MBOULA OPÚŠŤA LA MASIU, NASLEDOVAŤ HO MÔŽE AJ GARCÍA

MBOULA OPÚŠŤA LA MASIU, NASLEDOVAŤ HO MÔŽE AJ GARCÍA

Podobnou cestou, akú pred ním zvolili Fábregas, Bellerín, či Toral, sa teraz vyberá aj  Jordi Mboula, ktorý opúšťa La Masiu pre nedostatok dôvery v mládežníckych hráčov v prvom tíme a nasledovať by ho mohol ďalší hráč, Eric García. 

Jordi Mboula je už hráčom AS Monaco, ktoré za neho zaplatilo výkupnú klauzulu 3 milióny eur a podpísalo s ním 5-ročný kontrakt. Mboula bude v Monaku rotovať medzi prvým tímom a rezervou. Jednania okolo transferu prebiehali pár týždňov, kedy Jordi stihol odmietnuť hneď niekoľko ponúk Barcelony, pretože v posledných rokoch neprejavili dostatok dôvery vo vlastných mladých hráčov. V akadémii začína prevládať pocit, že je neustále ťažšie vôbec do prvého tímu nakuknúť. 

V piatok ráno, na tréningu Juvenilu A povedal Mboula posledné zbohom svojim spoluhráčom a definitívne im potvrdil, že odchádza do kniežacieho klubu, ktorý v boji o mladého krídelníka, pôvodom z Konga, porazil Benficu. Mboula v uplynulej sezóne veľmi zaujal v UEFA Youth League a vyslúžil si tak aj niekoľko štartov v Barçe B pod vedením Gerarda Lopéza. Avšak keďze mu klub nevedel sľúbiť pevné miesto v rezerve pre nasledujúcu sezónu, rozhodol sa skúsiť šťastie inde. 

Veľkým prekvapením v La Masii je však skutočnosť, že Manchester City je veľmi blízko k prestupu Erica Garcíu, jedného z najväčších klenotov barcelonskej akadémie. Eric nedávno skončenú sezónu nastupoval v Cadet A a mnohí mu predpovedajú hviezdnu kariéru. Jeho zástupca sa vo štvrtok stretol s Pepom Segurom a oznámil mu, že Eric s Barcelonou v žiadnom prípade nepodpíše predĺženie stávajúcej zmluvy a jeho budúcnosť leží v Anglicku. 

V Manchesteri na 16-ročného stopéra, reprezentanta Španielska v kategórii U17,  čaká 3-ročná zmluva, počas ktorej si zarobí milión eur. To je bez pochyby ponuka, ktorej Barça nedokáže konkurovať. Za spomienku stojí fakt, že Citizens dostali ban a majú zákaz nakupovať mládženíkov do akadémie, zákaz sa však vzťahuje iba na anglické kluby. 

V Barcelone sú z týchto správ neuveriteľne smutní. Eric bol v akadémii už od Pre-Benjamínov a vždy bol považovný za jedného z tých výnimočných, tých, ktorí na Camp Nou prežijú ohromnú kariéru. Je to typický vodcovský typ, silný na lopte, dobrý rozohrávač a napriek nie vysokej postave aj skvelý hlavičkár. Ak ho City nakoniec naozaj podpíšu, trochu si tým vynahradia neúspešné pokusy o získanie iných hráčov z La Masie, konrétne Gerarda Morena, Ansu Fatiho, alebo Nica Gonzálesa. 


Zdroje: sport.es



Diskuze

Ať jde Guardiola s celým Shity k šípku, tohle mě fakt vytáčí, několikrát říkal, že na hráče z Barcy ani nesáhne. smiley Vezmeme si 16letýho kluka a zalepíme mu ústa prachama. smiley smiley

17.06.2017, 14:51
Pajin jjnovo

A to je Pepkova chyba, že my jim nedáme šanci a on jo?

17.06.2017, 20:44

Je to velmi smutné, že vychováme spoustu dobrých hráčů pro jiné kluby. Kolik talentů nám už uteklo, protože nedostávali tolik prostoru ať v B-týmu nebo dokonce A-týmu. Pak ale všichni remcají, že La Masia už nevychovává hráče pro A-tým, samozřejmě když utečou ještě jako dorostenci a zůstanou ti, kteří na to v mnoha případech fakt nemají. Fabregase jsem nakonec získali zpět, ikdyž pak následně prodali, u Piqueho jsme měli štěstí, že jsem ho včas získali zpět, ale takový Bellerin, necháme si ho utéct v mladí a teď za něho musíme nabízet desítky milionů eur. Mboula se ukázal v dobrém světle, ale protože mu nedokážeme dát víc prostoru zejména v B-týmu tak ho prodáme do Monaka za 3M eur a za 5 let ho budeme kupovat za 80M.

17.06.2017, 14:56

Mam takový dotaz, z archívu po přechodu na tento web uplně vymizela historie rubriky...Na Slovíčko, je možné tyhle články někde dohledat, nebo se k nim dostat? Přece neni možné, aby to bylo nevratně pryč. Díky moc smiley

23.06.2017, 15:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat