Lenglet: Na konci zápasu preferuji raději čisté konto než gólovou asistenci

Lenglet: Na konci zápasu preferuji raději čisté konto než gólovou asistenci

Posledním pánem na holení v improvizované mixážní zóně, postavené na jednom z pater klubového muzea Slavie kvůli nedostatečné kapacitě, byl barcelonský Clément Lenglet, na něhož také čekala pořádná dávka otázek vážících se k taháku 3. kola skupinové části Ligy mistrů.

Barca TV: Jak důležitý je pro vás jako hráče zítřejší (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) zápas?

Velmi důležitý, protože chceme vyhrát a získat tři body. Rovněž víme, že se zároveň s námi uskuteční i důležitý zápas Borussie a Interu. Duely v Lize mistrů jsou obzvláště na konci základních skupin extrémně důležité.

Xavi Lemus, TV3: Myslíš si, že zažíváš své nejlepší časy v Barceloně? Dokonce tě chválil i trenér Slavie.

Těší mě ta slova. Myslím si, že jsem měl i jiné dobré etapy, jako třeba v minulé sezoně. Nyní začala nová sezona s novými cíli. Cítím se pohodlně, ale domnívám se, že zvládnu ještě více. Je mi 24 let a mohu se stále vyvinout.

Trápí tě zdravotní stav Umitiho?

Nikdy si nepřejeme, aby se hráč zranil. Samu je strašně pobitý a je lepší, že nebyl povolán. Posledně odehrál velmi dobrý zápas s Eibarem. Nebylo to snadné, protože šlo o první zápas po měsíc a půl dlouhé absenci. Nyní potřebuje nějaký čas na to, aby se dal do kupy. Není to nic vážného.

Marta Carreras, Catalunya Radio: Trenér Slavie řekl, že vás jeho tým dobře zná, protože vás každý týden sleduje. Ve vašem případě tomu tak není, ale určitě jste hru svých soupeřů analyzovali. Překvapilo vás v ní něco?

Ne, ale víme, že to je talentovaný tým a má velmi dobrý útok se skvělými hráči. Slavia ráda útočí a už Interu a Borussi způsobovala problémy. Před brankou umí vytvořit nebezpečí, nicméně my víme, co dělat. Respektujeme tento tým.

Carles Escolán, Radio Marca: Kouč Slavie pravil, že Eibar zahrál dobře, ale převážily vaše individuality. Styl Slavie je podobný. Můžete si tedy vzít duel s Eibarem jako vzor?

Budou to dva odlišné zápasy a oba týmy mají rovněž nějaké aspekty, které je odlišují. Jako obvykle budeme trpět ale máme plán a chceme ukázat, že prahneme po třech bodech.

český novinář: Slavia toho v předchozích zápasech dost naběhala. Uvědomujete si, že budete muset hodně běhat i vy?

Ano, uvědomujeme si, že hráči Slavie jsou rychlí a vytrvalí. Bude to taktické střetnutí, ale zároveň se bude opírat o bezprostřední souboje. Musíme na něj odpovědět jak nejlépe dovedeme.

Před nějakým časem jsi tvrdil, že neexistuje žádný „případ Griezmann“. Antoine posledně odehrál velmi dobrý zápas a s Messim a Suárezem si navzájem perfektně rozuměli. Podporuje to tvá slova?

Ano a jsem velmi šťastný, protože nyní nemůže nikdo říct ani popel. Všichni tři útočníci dali branku a Antoine zahrál velice dobře. Bylo tak tomu i dříve, ale nyní k tomu nelze co dodávat.

Helena Condis, Cadena COPE: Dembélé se vrací do týmu po vypršení trestu za červenou kartu. Činí dobrý přístup Griezmanna složitější boj o místo v základní sestavě pro Ousmana?

Nevím, to rozhodne trenér. Antoine svým posledním výkonem určitě převážil misky vah na naší stranu. Ousmane je talentovaný a určitě jej uvidíme nastoupit ve spoustě zápasů v této sezoně. Ještě nevíme sestavu pro zítřejší zápas. Antoine je ve skvělé kondici a Ousmane má talent, který nám vždy může pomoci.

Marc Marbá, „La porteria“ na BTV: Po poněkud pochybném startu jste nyní v dobré fazoně. Je to pro vás perfektní okamžik?

Ano. Hrajeme lépe, než na začátku sezony a jsme více sebevědomí. Nedostáváme mnoho gólů, což nám pomáhá odehrát lepší zápasy. Souboj s Eibarem byl jedním z nejlepších v tomto ročníku.

Po rozlosování byli favority skupiny Barcelona, Inter a Borussie. Změnilo se vaše vnímání Slavie nějak po prvních dvou zápasech?

Věděli jsme, že Slavie umí soupeři a nyní jsme zjistili, že je díky své fotbalové kvalitě nebezpečná. Její hráči jsou rychlí a do vápna se jí rovněž dostává spousta lidí.

Josep Capel, Radio Nacional: Už se ví, že El Clásico bude přeloženo. Myslíte si, že jste tímto rozhodnutím poškozeni, když se teď nacházíte ve velmi dobré formě?

Takhle to nevidím. Hrajeme zápasy tak, jak přijdou. Pokud to bude v prosinci, tak jej odehrajeme v prosinci. El Clásico sleduje hodně lidí a hráči jsou v tomto zápase vždy ve formě, nehledě na to, kdy se hraje. Pro mě se nic nemění.

V posledních pěti zápasech jste dostali pouhé dva góly a předtím hned devět. Co bylo klíčem k této transformaci v defenzívě?

Podle mého soudu jsme na tom lépe po fyzické stránce. Potřebovali jsme trošku více času, abychom si vzpomněli na to, co se nám minulou sezonu dařilo a chceme pokračovat touto cestou.

Jordi Quixano, El País: Užil sis v zápase s Eibarem čisté konto nebo asistenci?

Gólové nahrávky jsou vždy plus, ale preferuji více zápasů s nulou než asistencí. Jsme týmovými hráči a jsme vždycky šťastní, když nedostaneme gól.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat