Lamine Yamal si proti Getafe neodpočine, říká trenér Hansi Flick

Lamine Yamal si proti Getafe neodpočine, říká trenér Hansi Flick Foto: www.fcbarcelona.com

Trenér Barcelony Hansi Flick prohlásil, že ve středečním utkání La Ligy proti Getafe Lamine Yamal odpočívat nebude.

Yamal, kterému bylo v červenci 17 let, nastoupil ve všech sedmi zápasech Barcelony v této sezóně a ve všech odehrál alespoň 80 minut.

Yamal tak navázal na nabitou sezónu 2023-24. Za Barcelonu nastoupil 50krát a za Španělsko 16krát, když pomohl své zemi vyhrát mistrovství Evropy. Křídelník nastoupil ve všech zápasech v Německu kromě závěrečného zápasu ve skupině.

Yamal je v této sezóně pravděpodobně nejlepším hráčem Barcelony, v sedmi zápasech si připsal čtyři góly a pět asistencí, včetně pohledné přihrávky na Raphinha při nedělní výhře 5:1 ve Villarrealu.

„Uvidíme,“ odpověděl Flick v úterý na otázku, zda by Yamal mohl proti Getafe odpočívat. „Máme všechny údaje o hráčích, v tuto chvíli nemusí odpočívat. Cítí se dobře."

„Podíváme se na to, ale nemyslím si, že by zítra musel odpočívat. Důležité je také zahájit dobře doma, v dobré základní sestavě. Musíme v takových výkonech pokračovat a ukázat je našim fanouškům.“

Yamal je nejnovějším hráčem, který pronikl do prvního týmu Barcelony z La Masia, ale klub již dříve viděl podobné talenty, které byly v mládí brzděny zraněními, Pedri byl postižen několika problémy od doby, kdy hrál 73 zápasů za klub a zemi během sezóny 2020-21. Jeho kolega Gavi utrpěl v listopadu loňského roku zranění předního zkříženého vazu (ACL) poté, co v letech 2021-2023 nastoupil v 57 po sobě jdoucích zápase a další.

Barcelona na začátku sezony vyhrála všech šest zápasů La Ligy, ale minulý týden prohrála v úvodním utkání ligové fáze Ligy mistrů v Monaku 2:1. Po zápase s Getafe se Barcelona před říjnovou mezinárodní přestávkou utká s Osasunou, Young Boys a Alavesem.


Zdroje: www.theathletic.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 15
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Deportivo Alavés 11
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat