Maté: Tajemství energie fotbalových hvězd jako Lionel Messi a Luis Suárez

Maté: Tajemství energie fotbalových hvězd jako Lionel Messi a Luis Suárez Foto: X @FCBarcelona

V posledních letech si stále více sportovců oblíbilo tradiční jihoamerický nápoj maté. Tento přírodní zdroj energie, nazývaný “zelené zlato”, je nejen módním trendem, ale také osvědčeným způsobem, jak podpořit fyzickou i mentální výdrž. Kromě toho, že poskytuje dlouhotrvající energii bez vedlejších účinků, obsahuje mnoho antioxidantů, vitamínů a minerálů, které prospívají zdraví.

Mezi fanoušky maté patří také mnoho bývalých a současných hráčů FC Barcelony. Nejznámější z nich je bezpochyby Lionel Messi, který je pravidelně vídán s maté při rozhovorech, na trénincích i v soukromí. Messi, původem z Argentiny, si tento nápoj nosí všude s sebou, a to nejen kvůli jeho tradici, ale také pro jeho pozitivní vliv na energii a koncentraci.

Dalším nadšeným konzumentem je Luis Suárez, který se s Messiho zálibou v maté skvěle doplňoval. Suárez, pocházející z Uruguaye, pije maté už od mládí a během své kariéry se jeho nápoj stal důležitou součástí každodenní rutiny.

Do této skupiny patřil také Neymar Jr., další bývalý hráč Barcelony, který se připojil ke svým jihoamerickým kolegům ve zvyku pít maté jako způsob, jak načerpat energii během tréninků i mimo ně.

Maté tedy není jen obyčejný nápoj – je to životní styl, který si oblíbili i ti nejlepší fotbalisté světa. Díky PijuMate.cz je nyní tento nápoj snadno dostupný i v České republice. Ať už hledáte přírodní způsob, jak zvýšit svou energii, nebo chcete vyzkoušet nápoj, který milují vaši sportovní hrdinové, maté vám nabízí nejen osvěžení, ale i dlouhodobý přísun energie.

Pro všechny fanoušky je navíc k dispozici slevový kód FCBARCELONACZ, který vám poskytne 10% slevu na celý sortiment na PijuMate.cz. Nyní máte možnost zažít sílu tohoto tradičního nápoje na vlastní kůži!




Diskuze

Myšáku ty se měníš v Horsta Fuchse.

10.09.2024, 10:52
Myšák René
Systémový administrátor

Až zkusíš tento zázrak budeš mluvit jinak 🧉😎

10.09.2024, 11:41
René Myšák

Přírodní stimulant jako je guarana,čaj,kotvičník zemní,kakaové boby,káva,klanopraška čínská,ženšen pravý,gotu kola,kolovník.v každé části světa je více oblíbený ten a jinde onen.A určitě tento nakopávač nestojí za fotbalovou genialitou těchto tři borců.

10.09.2024, 13:00
Myšák René
Systémový administrátor

To máš samozřejmě pravdu. Messi byl u mě takový průkopník maté a díky němu jsem to zkusil. Ze strany členů našeho fanklubu padali názory, že by maté chtěli zkusit, proto jsme navázali tuto spolupráci, která má přínos pro členy našeho fanklubu. Vše je dobrovolné, kdo chce, zkusí, kdo nechce, ignoruje. Takhle jednoduché to je.

PS: Kdybys měl zájem o vzorek, dovezu a hodíme po nějaké době řeč a nemusí to být jen vzorek maté 😀

10.09.2024, 13:10

chci se zeptat uživatelů, protože už delší dobu po tom pokukuji, že bych si tím nahradil kafe ... jak to vychází cenově třeba za měsíc? někde jsem viděl video z přípravy a borec tam nasypal půlku z cca 300 gramového sáčku, na jak dlouho to tak vydrží?

10.09.2024, 12:12
Myšák Pajinos
Systémový administrátor

Doporučuji kupovat po kg sáčcích a případně pokud chceš zkoušet nové a nové vzorky, tak 500g sáčky jsou na to ideální.

Cenově jsou nejdražší pořizovací náklady (kalabasa, bombilla, termoska). Pro začátek doporučuji z hlediska jednoduché údržby kalabasu keramickou, časem přejít na přírodní, protože je to dle mého pocitu úplně něco jiného.

Matecito piju cca 2x týdně a mívám i měsíc pauzy, ale vychází mě to na půl roku cca 1 000 Kč, tedy nic drahého. I kdybych pil častěji, tak se pod 2 000 Kč za půl roku určitě dostanu.

10.09.2024, 13:20
Pajinos Myšák

díky, takže na každodenní pití to není? jako že to není takový ten životabudič ráno do kanclu, kdy se ti vůbec nic nechce

10.09.2024, 14:04
Myšák Pajinos
Systémový administrátor

V pohodě i každý den, akorát mě se s tím nechce srát v práci 😀 a když se vracím, už je většinou po třetí hodině a to už je na mě pozdě pít něco takového.
Nicméně objevil jsem nedávno tuhle věc: www.pijumate.cz

A s tímto už je to v pohodě nosit i do práce, kde člověk nestojí na místě (mít kancelářskou práci tak nosím normálně kalabasu).

10.09.2024, 14:45
Pajinos Myšák

já mám právě naštěstí kancl džob, takže přípravu dám, ok díky za doporučení, mrknu na to ;)

10.09.2024, 14:49
BienQuedas Pajinos
Systémový administrátor

Zdar, záleží pro kolik lidí to je a jak dlouho to chceš pít. Přeci je pití maté společenská událost.
Pokud ho piju sám, tak na 0,5l termosku používám malý hrníček, na 1l vody jedno celé maté (ale tipl bych si, že je to tak kolem 50-80g.

Jako náhrada za kávu naprosto ideální, dělám to tak i v létě, nebo na místech, kde je větší zima. Pozor na večerní pití, je to horší než s kávou, v Argentině jsem měl nemálo probdělých nocí.

10.09.2024, 13:31
Pajinos BienQuedas

díky za tip, no já bych to pil asi zpočátku sám, v mém okolí to nikdo ani nezná snad :D a večer to už právě ne, to se snažím i teď eliminovat to svoje kafe ve 3, ve 4 apod. - spíše prostě před zápasy fotbalu a šipek, pokud to teda má i vliv na koncentraci

10.09.2024, 14:06
BienQuedas Pajinos
Systémový administrátor

S koncentraci je to jako s kávou,.na někoho to vliv nemá, někdo trochu šílí (Nechceš vidět Mišáka po kávě :-D ).
Když to na tebe bude mít silnější vliv, tak to časem přejde. Mně to s koncentrací dost pomáhá.

10.09.2024, 19:53
Myšák BienQuedas
Systémový administrátor

Spíš "nechceš vidět Myšáka po maté" 😀

10.09.2024, 20:17
Pajinos BienQuedas

super díky, já si myslím, že když si udělám jedno nějaké akorátní, tak by mi to mohlo stačit na den ... aktuálně jsem mezi 2-3 kávami, někdy turek, někdy instant a někdy z kávovaru, ale někdy už lítám jak gumídek :D

10.09.2024, 20:19

Kdysi jsem pil jeden z těchto energetických přírodních nápojů. A pak si dal panáka slivovice. No lidi, to Vám b(l)yly barvy :D Mé okolí si ale takovéto nápoje dost chválí. Takže pokud to nějak pomůže, můžu jen doporučit. Jen když už se dáte na tuto zdravou cestu, moc bych vám neradil to kombinovat s jinými nápoji. Ať už s kafem či alkoholem. Nedělá to dobrotu.

Každý komentář se má ale zakončit pozitivně, jelikož je to to, co si čtenář zapamatuje nejvíce, takže s chutí do toho.

10.09.2024, 12:57

Vecer dam kafe a klidne du hned chrapat kafe je povera.

10.09.2024, 18:50
Pajinos McL_cule

znám pár takových lidí, naštěstí mezi ně nepatřím - já si dát i blbé instantní, tak nespím

10.09.2024, 20:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. RCD Mallorca 8
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
57. Jules Koundé 1
58. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat