Lewandowski: Nečekal jsem, že přijdu a všechno mi půjde v první sezóně hladce

Lewandowski: Nečekal jsem, že přijdu a všechno mi půjde v první sezóně hladce

Polský útočník si stanovil diagnózu a je klidný. Vidí potenciál týmu a žádá o klid: "Je to proces, který vyžaduje čas a trpělivost."

Robert Lewandowski je v Barceloně spokojený a proces, kterým v katalánském velkoklubu prochází, přijímá s přirozeností a zodpovědností. "Jsem v klubu, ve kterém chci, a když se cítíte dobře a šťastně, je všechno snazší," řekl v rozhovoru pro La Vanguardia. Polský útočník zdůraznil, že "se vyvíjíme. Nečekal jsem, že přijdu a že se mi všechno povede hned v první sezoně. Trvám na tom, že je to proces, který vyžaduje čas a trpělivost".

Na téma vyřazení z Ligy mistrů provedl Lewandowski vlastní rozbor. "Barça by měla být mezi šestnácti nejlepšími," řekl, i když připustil, že "už před příchodem do Barcelony jsem si byl vědom toho, že první sezona může být těžší, než by asi měla být. Jsme v procesu přestavby, který potřebuje čas, musíme být trpělivější," trval na svém.

Pro útočníka je vyřazení Blaugranas z nejvyšší evropské soutěže "o detailech". A stanovil si diagnózu: "Některým situacím musíme čelit s větší chytrostí, ve fotbale někdy musíte vědět, jak vyhrát, a ne jak hrát na výhru, a to se nám stalo. Ale tyto věci nás posilují do budoucna". Navíc věří, že hráči jako Pedri a Gavi udělají dobře, když si zahrají na mistrovství světa, protože je to posílí.

Pokud by si Lewandovski mohl vybrat jednu vlastnost Bayernu, kterou by chtěl do Barcelony exportovat, vybral by si "stabilitu", dále zdůraznil, že je důležité jít krok za krokem. "Vzhledem k tomu, čím vším Barça v posledních letech trpěla, nemůžete očekávat, že se všechno změní za měsíc. Potřebuje čas a jsem si jistý, že se zlepší a dokonce se znovu stane nejlepším."

Pro polského útočníka byly jedním z hlavních klíčů k debaklu Barçy v Evropě zranění. "Rostli jsme jako tým a najednou jsme přestali," postěžoval si.


Zdroje: Mundo Deportivo



Diskuze

Lewa patří k nejchytřejším fotbalistům na nejvyšší úrovni. Jestli tvrdí, že je jen otázkou času, kdy zase budeme porážet ty nejlepší, tak bych si vsadil na to, že tomu tak bude. Bohužel to nebude tuhle sezónu.

02.11.2022, 10:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat