LINEKER: BARCELONA JE OD DOB RONALDINHA, XAVIHO, INIESTY A MESSIHO NEJLEPŠÍ

LINEKER: BARCELONA JE OD DOB RONALDINHA, XAVIHO, INIESTY A MESSIHO NEJLEPŠÍ

Gary Lineker se o Barcelonu stále hodně zajímá. V rozhovoru pro španělský deník prodiskutoval svůj bývalý klub spolu s Lionelem Messim a útočníkem bílého baletu Benzemou. Během tří let za Blaugranas skóroval ve 103 zápasech celkem 42x. Předtím, než ho přeskočil Bale, byl Lineker britský hráč s nejvyšším počtem branek v La lize. 

"Miluju Barcelonu," řekl Lineker v rozhovoru pro deník Mundo Deportivo. "Sleduju všechny jejich zápasy. Jsem obrovský fanoušek a moje čtyři děti taky."

"Barcelona je od dob Ronaldinha, Xaviho, Iniesty a především Messiho nejlepší. Messi je z jiného světa. Udělá v zápase čtyři nebo pět věcí, které jsem během své kariéry nikdy udělat nedokázal. Dělá úžasné věci, je to nejlepší hráč vůbec."

"Nikdy bych si nemyslel, že uvidím někoho lepšího než Maradonu. Říkají, že Diego vyhrál Mistrovství světa a Messi ne, Leo ale vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a Maradona nikdy. Barcelona hraje každý zápas ve 13, protože mají Messiho."

Na otázku, co by se stalo, kdyby Messi místo Argentiny oblékal dres španělské reprezentace, má Lineker jasnou odpověď:

"Vždycky jsem si říkal, že kdyby Leo přijal španělskou národnost před svým debutem za Argentinu, Španělsko by toho vyhrálo mnohem více: tři Mistrovství světa a tři Mistrovství Evropy. "

Lineker je známý za kritiku útočníka Realu Madrid Karima Benzemy. Myslí si, že by jeho gólové statistiky mohly být lepší.

"Je to dobrý střelec, jeho spolupráce s Ronaldem funguje. Pro mě ale existuje spousta útočníků, kteří jsou lepší než on. Ale to teď mluvím pouze o střílení gólů."

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat