Lenglet: Možnost pětkrát střídat bude pro hráče výhodná

Lenglet: Možnost pětkrát střídat bude pro hráče výhodná

Clémentu Lengletovi se na rozdíl od jeho kouče Quiqueho Setiéna pozdává varianta s pěti střídáními, jak ostatně prozradil v interview pro televizní stanici Movistar. Mimo to pak řešil přípravy na restart sezony a riziko zranění při zápase po takové odmlce.

Po fyzické stránce se cítíme dobře. Měli jsme spoustu týdnů bez pravidelného trénování, ale pracovali jsme doma. Mnoho fotbalistů nemělo dovolenou za posledních několik let, čili nám tato divná přestávka přišla vhod. Byla však odlišná od té letní. Měli jsme více času na zotavení a odpočinek. Hráči jako Leo či Griezmann nemají nikdy volno, protože musí hrát na Mistrovství světa, Evropy, Jižní Ameriky. Nyní si dopřáli dvouměsíční pauzu a jsem si jistý, že jim prospěla. O datu restartu sezony jsme příliš nemluvili, jelikož se spolu příliš často nevídáme.

Jsme oddělení do dvou skupin a potkáváme se v určitém počtu lidí (rozhovor proběhl o víkendu, kdy tomu tak ještě bylo - od pondělí už se může cvičit v plném počtu, pozn. přek.). Teď už je známo datum a rozpis, ale pro mě se nic nemění. Kdybych si však musel vybrat, vždy bych raději hrál večer. Po dobu těch jedenácti kol to bude nový ročník a musíme získat co nejvíce bodů, abychom dosáhli na titul. Je to jako začínat od nuly. Messi je v té druhé skupině, ale z toho, co jsme viděli, si vede dobře.

Ještě nevíme, zdali nám těch pět střídání ublíží. Pro hráče to bude dobré, protože za měsíc odehrajeme 11 utkání a tyto změny nám umožní vynakládat větší úsilí. Hráči z toho budou těžit a uvidíme, jestli i Barcelona. Zranění se nebojíme. Uvědomujeme si riziko vzhledem k počtu zápasů po dvou měsících bez hraní a ještě v horku. Pro organismy to bude poměrně těžké, ale musíme se co nejlépe připravit, abychom se případným zraněním vyvarovali. Nikomu se nelíbí hrát bez diváků a ovlivní to nás všechny, nicméně to musíme co nejdříve přijmout.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat