Kuriózní podobnosti mezi Slaviou Praha a Barcelonou

Kuriózní podobnosti mezi Slaviou Praha a Barcelonou

Leč se může stát, že středeční duel na pražském Edenu bude ukázkovým soubojem Davida s Goliášem, nemusí tomu být až tak úplně pravda. Oba kluby si jsou i přes rozdíl ve velikosti vcelku podobné a to přes faktory, které objevil oficiální portál toho většího z nich, Barcelony.

Hlavní město České republiky, Prahu, dělí od katalánské metropole přes 1 300 kilometrů, ovšem jak Slavia, tak Barca si nejsou zas tak moc odlišné. Původy obou sahají do konce 19. století a Sešívaní jsou dokonce starší, než Blaugranas a o to celých 7 let – 1892 ku 1899.

Oba týmy jsou úspěšné co se pohárů týče. Pořadatelé mají na svém kontě 18 ligových titulů, z nichž 13 přišlo ještě za Československa a zbylých 5 od osamostatnění. K tomu ještě přidali 9 národních pohárů, ze kterých 5 zaznamenali od roku 1993.

Ženy vpřed …

Slavia i Barcelona se zaměřují na ženský fotbal a nese to kýžené ovoce. Svěřenkyně Lluíse Cortése oděné do modro-bordových barev udělaly v minulém ročníku velký skok na evropské pohárové scéně a skončili poprvé ve finále Ligy mistryň. Jejich červeno-bílé konkurentky došly do čtvrtfinále.

Ambice obou výběrů jsou opět jít co nejdále to půjde. Zatím mají za sebou první zápasy v rámci osmifinále, ve kterém Alexia Putellasová, Jennifer Hermosová a další barcelonistky porazily Minsk 5:0 a slávistky v čele s Kateřinou Svitkovou či Barborou Votíkovou padly s Arsenalem 2:5.

… a mládí jakbysmet

V obou městech se klade důraz také na mládež. Barcelonskému Juvenilu A (výběru do devatenácti let, pozn. přek.) se v dosavadních sedmi kolech 3. skupiny Honor División podařilo získat 17 bodů a ztrácejí pouhé 4 na lídry ze Zaragozy. Slavia je pak s dvěma zápasy k dobru 4. s jednadvaceti body.

Ve středu dojde pochopitelně i na utkání těchto dvou výběrů a to pod hlavičkou Mládežnické ligy UEFA na stadionu Na Chvalech v Horních Počernicích se začátkem ve 14:00 SELČ. Katalánci jsou zatím ve stejné skupině, jako dospělí, bez bodu, Češi jsou 3. s třemi body za výhru nad BVB.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat