López: Pouze vybraní mohou vyhrát nad Barcelonou a nám se to povedlo třikrát za dva roky

López: Pouze vybraní mohou vyhrát nad Barcelonou a nám se to povedlo třikrát za dva roky

Zatímco příznivci katalánského giganta z Barcelony smutní, ve Valencijském společenství se naopak slaví. Důvodem je nečekaný triumf Levante 3:1, jenž okomentoval jejich kouč Paco López a autoři dvou branek - José Campaňa s Borjou Mayoralem.

Paco López

Fotbal je skvělý, neuvěřitelný. Za týden jsme se dostali z porážky na Anoetě k výhře nad Barcelonou. Stalo se to v čase, kdy se zdálo, že bychom nedokázali porazit nikoho. Můžete hledat jaká chcete vysvětlení, v takovém utkání je nemožné někoho odlišit. Klíčem k vítězství bylo úsilí a sebedůvěra.

U Barcelony lze vždy očekávat, že bude dominovat utkání a vy budete muset hlouběji bránit. Klíčové bylo hrát odvážně a vertikálně a v druhém poločase se nám takto dařilo hrát. Když máme míč, dokážeme být týmem, který dokáže donutit potit krev všechny týmy a to je důvod k radosti.

Nad Barcelonou mohou zvítězit pouze vybraní a my s ní vyhráli třikrát za poslední dva roky. Dvakrát to bylo v lize a jednou v poháru. Nemyslím si, že se to v naší historii přihodilo častokrát. Naše ligová pouť je jiná a máme jasnou cestu.

José Campaňa

Je velmi obtížné dosáhnout v této profesi úspěchu, pokud neběháte. Kdyby nám scházela skromnost, bylo by to těžké. Zápas byl v první půli vyrovnaný a oba týmy měly své šance. Soupeř se ujal vedení, ale bylo to těsné. Věděli jsme, že pokud uděláme to, co na Anoetě, výsledek otočíme. A to se stalo.

Vytáhli jsme tým kupředu a dohnali ztrátu. Při gólu jsem dobře věděl, co mám dělat. Sledovali jsme video materiál tohoto brankáře a když jsem dostal míč, na vše jsem si vzpomněl.

Gól na 0:1? Nebyl jsem si vědom Griezmannovy pozice a zdálo se mi, že Semedo si pomohl změnou směru. Video-rozhodčí to ale nepotvrdil a později byla ta penalta zřejmá.

Borja Mayoral

Věděli jsme, že týmy tohoto typu jsou trochu uvolněnější když vedou a stejná věc se stala na Bernabéu. Trenér nám řekl, že pokud budeme i nadále hrát to své a budeme přistupovat k jejich brance, určitě budeme mít šance na skórování. A pak to bylo úžasné. Za sedm minut jsme dali tři branky a máme další tři body do tabulky.

Bylo tomu tak i na Bernabéu. Prohrávali jsme 0:3, pak dali dvě branky a byli velice blízko vyrovnání. Tuto sezonu jsou ligové zápasy velmi vyrovnané a stát se může cokoliv. Každý den může přinést něco nového. Resetovali jsme se a promluvili v kabině. Vždy máte dva zápasy za rok, ve kterých se nic nedaří.

Už na Anoetě jsme měli velký zápas a nyní tomu bylo tak i proti Barceloně. Odehráli jsme skvělý zápas. Dal jsem jí gól i v poháru a opravdu mě tam nemají rádi. (smích)“


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat