů v minulé sezóně si je trenér vědom toho, že nemůže riskovat s kapitánem, již 35 let a oslabený neustálými zraněními, proto sází na Koundého a jako alternativu Koulibalyho z Neapole.

Image

(,,Koundé chce hrát na Camp Nou a informoval o tom v Seville" - Mundo Deportivo)

Navzdory skutečnosti, že Koundé je vysoce ceněný střední obránce v Premier League. Chelsea a Newcastle jsou ochotni zaplatit 90 milionů uvedených v jeho klauzuli, francouzský střední obránce prozatím zastavil svůj odchod do Anglie, kde již několik týdnů berou jeho přestup na Stamford Bridge jako hotovou věc. Koundé chce hrát na Camp Nou a řekl to i Seville .

S Barçou jako možností číslo jedna v hlavě Julesa Koundého, Sevilla a Barça chtějí jednat. Generální ředitel Sevilly José Mária Cruz a ředitel fotbalu Monchi mají velmi dobrý vztah s Barcelonou, ale také se samotným hráčem, nedávno právě José Mária Cruz. prohlásil, že Koundého touhu odejít chápe: "Jsem si jistý, že hráč respektuje Sevillu a je u nás šťastný. Co se týká Koundého, tak to není o penězích. Je to o tom, že si chce zahrát za konkurenceschopnější klub, než jakým je Sevilla. Je atraktivním fotbalistou pro kluby jako Chelsea, Barcelona, Bayern Mnichov a jim podobné, o tom není pochyb. Chce si zahrát za konkurenceschopnější tým a větší klub."

FC Barcelona je prozatím velmi omezena svou ekonomickou situací a zřejmě není schopna konkurovat Chelsea ani Newcastlu, pokud jde o peníze. K tomu se přidává, že je velmi podmíněna svou současnou finanční "fair play". Koundé pozastavil podle Rogera Torrella svůj přestup do Anglie a počká, zda bude mít šanci přestoupit do Barcy, kterou bere jako první možnost, nebo zamíří do Chelsea. Sevilla by byla ochotna francouzského středního obránce prodat v rámci dobrých vztahů Sevilla - Koundé za 65 až 70 milionů, což je částka výrazně nižší než 90 milionová klauzule. Barça se bude snažit snížit nároky Sevilly některými svými hráči. Dest by na začátku mohl být hráčem, který by se Andaluzanům hodil, také se mluví o Trincaovi, ale ještě uvidíme, jak se vše vyvine.

Mundo Deporivo ještě dodává, že pokud Mingueza, Umtiti a Lenglet opustí Barcelonu a Piqueho plat se sníží, klub bude moci podepsat Julese Koundého, který je ochoten přijmout nižší plat, než jaký mu nabízí Chelsea.

 


Zdroje: Mundo Deportivo



Diskuze

Araujo & Koundé... sen

15.06.2022, 11:29
M.Legisa6 petra_barcelona44

to teda...ale realita bude Pique-Lengletsmiley

15.06.2022, 11:35

Pokud je to v rukou Laporty, skončí spíš v Realu, než u nás :( ...

16.06.2022, 15:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat