MASCHERANO PRÝ ZŮSTÁVÁ

MASCHERANO PRÝ ZŮSTÁVÁ

Podle posledních informací Mundo Deportivo chce Javier Mascherano zůstat v Barceloně, a to i na vzdory výraznému poklesu svého herního času.

Zdroj uvádí, že El Jefecito chce v FC Barceloně soupeřit o každou minutu na hřišti a odmítá tak mnohamiliónové nabídky z různých koutů světa. Macherano má také za to, že setrvání v katalánském velkoklubu mu dává nejvyšší šanci k účasti na mistrovství světa 2018, a to v té nejlepší hráčské formě.

Argentinec byl již delší dobu subjektem všemožných spekulací, jednalo se např. o istanbulský Galatasaray a také, jak je v poslední době zvykem,  o několik čínských klubů. Těmto spekulacím nahrával také fakt, že Mascherano zahrával pokutový kop při drtivé porážce Osasuny 7:1 a zaznamenal tak 1. gól v drese Blaugranas. Mnohými to bylo chápáno jako dar "veteránovi" na rozloučenou.

V této sezóně musel Mascherano sledovat jak jeho místo pomalu ale jistě zabírá mladý a nadějný francouzský reprezentant Samuel Umtiti. Ale i přes to Javier může být skvělou 3. volbou na stoperu, 2. volbou za Busquetse na štítovém záložníkovi a v krajní nouzi dokáže zaskočit i na pravém obránci.

V každém případě se na hřišti objeví často a dobré porce minut se mu dostane, i když ne tolik jako v minulosti. Argentinský národní tým ale nevylučuje hráče, kteří ve svých klubech nejsou členy té nejužší základní sestavy. Jako příklad si můžeme uvést Sergia Romera, ten za národní tým hraje pravidelně a to i navzdory tomu, že v Manchesteru United pouze kryje záda Davidu DeGeovi.

Poslední důvod, proč by Mascherano měl zůstat, je čistě osobní, nedávno se totiž Javierovi a jeho ženě narodilo další miminko a stěhování se do cizí země, kde se mluví jiným jazykem, by dítěti a jeho rodičům nevyhovovalo.


Zdroje: http://www.barcablaugranes.com http://www.pinterest.com



Diskuze

To je super. A taky je dobrý,že mu to tam začalo padat smiley

09.05.2017, 21:45
MVD

Podle mě odejde po MS 2018 do Argentiny. A je to jedině dobře. Takhle stačí přivést jen náhradu za Mathieuho (snad dorazí Davinson z Ajaxu) a otěže po Javierovi převezme v roce 2018 Marlon.

09.05.2017, 22:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat