Alexia Putellas získala svůj druhý Zlatý míč, Lewandowski převzal Müller Trophy

Alexia Putellas získala svůj druhý Zlatý míč, Lewandowski převzal Müller Trophy

Alexia Putellas získala svůj druhý Zlatý míč v řadě a je první španělskou hráčkou, která toto ocenění vyhrála podruhé v řadě. Cenu za nejlepšího střelce v rámci klubu a reprezentace získal Robert Lewandowski.

Celkově se stala osmým hráčem, který toto ocenění získal dvakrát v řadě. Zařadila se tak mezi Cruyffa, Keegana, Rummeniggeho, Platiniho, Van Bastena, Cristiana Ronalda a Messiho. Za Alexií Putellas se umístily Beth Mead, Sam Kerr, Lena Oberdorg a Aitana Bonmati.

"Jsem velmi šťastná, že jsem tady znovu. Když se mi loni povedlo získat první Zlatý míč, řekla jsem si, že se zkusím ještě zlepšit. Když vidím, jak jsem byla odměněna, jsem hrdá. Bez mých spoluhráčů by to nebylo možné. nebyla bych tady. Velmi si jich vážím. Chci také poděkovat trenérskému týmu, trenérovi a lidem, kteří mi pomáhají se každý den zlepšovat. Je pro mě čest hrát za Barcelonu a zažít to, co se mi povedlo loni v zápasech na Camp Nou. Moc vám děkuji," řekla vítězka Zlatého míče.

Robert Lewandowski získal Müller Trophy

Robert Lewandowski na pondělním ceremoniálu obdržel Müller Trophy, která oceňuje hráče s nejvíce vstřelenými góly za kalendářní rok napříč klubem a reprezentací. V loňské sezóně vstřelil ve všech soutěžích 50 gólů - 35 v Bundeslize, 13 v Lize mistrů, 2 v DFL Superpoháru. Dalších 7 branek vstřelil v reprezentaci.

Časopis France Football vytvořil toto ocenenění na počest Gerda Müllera, který v roce 2021 zemřel. Bývalý útočník Bayernu Mnichov a německé reprezentace vyhrál v roce 1974 Mistrovství světa. V květnu roku 2021 Lewandowski překonal 49 let starý rekord Müllera v počtu vstřelených gólů za jednu sezónu.

V loňském roce získal Lewandowski cenu Útočník roku, kterou převzal v pařížském divadle Chatelet. Po příchodu do Barcelony vstřelil Lewandowski již 14 gólů. Netají se tím, že by v budoucnu rád získal Zlatý míč. Největší šanci měl polský útočník v roce 2020, ale ceremoniál byl zrušen.

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat