Méně optimismu ohledně prodloužení smlouvy s De Jongem než v případě Pedriho a Gaviho

Méně optimismu ohledně prodloužení smlouvy s De Jongem než v případě Pedriho a Gaviho Foto: www.fcbarcelona.com

FC Barcelona chce také prodloužit smlouvu s Frenkie de Jongem (27 let), ale v jeho případě není tolik optimismu jako v případě Pedriho, Gaviho a Arauja. Především proto, že nizozemského záložníka potkaly v klubu složité situace a vedení klubu nevidí jasně, že by chtěl prodloužit smlouvu i po roce 2026.

To však neznamená, že Barça nemá o nizozemského reprezentanta zájem. Naopak. Chtějí ho prodloužit, protože je to hráč v ideálním věku a Hansi Flick mu věří, protože má velmi dobré technické a fyzické předpoklady. V případě Frenkieho však panuje určitý chlad, počínaje tím, že dosud nereagoval na návrh, který mu klub předložil na prodloužení smlouvy do konce roku 2023 a který MD odhalil na začátku tohoto roku. Jedná se o ekonomický návrh, který je nižší než jeho plat, ale je třeba mít na paměti, že nyní dostává nedoplatky, které na žádost představenstva Bartomeu odložil během pandemického období. V každém případě je to ze sportovní oblasti Barçy považováno za atraktivní návrh, který reaguje na Frenkieho situaci v Barçe i na fotbalovém trhu.

V klubu se však také ví, že De Jong těžce nesl úniky informací o své smlouvě a platu, které přišly, když byl před dvěma lety pod tlakem, aby odešel do Manchesteru United. Deco u toho tehdy nebyl, ale ví, o čem se mluví. Hráč byl také velmi nespokojený s kritikou, které se mu dostalo za to, že strávil více než pět měsíců na marodce kvůli vymknutému kotníku. Nedávno totiž vystoupil s ujištěním, že operaci mu klub nikdy nedoporučil, ale že se s klubovými lékaři dohodl na konzervativní léčbě jeho potíží.

Vzhledem k tomuto scénáři Barça nevylučuje, že Frenkie nechce prodloužit smlouvu. V takovém případě klub ví, že bude muset čelit dalšímu nežádoucímu scénáři: jeho odchodu v roce 2026 jako volného hráče, aniž by získal zpět jediné euro z pevně stanovených 75 milionů (plus 11 milionů v případných variabilních položkách), které za něj zaplatil v roce 2019. Barça nechce, aby k tomu došlo, a proto, pokud De Jong do příštího léta nepřistoupí na prodloužení smlouvy, bude mít přednost přestup v roce 2025. Je to možnost, kterou nelze ignorovat a v níž by si hráč musel vybrat, s následným rizikem, že se v očích Flicka dostane na druhou kolej, pokud se rozhodne zůstat do roku 2026 a odejít zadarmo.


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

De Jongove predlzenie mne osobne zmysel nedava. Vysoka udrzba, nizky pôzitok. Zaloha je silna a De Jong je za mna na jej chvoste, co sa vyberu tyka.

16.10.2024, 21:53

Hodně času promarodil... už to dávno není on, chybí mu hlad po úspěchu, po trofejích. Jen si užívá krásného platu. Na de Jongovi a Torresovi Barca hodně ztratí, tihle dva už se zlepšovat nebudou. Je to v jejich hlavách. Můj názor

17.10.2024, 20:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat